Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ανταρσία στην κεντρ. Μακεδονία για ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Η διοίκηση Τζιτζικώστα ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα / Ανακοίνωση

Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, η περιφερειακή παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην ανακοίνωσή της που εξέδωσε χτες αναφέρεται σε μια παράγραφο στην απόφαση της πλειοψηφίας του Τζιτζικώστα σχετικά με την εταιρία ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ  στο Πλατύ.

Λέει χαρακτηριστικά τα εξής: Σταθερά προσανατολισμένοι όμως είναι στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων ακόμα κι όταν πρόκειται για εταιρείες που επιβαρύνουν δραματικά το περιβάλλον και αποτελούν εδώ και χρόνια εστίες εκτεταμένης μόλυνσης. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θετική γνωμοδότηση στην τελευταία συνεδρίαση (παρά την ομόφωνη αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης), για επιχείρηση στο Πλατύ Ημαθίας, αν και όλοι οι.... τοπικοί φορείς έχουν τοποθετηθεί αρνητικά και κανείς δεν αμφισβήτησε ακόμα και από την πλειοψηφία τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις ανυπόφορες οσμές για τους κατοίκους όλων των γύρω περιοχών.

Η θέση της παράταξης της οποίας ο εκπρόσωπος στο περιφερειακό συμβούλιο Θανάσης Αγαπητός έχει ήδη αναπτύξει έντονη δράση και συνεχώς φέρνει ζητήματα προς συζήτηση είναι απολύτως σαφής: Η διοίκηση Τζιτζικώστα έχει ταυτιστεί απόλυτα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και αυτά εξυπηρετεί. Έχει ευθυγραμμιστεί με τα κυβερνητικά και τροϊκανά συμφέροντα και υπηρετεί τις αντιλαϊκές πολιτικές που αυτοί υλοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: