Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μπόχα και δυσωδία / Υποσχεθήκατε έργο στο Βρυσάκι για να κλείστε το ψηφοδέλτιο!!!

Με αφορμή ένα έργο στα όρια του Βρυσακίου και Αλεξάνδρειας αναδύθηκε για ακόμα μια φορά η μπόχα και η δυσωδία και η οποία έπνιξε την αίθουσα συνεδριάσεων.
Το έργο αφορά στην κατασκευή μια γέφυρας στον παράλληλο δρόμο της παλιάς εθνικής οδού Βέροιας- Θεσσαλονίκης που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα της παροχέτευσης των νερών της περιοχής εκείνης. Ωστόσο, επί της ουσίας του θέματος κανείς σύμβουλος δεν διαφωνεί αλλά.... όμως κατά την συζήτηση ανέκυψαν σημεία και τέρατα για την λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου που κατά τα λεγόμενα του αρμόδιου αντιδημάρχου τεχνικών έργων Κ. Ναλμπάντη υπέγραφε μελέτες καθ΄ υπόδειξη των πολιτικών προϊσταμένων της απελθούσης διοίκησης.
Όπως τόνισε ο κ. Ναλμπάντης η συγκεκριμένη μελέτη συντάχθηκε από ιδιώτη μηχανικό κατ΄ εντολή του Φ. Δημητριάδη και υπογράφτηκε από την τεχνική υπηρεσία μετά από αφόρητη πίεση του τότε δημάρχου.
Βέβαια, όταν πήρε το λόγο ο ίδιος ο δήμαρχος και αφού άκουσε την πεντάλεπτη τοποθέτηση του Σ. Κούγκα που υπερθεμάτισε της κατασκευής του έργου, είπε ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε προεκλογικά στην λογική της συναλλαγής ώστε να "κλείσει" το ψηφοδέλτιο στο Βρυσάκι και να μπει υποψήφιος ο Γ. Κεμπαπίδης, ο σημερινός πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.
Ο δήμαρχος είπε ότι η απόφαση της διοίκησης είναι να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει με νέα μελέτη, σύγχρονη και ασφαλής και πιο λειτουργική και δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι θα γίνει το έργο.
Με την σειρά του ο σύμβουλος Γ. Σπυρίδης έθεσε ένα κομβικής σημασίας θέμα και το οποίο αφορά στην λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου αυτής καθ΄ αυτής. Είπε ότι αν η υπηρεσία λειτουργεί με υποδείξεις των πολιτικών της προϊσταμένων τότε υπάρχει θέμα και μάλιστα πολύ σοβαρό και πρότεινε στην επόμενη συνεδρίαση να παραστεί ο προϊοστάμενος της υπηρεσίας ώστε να ενημερώσει το συμβούλιο.

-σε λίγο το βίντεο που αποτύπωσε την θλιβερή πραγματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: