Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κείμενο κριτικής στην "Πρωτοβουλία" από αγροτικούς συλλόγους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Μετά από τα βίντεο που έχει ανεβάσει το VERIAnet με τις συναντήσεις κάποιων ανθρώπων που είναι «μέλη» του οργάνου των αγροτικών συλλόγων "της Πρωτοβουλίας", οι υπογράφοντες εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων που ....
είχαν πιστέψει στην πρωτοβουλία θεωρούμε ότι πρέπει να απαντήσουμε.
Η πρωτοβουλία αγροτών είχε μέλη της αγροτικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα και καμαρώναμε γι αυτό. 
"Αγροτικοί σύλλογοι" λέγαμε με τον νόμο τον 4015. Βρισκόμασταν πολλές φορές Πανελλαδικά και συζητούσαμε το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος. Πάντα στο τέλος συναποφασίζαμε για όλα τα θέματα.
Μέχρι ένα σημείο όλα καλά. Το τελευταίο όμως διάστημα αυτό δεν έγινε ποτέ. Ποτέ δεν ρωτήθηκε κανένας και για τίποτα. ΚΑΠΟΙΟΙ λένε ότι κάνουμε πόλεμο στην πρωτοβουλία με αυτά που λέμε και ότι πετάμε «λόγια στον ανεμιστήρα». 

Η ιδέα της πρωτοβουλίας δεν έφυγε από εμάς κύριοι εσείς πετάξατε τις ιδέες της πρωτοβουλίας στον ανεμιστήρα. Είμαστε αγροτικοί σύλλογοι με ΔΣ και γενικές συνελεύσεις και δεν είμαστε πρόσωπα που αποφασίζουμε για τον εαυτό μας. Οι συνελεύσεις αποφάσισαν να ανήκουμε στην πρωτοβουλία για της ιδέες της που τώρα δεν υπάρχουν. Δεν μας εκφράζουν οι συμμαχίες με τους πολλούς και τους ποιο δυνατούς όπως λέτε. Είμαστε με την ποιότητα και όχι με την ποσότητα.

Μα καμία διάθεση αυτοκριτικής; Είναι εντυπωσιακό. Ας κάνουμε λοιπόν ταμείο… Να θυμίσουμε τι συζητήθηκε στον ΟΚΕ; Οτι αποφασίστηκε να φτιαχτεί ένα άτυπο Δ.Σ όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις Περιφέρειες . Έγινε; . Το αφήσαμε στην άκρη δεν "μας βόλευε" 

Ερχόμαστε στην Θεσσαλονίκη. Ρωτήθηκε κανείς ποιούς θα καλέσουμε;  Έγινε μια συνάντηση που δεν ήταν των αγροτικών συλλόγων αλλά μια συνάντηση μπλόκων. Ταυτόχρονα είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τον κ. Ρήγα που είχε κανονιστεί να πάνε ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας (Παπακωνσταντίνου) και οι δύο πρόεδροι αγροτικών συλλόγων Νάουσας (Αντωνιάδης) και Βέροιας (Χαλκίδης). Τελικά πήγε μόνο ένας πρόεδρος (Αντωνιάδης) για το λόγο ότι κάτι έτυχε και οι άλλοι δεν μπορούσανε να πάνε και μετά κάνανε ότι δεν γνωρίζανε τίποτα....... αν είναι δυνατόν. 
Τελικά θέλαμε ή όχι να συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό; Αλλά μετά τα γυρίσανε για να μην «εκτεθούνε»

Πάμε παρακάτω 
Φτάνουμε στην συνάντηση στην Βέροια, όπου η Λάκκωνες συμετείχαν με Skype. Πάλι είχαν έρθει καλεσμένοι όχι μόνο εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων αλλά και εκπρόσωποι μπλόκων. Παρόλα ταύτα σε μια ενωτική λογική όλοι δεχτήκαμε να γίνει μια προσπάθεια με μπλόκα και συλλόγους από όλη την Ελλάδα για μια κοινή γραμμή. Τι είδαμε; Την συνάντηση της Νίκαιας. Τον Μπούτα να επιβάλει τους όρους της συζήτησης και ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας να μην μιλάει. 
Τι δουλειά είχαμε λοιπόν εκεί; 
Φτάνουμε στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Ανύπαρκτη οργάνωση. Ποιά Πρωτοβουλία. Ποιός οργάνωσε να έρθουν οι Κρητικοί στις 8 το πρωί και να είναι μόνοι τους στο υπουργείο; Οι Πελοποννήσιοι να είναι αποκλεισμένοι στα χημικά και τα Ματ, άλλοι σύλλογοι να έρχονται την επομένη, και ο Μπούτας να έρχεται ανενόχλητος με τα τρακτέρ του στο Σύνταγμα 

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της Πρωτοβουλίας να βγαίνει σαν μπλόκο Κουλούρας; Να έχουμε το ΠΑΜΕ παντού. Το πρώτο που λέγαμε στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ήτανε μακριά τα κόμματα από εμάς και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Από ότι ακούμε όμως κάποιοι το επικροτούν κιόλας. Το μόνο που αποκομίστηκε από όλα αυτά ήταν μια απογοήτευση όλων όσων είχαν πιστέψει στην Πρωτοβουλία με συνέπεια των διαχωρισμό των Πελοποννήσιων και των Κρητικών και την αμηχανία των υπολοίπων. 
Δικαιούμαστε λοιπόν να πιστέψουμε ότι διαφάνηκε να υπήρξε συμφωνία με τον Μπούτα και το άρμα του η οποία εμπεριείχε εξασφάλιση θέσεων για κάποιους στο μέλλον; Ποιός ξέρει. Γι αυτό λοιπόν κύριοι μην ρίχνετε ευθύνες αλλού παρά μόνο στον εαυτό σας. Αλήθεια ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ ακριβώς είναι οι Σύλλογοι που απαρτίζουν την Πρωτοβουλία;

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.Μάνης
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ φυτικής παραγωγής Βελβεντού
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ αγροτών Ιεράπετρας
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ αγροτών Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: