Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας για το προσφυγικό - ανακοίνωση

Γίνεται συζήτηση εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Νάουσας. Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά κόμματα βιάζονται να εφαρμόσουν, μέσα στη δουλικότητά τους, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας- Ελλάδας.

Οι τοπικοί βουλευτές, που άνετα υπογράφουν τους αντιλαϊκούς νόμους κρατώντας τις καρέκλες τους, απαξίωσαν να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της για το προσφυγικό. Αφήνοντας έτσι περιθώρια παρανοήσεων και -το χειρότερο- δημαγωγίας φασιστικών ομάδων.

Εχθροί μας δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά εκείνοι που....
δημιουργούν την προσφυγιά! Εισβάλλοντας, βομβαρδίζοντας, εξαθλιώνοντας λαούς και μετά εγκλωβίζοντας ανθρώπους σε Ελλάδα και Τουρκία.

Δεν θα γίνουμε υποχείρια της κυβέρνησης και μνημονιακών κομμάτων, που διεκπεραιώνουν τις αποφάσεις της Ε.Ε., κάνοντας την Ελλάδα απέραντο hot-spot ψυχών και σωμάτων διαλογής φθηνών εργατών για τους Ευρωπαίους καπιταλιστές, που φορτώνουν το κόστος αυτής της επιχείρησης στην ευαισθησία του δημοκρατικού ελληνικού λαού.
Απαιτούμε: α) Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι σε Μέση Ανατολή και Αφρική β) Να γκρεμιστούν οι φράχτες και να ανοίξουν τα σύνορα, όπως απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο. γ) Να γίνει καταμερισμός των προσφύγων, με γενναίες επιχορηγήσεις από διεθνείς οργανισμούς. δ) Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ- Ελλάδας - Τουρκίας.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: