Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Βοήθεια σε τρόφιμα και ρούχα από την Περιφέρεια κεντρ. Μακεδονίας στους πρόσφυγες στην Ημαθία

ΔΤ/ Είκοσι τέσσερις τόνους τροφίμων και ειδών ρουχισμού διένειμε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους πρόσφυγες φιλοξενούνται στα δυο κέντρα μετεγκατάστασης της Ημαθίας.

Το πρωί της Τρίτης από τις αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνδρομή εθελοντών, φορτώθηκαν σε τρία φορτηγά οχήματα της ....
Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας 24 τόνοι τροφίμων και ρουχισμού και διανεμήθηκαν, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου, στα κέντρα μετεγκατάστασης Αλεξάνδρειας και Βέροιας. Οι αρμόδιοι φρόντισαν ώστε οι 12 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας να διατεθούν άμεσα στους πρόσφυγες που παραμένουν στο κέντρο μετεγκατάστασης της Αλεξάνδρειας (στρατόπεδο 722 ΤΜΧ) και οι υπόλοιποι 12 τόνοι στο κέντρο μετεγκατάστασης της Βέροιας (στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στην Αγία Βαρβάρα).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε: «Η ΠΚΜ αποδεικνύει καθημερινά αυτούς τους δύσκολους μήνες ότι είναι αλληλέγγυα στο πρόβλημα των χιλιάδων εγκλωβισμένων ανθρώπων στην χώρα μας και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία έχει συσσωρευτεί το 60% της προσφυγικής-μεταναστευτικής ροής. Ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση θα εκπληρώσει και τις δικές της υποχρεώσεις σε έμψυχο δυναμικό, με προτεραιότητα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε φάρμακα, εμβόλια και είδη πρώτης ανάγκης, γιατί η φιλοξενία όλων αυτών των ανθρώπων πρέπει να γίνεται από την συντεταγμένη πολιτεία και όχι να βασίζεται στην καλή θέληση των αυτοδιοικήσεων των δύο βαθμών και εθελοντών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος επισήμανε: «Συνεχίζουμε τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλα τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων της Κεντρικής Μακεδονίας, με αμείωτους ρυθμούς. Βοήθεια που συγκεντρώνουμε από τη συγκινητική προσφορά των συμπολιτών μας, που έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της ΠΚΜ για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης. Τα τρόφιμα είναι συμπληρωματικά στο καθημερινό συσσίτιο των προσφύγων και μεταναστών, ενώ βαρύτητα δίνουμε στη συγκέντρωση βρεφικών και παιδικών τροφών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: