Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο Ισ. Χαλκίδης έκανε σόου με εκατοντάδες θεατές / Χωρίς ουσία η εκδήλωση στην Μελίκη

Επέστρεψα από την Μελίκη πριν από λίγο  όπου ολοκληρώθηκε το προσωπικό σόου του αντιδημάρχου της τοπικής ενότητας Ισαάκ Χαλκίδη. Ο αντιδήμαρχος ήταν ο....
μεγάλος, ο μοναδικός πρωταγωνιστής της σημερινής βραδιάς και είχε ως ντεκόρ θα έλεγα τόσο τον ίδιο τον δήμαρχο όσο και τους άλλους συναδέλφους του που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και παραβρέθηκαν. Άλλοι ανέβηκαν στο πάνελ και παρακολουθούσαν ως βουβά πρόσωπα το σόου και άλλοι προτίμησαν να καθίσουν στις πρώτες σειρές των καθισμάτων της αίθουσας.

Ήταν εξ αρχής φανερό ότι η υπόθεση αφορούσε έναν και μόνον έναν. Τον Ισαάκ Χαλκίδη. Αυτός έστειλε την πρόσκληση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που πρέπει να σημειώσω ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν ξανάγινε αντιδήμαρχος να καλεί σε ενημερωτική εκδήλωση τα μέσα και τους πολίτες και να λέει ότι θα παραβρεθεί και ο δήμαρχος. Ο ανώτερός του δηλαδή πολιτικά, αυτός που έχει την γενική πολιτική ευθύνη.
Βέβαια, και για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος το είπε αρκετές φορές στην μακρόσυρτη ομιλία του: έκανα σήμερα αυτή την εκδήλωση και ομολογώ ότι αιφνιδίασα τον δήμαρχο.!!!

Δηλαδή, ο δήμαρχος αγνοούσε την πρωτοβουλία του συνεργάτη του, αγνοούσε ότι η γραμματεία του αντιδημάρχου Μελίκης καλούσε τηλεφωνικά τον κόσμο για την σημερινή συγκέντρωση και το έμαθε όταν όλα ήταν τελειωμένα.

Αυτά για τα διαδικαστικά που έχουν την ουσία τους και προδικάζουν το μέλλον. Γιατί, αν στα απλά, στα διαδικαστικά δεν υπάρχει επαφή, συντονισμός και συναντίληψη τότε μπορεί κάποιος να ισχυριστεί βάσιμα ότι στα δύσκολα θα προκύψουν άσχημα αποτελέσματα.

Πάμε τώρα επί της ουσίας. Στην αίθουσα συγκεντρώθηκαν πάνω από διακόσιοι πολίτες. Δείγμα της θέλησής τους να μάθουν, να πληροφορηθούν για τα θέματα που τους απασχολούν. Άκουσαν τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει τον προεκλογικό του εαυτό και ήταν απολύτως φυσιολογικό αφού ήταν φιλοξενούμενος, ήταν παρατηρητής, ήταν εκεί για να ακούσει τον αντιδήμαρχό του να παίρνει την ρεβάνς από τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσα στο χωριό του, μέσα στο πρώην δημαρχείο, με εκατοντάδες θεατές που είναι βέβαιο ότι αύριο θα διαδώσουν την εικόνα στα καφενεία κλπ. Ο στόχος του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Επιτέθηκε κλιμακωτά στον παρόντα Βενιόπουλο που επιχείρησε να αμυνθεί αλλά ήταν σε δύσκολη θέση. Ο Ισαάκ πήρε το αίμα του πίσω.

Ωστόσο, αυτό ήταν το ζητούμενο; Υποτίθεται ότι το ζητούμενο ήταν να γίνει σε βάθος συζήτηση για δυο μεγάλα θέματα της περιοχής. Το αρδευτικό και το αποχετευτικό. Και τα δυο θέματα αδικήθηκαν από τον χειρισμό. 
Για το αρδευτικό ακούσαμε μια έκθεση ιδεών από τον αντιδήμαρχο που υποτίθεται ότι είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη που θα επιδεχθεί βελτιώσεων κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα κατατεθεί. 
Αλήθεια, η παράταξη της διοίκησης δεν είναι που έλεγε προεκλογικά ότι για τέτοια θέματα η διοίκηση πριν αποφασίσει θα διαβουλεύεται με τους πολίτες και από κοινού θα καταλήγουν στις αποφάσεις; Ο αντιδήμαρχος μπορεί να υποκαταστήσει όλη αυτή την δημοκρατική διαδικασία και να καπελώσει χιλιάδες συμπολίτες με μοναδικό προσόν το γεγονός ότι είναι αντιδήμαρχος και ότι ασχολείται με αγροτικές εργασίες; 
Απορία προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος που άκουσε την έκθεση ιδεών του συνεργάτη του δεν παρενέβη να υπενθυμίσει τα υπεσχημένα προεκλογικά. Να υποθέσουμε ότι απλά λέγονταν για προεκλογική κατανάλωση;

Για το θέμα της αποχέτευσης ακούστηκαν όσα ήδη γνωρίζουν άπαντες. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι ότι εκτός των πολιτικών ευθυνών που αποδόθηκαν από τους πολίτες στις εκλογές υπάρχουν και αστικές και ποινικές ευθύνες. Αλήθεια, γιατί δεν ακούστηκε η επίσημη θέση της διοίκησης σχετικά με την στάση της στο επικείμενο γεγονός να κληθεί να καταβάλει έως και 200 χιλιάδες ευρώ στον κατασκευαστή που έφυγε από το έργο εξ αιτίας της αστοχίας της μελέτης. Και θα έπρεπε να ακουστεί η πολιτική άποψη της διοίκησης σχετικά διότι από το στόμα του δημάρχου ακούστηκε ότι η όλη διαδικασία της δημοπρασίας του έργου ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ καθοδηγούμενη από την προηγούμενη διοίκηση.

Συμπερασματικά. Είναι φανερό ότι σήμερα η διοίκηση Γκυρίνη ξόδεψε μια σπουδαία, ίσως και μοναδική, ευκαιρία που είχε. Διοργανώθηκε μια πρόχειρη, εσπευσμένη και εντελώς λάθος οργανωμένη εκδήλωση και στην τελική πήγε στράφι. Την άλλη φορά που θα κληθούν οι πολίτες να πάρουν μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι βέβαιο ότι δεν θα ανταποκριθούν με τόσο μεγάλη μαζικότητα.

Τέλος αλλά όχι έσχατο. Οι πολίτες όλου του δήμου αναμένουν το αυτονόητο. Αναμένουν από την διοίκηση του δήμου να κάνει μια αναλυτική ενημέρωση για αυτά που βρήκε, αυτά που κληρονόμησε από την απελθούσα διοίκηση Δημητριάδη. Να μιλήσει για όλα και με αποδείξεις. Να αποκαλύψει τους σκελετούς που ενδεχόμενα βρήκε στα συρτάρια της. Να τα βγάλει όλα στον αέρα και στο φως όπως έλεγε προεκλογικά.

Έσχατο. Μου φάνηκε ή παράκουσα; Από το στόμα του αντιδημάρχου Χαλκίδη ακούστηκε ίσως για πρώτη φορά στην δίμηνη θητεία της διοίκησης Γκυρίνη ότι "ζητάμε πίστωση χρόνου, μια λευκή επιταγή"!
Αν δεν πρόκειται για λεκτική υπερβολή τότε συνιστά μια σαφή πολιτική στροφή της διοίκησης που έλεγε σε όλους τους τόνους ότι γνωρίζει την κατάσταση, είναι έτοιμη να διοικήσει και δεν θέλει ούτε μέρα πίστωση χρόνου. Άλλαξε τίποτα; 
Εξ άλλου, να θυμίσουμε στον αντιδήμαρχο ότι εδώ και χρόνια έπαψαν να κυκλοφορούν επιταγές πάσης φύσεως.....







3 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ενα σχολιο που δςν μου επιτρεποταν να κανω εκειε, ειναι η συμπεριφορα των αδερφων Χαλκιδη προς τον δημαρχο του. " Εγω εκανα την συγγεντρωση και τον αιφνιδίασα¨ ειπε ο ενας, θελωντας να δειξει οτι ειναι πανω απο ολα, παναγιωτη μιλα καθαρα ,ειπε ο αλλος. Τετοια υποτιμηση δεν την αξιζει ο δημαρχος απο ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ανυποπτο χρονο ειχα επισημανει σε φιλο και νυν αντιδημαρχο , οτι οι αδελφοι Χαλκιδη σε καθε ευκαιρια με ενεργειες και συμπεριφορες τους , θα βαζουν θεματα στο δημαρχο , ετσι γιατι το εχουν στο DNA τους και γιατι θελουν αυτοι να εχουν τον πρωτο και τελευταιο λογο , δεν μου προκαλει λοιπον καμια εντυπωση το θεμα που αναδειξατε , παντως η απαντηση του συνομιλητη μου ήταν <> , ο δημαρχος εαν εχει λέω εγω , ηδομεν .