Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ) μετά τη συνάντηση με Αγρ. Σύλλογο Βέροιας: Να αλλάξει ο Καρασμάνης τα κριτήρια για τις Ομάδες Παραγωγών

O Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσο Χαλκίδη και Κώστα Βράνα, με θέμα το....
τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Οι παραγωγοί ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επισήμαναν την ανάγκη συνέχισης των παρεμβάσεων για την επίλυση των προβλημάτων.  

Μετά την συνάντηση ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Απαιτείται άμεση αναθεώρηση των κριτηρίων αναγνώρισης για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών καθώς για το Νομό Ημαθίας τα ελάχιστα όρια είναι 300 παραγωγοί και αξία εμπορεύσιμης παραγωγής 2,7 εκ. ευρώ, ενώ για την Πέλλα όπου παράγει τα ίδια προϊόντα αλλά τυγχάνει να είναι εκλογική περιφέρεια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή ΝΔ Πέλλας κ. Καρασμάνη τα ελάχιστα όρια είναι 100 παραγωγοί και αξία εμπορεύσιμης παραγωγής 0,7 εκ. ευρώ. 

Είναι φανερό ότι ακόμη και σήμερα ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει τους λόγους που έφτασε η χώρα στην οικονομική και κοινωνική κρίση και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος: πελατειακές λογικές, αντιλήψεις “κατόπιν ενεργειών μου”. Οι παραγωγοί ζητούν τα αυτονόητα, καλλιεργούν την γη, δεν καλλιεργούν εντυπώσεις, αλλά φαίνεται ότι ορισμένοι συνεχίζουν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. 

Ακόμη και σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό των αγροτών, η δεύτερη δόση του αγροτικού πετρελαίου καθώς και οι αποζημιώσεις από το χαλάζι που έπληξε το καλοκαίρι τις καλλιέργειες δεν έχουν δοθεί ενώ ακόμη δεν υπάρχει επίσημη και οργανωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο για τον τρόπο που θα εφαρμοσθεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. 

Τα προβλήματα αυτά απαιτούν άμεσες λύσεις ώστε οι αγρότες να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και η πρωτογενής παραγωγή να μπορέσει επιτέλους να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής οικονομίας”.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ακόμη η ΡημαΔ? Το mega - channel αντιμνημονιακο κομμα? Ουστ ρε λαμογια.