Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

video- Από μακρυά κι ..αγαπημένοι με τους πρόσφυγες λέει το ΚΚΕ Ημαθίας- Θα τους αφήσουμε έρμαιο των φασιστών σύντροφοι;

Χτες το βράδυ στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας το ΠΑΜΕ, δηλαδή το ΚΚΕ, έκανε μια εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό ζήτημα, οι πολιτικές εξελίξεις και η δράση του ταξικού εργατικού κινήματος.
Πήγα στην εκδήλωση με την προσμονή ότι τα στελέχη του ΚΚΕ στην Ημαθία θα είχαν κάτι να πουν με το ....
δεδομένο ότι στο νομό ήδη λειτουργούν δυο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και ότι εκ των πραγμάτων πρέπει να απαντηθούν ζητήματα και προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά.
Ωστόσο, ο κεντρικός ομιλητής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκης Τσίτσης επέλεξε να αφιερώσει μόλις επτά λεπτά από τα εξήντα που μίλησε για το προσφυγικό δείχνοντας ότι για το ΚΚΕ το εν λόγω θέμα δεν είναι αυτό που λέμε "πρώτης γραμμής" αλλά ...παρεμπίπτων θέμα.
Ο Τσίτσης ήταν τραγικά ανεπαρκής στο επίπεδο της καθημερινής απάντησης των ζητημάτων που ανακύπτουν και πρέπει να απαντηθούν, να λυθούν. Επανέλαβε ότι όλο το πρόβλημα πρέπει να σηκώσει το κράτος. Πολύ σωστά το λέει και συμφωνώ προσωπικά.

Όμως, δεν έχει απάντηση ο Τσίτσης και το ΚΚΕ στο επείγον ζήτημα που ένα προσφυγόπουλο έχει ανάγκη από γιατρό γιατί αλλιώς πεθαίνει. Ή θα το αφήσουμε να πεθάνει ή θα το φροντίσουμε είτε μόνοι μας ως αλληλέγγυοι είτε μέσω των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα κέντρα φιλοξενίας. Μέση λύση δεν υπάρχει.
Βέβαια, μπορούμε να λέμε μεγάλα λόγια και επαναστατικές μάντολες αλλά όταν είσαι μακρυά από το πρόβλημα τότε μπορείς να φαντασιώνεσαι ότι είσαι ο ...Λένιν.
Ο Τσίτσης και οι σύντροφοί του δεν απάντησαν στο θεωρητικό ερώτημα αν το ταξικό κίνημα απουσιάζει από την καθημερινή αλληλεγγύη τότε ο χώρος θα δοθεί στους φασίστες και τους ρατσιστές. Δεν απασχολούνται στο ΚΚΕ με τέτοια ζητήματα ήσσονος σημασίας;

Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ Κ. ΜΟΧΛΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.