Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

VIDEO - Η "Αγέλαστη Πολιτεία" από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας - ΕΕΕΕΚ και Παιδιά της Άνοιξης / Φωτογραφίες και ολόκληρο το έργο σε βίντεο

"Αγέλαστη Πολιτεία" ο τίτλος του έργου που ανέβηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία του....
Πνευματικού Κέντρου από τα παιδιά της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας και από τα Παιδιά της Άνοιξης. Οι μικροί μαθητές σήκωσαν στις πλάτες τους ένα έργο με μεγάλο ειδικό βάρος, με πολλά σημαινόμενα και νοήματα. Οι καθηγήτριες που καθοδήγησαν τους μαθητές έκαναν καλή δουλειά στον λίγο χρόνο που είχαν. Οι κ. Γρηγοριάδου και Κοκόση που είχαν την σκηνοθετική επιμέλεια έδωσαν την δυνατότητα στους θεατές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου Γονέων του σχολείου να δουν μια παράσταση άρτια από κάθε πλευρά. Και στο τέλος, να χειροκροτήσουν τους μικρούς ηθοποιούς οι περισσότεροι εκ των οποίων απέκτησαν "θεατρική εμπειρία".

Η "Αγέλαστη Πολιτεία" είναι ένα έργο, ένα παραμύθι των Κατσιμιχαίων που το έγραψαν το 1994 και το παρουσίασαν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς σε ένα δημοτικό σχολείο. Αργότερα, το ίδιο έργο ανέβηκε από πολλούς φτασμένους ηθοποιούς σε πολλά μέρη της χώρας. Οι ίδιοι οι δημιουργοί δήλωσαν ότι το έργο αυτό είναι η κορυφαία τους δημιουργία.

Η εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αλεξάνδρειας "άνοιξε" με χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Καραστογιαννίδου που έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τόνισε την συνεργασία του γυμνασίου με την δομή "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" και του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας. Μια συνεργασία που έχει ως στόχο το χτύπημα του κοινωνικού ρατσισμού.
Στην συνέχεια ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας κ. Φερεντίνος χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους τονίζοντας ότι ο στόχος όλων είναι να χαμογελάνε τα παιδιά, να είναι χαρούμενα και ενταγμένα στην κοινωνία.


 

Αν. Μαυρίδου: Παράδειγμα κοινωνικής αδερφοσύνης 
Μόλις ολοκληρώθηκε η παράσταση και μετά το θερμό χειροκρότημα χαιρέτισε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαυρίδου που ήταν παρούσα στην εκδήλωση και η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στα δυο σχολεία και τις διευθύνσεις τους  και βέβαια στις καθηγήτριες και στους μαθητές που δούλεψαν για την παράσταση αυτή.

Δείτε τα βίντεο από την χτεσινή παράσταση:






Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση (πηγή Περισκόπησηalexandriamou.gr)










Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας κ. Φερεντίνος






Λίγο πριν την παράσταση, στα "παρασκήνια"



Στα παρασκήνια

Το σκηνικό








Οι συντελεστές της παράστασης










Μαρία Καραστογιαννίδου, διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου και ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας κ. Φερεντίνο






































Δεν υπάρχουν σχόλια: