Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ για το Προσφυγικό

Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, νέε και νέα
Ένα τόσο τεράστιο ζήτημα όπως οι χιλιάδες των προσφύγων στη χώρα, τα εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία, αποκαλύπτει ξεκάθαρα για μία ακόμα φορά το ρόλο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας, του ISIS, το ρόλο περιφερειακού....
χωροφύλακα των Ιμπεριαλιστών που επιδιώκει να αναλάβει η γειτονική Τουρκία. 
Αποκαλύπτει όλο και πιο πολύ τον ένοχο ρόλο που διαδραματίζει στο Προσφυγικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κυβέρνηση που συνυπογράφει δουλικά τις αισχρές συμφωνίες της Ε.Ε. εις βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων αλλά και το ρόλο της αντιπολίτευσης, που όχι μόνο συνηγορεί αλλά πιέζει για ακόμα πιο απάνθρωπη αντιμετώπισή τους.
Όμως ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα, ο ερχομός εκατοντάδων και στην περιοχή μας- Βέροια, Αλεξάνδρεια-φέρνει στην επιφάνεια και επιμέρους ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν από το εργατικά και λαϊκά στρώματα και από το κίνημά τους.
Πρόσφατα, στη Βέροια, οι «γουρουνοκεφαλές» έξω από το χώρο συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών, η ρητορεία των φασιστών-εθνικιστών ανέδειξαν την ακροδεξιά πρακτική που ντύνεται ανάλογα με τις περιστάσεις και εκπροσωπείται πολλαπλά στη Βουλή και τα ΜΜΕ. . Με βασικό σύνθημα «έξω οι ξένοι», την πατριδοκαπηλία και το αμόλυντο της ελληνικής φυλής, Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φανεροί ή καλυμμένοι φασίστες και ακροδεξιοί, προσπαθούν εν μέσω κρίσης να εκμεταλλευτούν το φόβο, την ανησυχία και την ανασφάλεια των απλών ανθρώπων. 
Τα τυφλά χτυπήματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επιτείνουν το πρόβλημα. Η ακροδεξιά ρητορεία όμως μιλάει για το αποτέλεσμα που είναι το προσφυγικό ποτάμι, αλλά όχι για τις πηγές του που είναι οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις. Οι φασίστες και οι εθνικιστές «γαργαλούν» τα πιο ταπεινά ένστικτα του λαού μας.
Είναι όμως πραγματικά αξιοσημείωτο ότι σε κάθε περιοχή της χώρας μας που συγκεντρώνονται πρόσφυγες (Λέσβος, Χίος , Βέροια κλπ.) ομάδες πληθυσμού βρέθηκαν στο πλευρό των κατατρεγμένων στον αντίποδα των φασιστών που καμώνονται πως είναι και  ...χριστιανοί! 
Σε κάθε περίπτωση οι χυδαίες φασιστικές πρακτικές σαν αυτές των «γουρουνοκεφαλών» της Βέροιας είναι αποκρουστικές και πρέπει να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους, κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε αριστερό και κομμουνιστή.

Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, νέε και νέα
Τεράστιο ζήτημα είναι και η πρακτική αντιμετώπιση των προσφύγων, η οποία δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Ωστόσο, το προσφυγικό ρεύμα γύρισε τη βελόνα της πολιτικής στον αστερισμό της φιλανθρωπίας, δίνει χώρο σε «λαμόγια» κάποιων ΜΚΟ που οσμίζονται κέρδος πάνω στον ανθρώπινο πόνο και ξεφυτρώνουν με εράνους, κουπόνια και ψευτοφιλανθρωπισμό σ’ όλη τη χώρα. Είναι ανάγκη τώρα κάθε πραγματική συλλογικότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες για το ζήτημα, με πρώτα και κύρια τα σωματεία των εργαζόμενων στην περιοχή.
Είναι επίσης ανάγκη «να μη ξεχαστούν» ούτε οι κυβερνητικές ευθύνες ούτε, βέβαια, και οι κρατικές υποχρεώσεις. Όπως έχουν τα πράγματα κανένα φιλάνθρωπο ρεύμα δεν μπορεί να βοηθήσει διαρκώς και αποτελεσματικά πάνω από 50.000 ανθρώπους που έχουν μόνιμη ανάγκη στέγης, τροφής, περίθαλψης, ρουχισμού και πρόνοιας.

Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, νέε και νέα
Πάνω από 50 χιλιάδες ξεριζωμένοι από τους τόπους και την πατρίδα τους τη Συρία, έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «αποθήκη και κολαστήριο» , συνέχεια της κόλασης του πολέμου, των επεμβάσεων και των ανελέητων βομβαρδισμών και σφαγών που αντιμετώπισαν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι σήμερα. Το σύνολο των προσφύγων Σύριων υπολογίζεται σε 6 εκατομμύρια! Είναι εκατομμύρια τα θύματα του Ιμπεριαλισμού.
  • Είναι απαραίτητο να υπάρξει σήμερα, ένα ισχυρό, μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα καταδίκης των επεμβάσεων στη Μ. Ανατολή. Διαφορετικά η προσφυγιά θα συνεχίζεται κι δυστυχία θα εξαπλώνεται ακόμα πιο πολύ
  • Είναι απόλυτα χρήσιμο, αναγκαίο και πρέπει ν’ αγωνιστούμε με κάθε τρόπο, ώστε οι πρόσφυγες να βρουν ασφαλή δρόμο για να πάνε στις χώρες προτίμησής τους, να εφοδιαστούν με τ’ αναγκαία έγγραφα μετακίνησης, να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και πάντως όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να υπάρξουν υποδομές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους (στέγη, περίθαλψη, τροφή, σχολεία).
  • Είναι απαραίτητο να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που υψώνει φράχτες και φέρνει το ΝΑΤΟ και την Frontex στο Αιγαίο.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ, ΑΝΟΙΧΤΟ Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟ
ΔΕΙΞΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΟΥ, ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ,ΣΤΕΓΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΡΟΦΗ, ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΥΨΩΝΕΙ ΦΡΑΧΤΕΣ, ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ FRONTEX ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΡΟ,ΜΑΖΙΚΟ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: