Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Φεύγουν οι πρόσφυγες από το 722 στην Αλεξάνδρεια- Αναχώρησαν χτες το βράδυ 21 για Αθήνα

Κατά 21 μειώθηκε ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται πλέον στο 722 ΤΜΧ στην Αλεξάνδρεια αφού το βράδυ της Δευτέρας αναχώρησαν με ταξί και ΙΧ για τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πλατέος με προορισμό την .....Αθήνα.
Η αναχώρησή τους έγινε ομαλά αφού κανείς από αυτούς δεν είναι κρατούμενος και μπορεί να μετακινηθεί προς όποια κατεύθυνση επιλέξει.
Η αποχώρηση των προσφύγων, 13 ενηλίκων και 8 παιδιών, έγινε για διαφόρους λόγους. Άλλοι είχαν προσωπικούς λόγους όπως ορισμένα μέλη της οικογένειάς τους βρίσκονται στην πρωτεύουσα, άλλοι γιατί θεωρούν ότι η παραμονή τους στην Αλεξάνδρεια δεν τους δίνει την δυνατότητα να φύγουν πιο γρήγορα για τις χώρες της βόρειας Ευρώπης κλπ

Πρόβλημα και λύση
Κατά τα λοιπά, η κατάσταση είναι ομαλή και απολύτως διαχειρίσιμη. Εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ενημέρωσαν τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους. Ο στρατός φέρνει φαγητό που όμως άλλες φορές είναι λιγοστό ή είναι ξένο προς τις διατροφικές συνήθειες των προσφύγων με αποτέλεσμα να μην το τρώνε και να μένουν νηστικοί. Είναι προφανές ότι για να μην πάει στο βρόντο το φαγητό σε εποχές κρίσης καλό θα είναι ο στρατός να ρωτήσει και να μάθει αφενός τις διατροφικές συνήθειες και αφετέρου να μαγειρέψει και κάτι άλλο εκτός από ρύζι, μακαρόνια και φακές. 
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να οργανωθεί κουζίνα στο 722 και αντί τα χρήματα να οδεύουν στις τσέπες των ΜΚΟ να δίδονται για αγορά υλών και να μαγειρεύουν οι πρόσφυγες οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Τέλος, η δουλειά των αλληλέγγυων συνεχίζεται αλλά ωστόσο παρατηρούνται κάποιες δυσλειτουργίες όπως αναφέρουν στην σελίδα τους οι της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας που παρατηρούν ότι οι μόνοι που δίνουν παρών και δουλεύουν είναι της Πρωτοβουλίας ενώ οι άλλοι απέχουν.

Δείτε την ανακοίνωση:


Δεν υπάρχουν σχόλια: