Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΔΑΠ Κορυφής / Το Μνημόνιο θέλει να κλείσει τα ΚΔΑΠ, πρέπει να αντισταθούμε

Tο ΚΔΑΠ Κορυφής, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών δηλαδή, παρουσίασε την χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του χτες το απόγευμα στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου στην Αλεξάνδρεια. Εδώ και.... δέκα χρόνια λειτουργούν στον δήμο Αλεξάνδρειας δυο τέτοιες δομές, μια στην Κορυφή και μια στην Αλεξάνδρεια, προσφέροντας ουσιαστικό έργο.
Κι όμως, στα πλαίσια του μνημονίου και αυτές οι δομές όπου βρίσκουν δημιουργική διέξοδο χιλιάδες παιδιά οδηγούνται στο κλείσιμο και στην ..ιδιωτικοποίηση. Πιέζουν τα πράγματα οι κυβερνώντες ώστε να απολυθούν οι εργαζόμενοι και μέσω των περιβόητων ΚΟΙΝΣΕΠ να αναλάβουν την δράση αυτή. 
Ωστόσο, σήμερα οι υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά είναι δωρεάν ενώ αν ιδιωτικοποιηθεί αυτή η δράση τότε θα επιβληθούν δίδακτρα είτε δεν θα έχουν δουλειά και θα κλείσουν.

Κατά συνέπεια, πολύ ορθά επισήμανε τον κίνδυνο αυτόν η εργαζόμενη στο ΚΔΑΠ Κορυφής Θ. Μίχου στην σύντομη εισαγωγική ομιλία της προς τους συγκεντρωμένους πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Μια εκδήλωση άρτια προετοιμασμένη και η οποία έδωσε χαρά τόσο στα παιδιά όσο και στους συγγενείς τους που συγκεντρώθηκαν να τα καμαρώσουν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορυφής Διον. Γιοβαννόπουλος και ο αντιδήμαρχος της ενότητας Πλατέος Στέφανος Δριστάς.

-Οι φωτογραφίες από τον Σίμο Τάμογλου - ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ









Δεν υπάρχουν σχόλια: