Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Στον ¨ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ¨ του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης παράστασης!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας σε συνεργασία με τις .....
Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας & και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας διοργάνωσε την 4η Θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων & Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας κατά τις ημέρες Δευτέρα 11, Τρίτη 12, Τετάρτη 13, Πέμπτη 14, Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια.

Συμμετείχαν 16 δευτεροβάθμια σχολεία με 15 θεατρικές ομάδες 358 μαθητές –τριες και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των θεατρικών ομάδων!
Η τελετή βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου 2016 με την Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας με την παράσταση «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» να κατακτά το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.

Τα σχολεία, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν τα εξής:
1ο ΓΕΛ Βέροιας, 4ο Γυμνάσιο Βέροιας, 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, Γυμνάσιο Επισκοπής Ημαθίας, 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, 1ο ΓΕΛ Έδεσσας, ΓΕΛ Κονταριώτισσας Πιερίας, Γυμνάσιο Λιτοχώρου, 5ο ΓΕΛ Βέροιας & ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βέροιας, 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, 2ο ΓΕΛ Νάουσας, ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας,. Γυμνάσιο Προμάχων Πέλλας.

Οι θεατρικές ομάδες αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής με πολύ σεβασμό και προσοχή απέναντι στις θεατρικές ομάδες Τα κριτήρια ήταν: επιλογή του έργου, η σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, την ενδυματολογία, τη μουσική επιμέλεια, την ηθοποιία, τη γενική παρουσία, για να καταλήξουν στα παρακάτω βραβεία κι επαίνους:

Βραβεία: Βραβείο καλύτερης παράστασης.

Έπαινοι: Α' ανδρικού ρόλου, Α' γυναικείου ρόλου, Β' ανδρικού ρόλου, Β' γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μουσικής επιμέλειας, στίχου και ερμηνείας τραγουδιού, χορογραφίας, κινησιολογίας, επιλογής έργου, διασκευής έργου, video art, πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας.
Μετά τις βραβεύσεις παρουσιάστηκε η παράσταση του ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Θεατρικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας,

Και μ΄ ένα φουυυυυυ.... και αχχχχχ ξεκίνησε ο Οδυσσεβάχ!! Ένα ονειρικό και συγκλονιστικό ταξίδι από την Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας με τον Οδυσσεβάχ να ψάχνει το «κυκλωλωτογοργοκιρκιλάριζο» για να μπορέσει να φτάσει στην πατρίδα του την «Ιθαγδάτη».

Συγκλονιστικές ερμηνείες από όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση που σαν «έτοιμοι από καιρό» ξεδίπλωσαν με περισσή μαεστρία και ταλέντο την ιστορία του «Οδυσσεβάχ», πανέμορφα σκηνικά, ευρηματικά κείμενα, εξαιρετική μουσική επένδυση, φαντασμαγορικά κοστούμια που ενθουσίασαν τους θεατές.

Το πηγαίο χιούμορ εναλλάσσονταν μοναδικά με τα ρίγη συγκίνησης που προκάλεσαν οι αναφορές στους πρόσφυγες γιατί ¨δεν αφήνεις πράγματι την πατρίδα σου αν δεν θυμίζει σαγόνια καρχαρία¨, δεν την αφήνεις παρά μόνο στην περίπτωση που η θάλασσα είναι πιο ασφαλής από τη στεριά¨...και για πολλούς άλλους λόγους που ακούσαμε από τα στόματα των μικρών μαθητών...

Συγκλονιστικό το τέλος της παράστασης αφού οι μικροί μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή φορώντας 17 σωσίβια προσφύγων που κουβαλούσαν το καθένα και μια συγκινητική, αληθινή ιστορία ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους!

Στην εκπαιδευτική της εκδρομή στην Κάτω Ιταλία η Θεατρική Ομάδα παρουσίασε την απόλυτα επιτυχημένη παράσταση του σχολείου ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ στο Θέατρο της Novara di Sicilia.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατενθουσίασαν το κοινό στην Ιταλία με την παράστασή τους!

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την βράβευσή τους.

Συγκεκριμένα θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας κ. Μπογδαμπεϊδη καθώς και στους πολυπράγμονες και ευρηματικούς υπεύθυνους καθηγητές της παράστασης κ. Γώτη Φλώρα και κ. Φωτιάδη Πολύκαρπο.

πηγή: www.alexandriamou.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά του 2ου Γυμνασίου. Απο όσο θυμάμαι οι διακρίσεις τους στο θέατρο είναι συχνές. Μπράβο παιδιά. Εννοείται και ένα μεγάλο μπράβο στους καθηγητές αλλά η μερίδα του λέοντος πιστεύω ότι αξίζει στα παιδιά. Και πάλι μπράβο και συγχαρητήρια.