Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

O ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στηρίζει τους εργαζόμενους εργοστασίου ξυλείας ΡΟΜΠΕΝ του ΞΥΛΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας είναι αλληλέγγυος στους εργαζόμενους που έχουν κάνει κατάληψη το εργοστάσιο ξυλείας «Παπαδόπουλος – Παγούρας» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν γι αυτούς και τις οικογένειες τους από το κλείσιμο του εργοστασίου.
       
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, αξιοπρεπής και ....
υπερήφανος. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης, ένας αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία και στην ζωή. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα για τα οποία υπάρχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους και προσπαθούν να σώσουν από την εκποίηση τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. Συγχρόνως όμως, δείχνουν μια ανυπέρβλητη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα στο να κάνουν τη μικρή αυτή μονάδα ξυλείας βιώσιμη, μέσα από ένα μοντέλο αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας. Είναι ένα εγχείρημα δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο ως προς τα μηνύματα που στέλνει στην τοπική κοινωνία, όταν οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας είναι αποφασισμένοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
       
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στηρίζει πολιτικά, ηθικά και παρεμβατικά αυτό το πρωτοποριακό σχέδιο αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Άλλωστε  και ιδεολογικά Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τέτοια αυτοδιαχειριστικά σχήματα στην οικονομία, όπου αυτά μπορούν να υποστηριχτούν και να εφαρμοστούν. 
Σύντομα θα θεσμοθετηθεί και το νομικό πλαίσιο για να μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.
Τέλος καταδικάζει την κατασταλτική επέμβαση των ΜΑΤ, πριν από  μερικές μέρες, και είναι αντίθετος και απέναντι σε κάθε μελλοντική παρέμβαση τους.
                                                     
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: