Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

VIDEO- Όταν ο Γιοβαννόπουλος ορκίζονταν ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας / Το καλοκαίρι έκανε κωλοτούμπα

Από την στιγμή που βγήκε στο βήμα της βουλής και ζήτησε να μην του κάνει κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας άρχισε ένα μπαράζ σχολίων και μάλιστα πολύ σκληρών εναντίον του. Ο λόγος για τον άλλοτε βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. και νυν ανεξάρτητο, τον Κώστα Γιοβαννόπουλο.
Ο βουλευτής πολιτεύτηκε με ....
πούρο αντιμνημονιακό λόγο και μάλιστα "έντυνε" τους λόγους του με φιλολογικές πινελιές και τους εκφωνούσε με γλαφυρό τρόπο. Είχε εμπεδώσει ένα στυλ αλλά όμως πάντα κινούνταν στην ίδια γραμμή, την αντιμνημονιακή, την αντικυβερνητική.
Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα, μόλις τον Ιούνιο μιλώντας τηλεφωνικά στην τηλεοπτική εκπομπή του Τράγκα, όταν κι αυτός ήτανε ακόμα αντιμνημονιακός, βγήκε και είπε: μην με αθροίζεται και εμένα σ΄ αυτούς τους βουλευτές που θα ψηφίσουν για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Μεσολάβησε το καλοκαίρι και ο Κ. Γιοβαννόπουλος άλλαξε γραμμή. Τί άραγε μεσολάβησε; Τί τον έπεισε να στηρίξει την επιλογή της ΝΔ; 
Είναι προφανές ότι πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια. Το απαιτεί η δεοντολογία και η υστεροφημία του.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του περιοδικού του Τράγκα:

Μήνυμα να μην τον υπολογίζουν στην διευρυμένη πλειοψηφία που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έστειλε σε όσους κάνουν υπολογισμούς στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γικοβανόπουλος. 
 Μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα και στο Χωρίς Αναισθητικό δήλωσε ότι «μετά από όσα ζήσαμε δύο χρόνια στη Βουλή με 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με όλες αυτές τις συμπεριφορές που έδειχναν ότι το κράτος γίνεται προτεκτοράτο» δεν μπορεί να περιμένουν ότι θα υπάρξει συνεργασία. 

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία συνεννόηση για το θέμα της προεδρικής εκλογής και ούτε τον έχει πλησιάσει κάποιος για αυτό το θέμα. 
 Τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται ούτε πιστεύει κυβερνητικές υποσχέσεις για αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση της ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας και κάλεσε να τον βγάλουν από το κάδρο της προεδρικής εκλογής και να μην τον υπολογίζουν στην αριθμητική που κάνουν για να βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών.

Δείτε και το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: