Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Οι πρόσφυγες στο 722 βίωσαν την αλληλεγγύη, ένιωσαν ζεστασιά και ελπίζουν - Η προσπάθεια συνεχίζεται χωρίς φιοριτούρες και δήθεν / σχόλιο

202 πρόσφυγες στο 722 ΤΜΧ στην Αλεξάνδρεια ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και ξημέρωσε γι αυτούς μια....
νέα μέρα. 

Αντίκρισαν την τοπική ηγεσία του δήμου να τους επισκέπτεται καθώς και αλληλέγγυους να βρίσκονται έξω από την πύλη του στρατοπέδου να τους συμπαραστέκονται. Η συνέχεια είναι πολύ ελπιδοφόρα. 

Μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας με αλληλέγγυους μέλη άλλων οργανώσεων μπήκαμε στο στρατόπεδο με την άδεια του διοικητή και αρχίσαμε καταγραφή μελών και αναγκών ανά σκηνή. 
Ετοιμάζουμε σακούλες με τις ανάγκες κάθε σκηνής- οικογένειας και τις παραδώσαμε σε λίγη ώρα σε κάθε σκηνή. 

Επίσης, με την σύμφωνη γνώμη και πλήρη αποδοχή του διοικητή Μπαντιμαρούδη που έδειξε την ανθρώπινη πλευρά του στρατού, εξασφαλίσαμε μια αίθουσα που θα την χρησιμοποιήσουμε για παιδότοπο και δράσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών των προσφύγων.

Ζητούμενο άκρως απαραίτητο και επείγον. Να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και κυρίως να υπάρξουν διαθεσιμότητες, να υπάρξουν εθελοντές που θα βοηθήσουν σε διαρκή βάση στην ταξινόμηση και διανομή των ειδών που βρίσκονται στον χώρο του συλλόγου Ποντίων.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθούν βάρδιες δουλειάς που θα συνδράμουν σε καθημερινή βάση τις ανάγκες των προσφύγων έως ότου μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Είναι προφανές ότι κανείς από μας που συγκροτούμε την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας δεν πρόκειται να ανεχτεί καπελώματα και κινήσεις που κύριο στόχο έχουν τις κακώς νοούμενες "δημόσιες σχέσεις".  Βάζουμε από τώρα ζήτημα ουσίας που έχει να κάνει με την ενεργό συμμετοχή στην καθημερινή δουλειά και όχι μόνο παρουσία σε συνεδριάσεις του συντονιστικού και σε φωτογραφίες.
Όποιος παρίσταται στην καθημερινή δουλειά θα πρέπει κατά την άποψή μου να βρίσκεται και στο Συντονιστικό και θα μπορεί να λέει την όποια άποψή του. 
Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη λοιπόν και καιρός είναι αποδείξουν όλοι στην πράξη ότι συμμετέχουν και όχι ότι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το ραντεβού των μελών της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας και των εθελοντών που ανήκουν σε άλλες συλλογικότητες είναι για τις 11 το πρωί στο στρατόπεδο όπου θα συνεχιστεί η καταγραφή των σκηνών και των αναγκών των νέων προσφύγων που έφτασαν χτες το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά και στην συνέχεια θα γίνει διανομή.














Δεν υπάρχουν σχόλια: