Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ "Το οικόπεδο της ΑΤΕ και οι κατόπιν εορτής ευθύνες"

Απαντώντας σε απόδοση ετεροχρονισμένων ευθυνών εκ μέρους εφημερίδας, που επιμένει να εκδίδεται και που πιστεύει πως είναι πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα το να υμνείς από το να ελέγχεις την εξουσία και να «θυμάσαι» εκτός τόπου και χρόνου «παραλήψεις» με καταφανή αλλά αποτυχημένη προσπάθεια προσβολής όσους ήδη εδώ και καιρό ιδιωτεύουν, έχω να πω τα παρακάτω. 

Η αλήθεια δεν υπόκειται στο χρόνο, αλλά πολλά πράγματα είναι ζήτημα επιλογής. Και είναι ζήτημα επιλογής να....
επιλέξεις την πολιτική κριτική ή την ύβρη, και σίγουρα είναι ύβρις προς τους αναγνώστες όταν αναλαμβάνεις εργολαβικά να σκεπάζεις διαχρονικά όσα παράνομα ή παράτυπα συμβαίνουν στο δήμο , επειδή αυτό είναι προσοδοφόρο.

Τώρα όσον αφορά το οικόπεδο της ΑΤΕ το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής λέει τα παρακάτω: - Πρώτον, η ΑΤΕ είχε συστήσει τότε μία εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και της είχε παραχωρήσει το δικαίωμα διαπραγμάτευσης. Μετά από πολλές προσωπικές μου συναντήσεις με τους προέδρους της ΑΤΕ, αυτοί όρισαν την αξία του οικοπέδου στα 800.000 €. Εγώ και οι συνεργάτες μου θεωρώντας το ποσό αυτό εξωπραγματικό και για να έχει οικόπεδο στην κατοχή του ο Δήμος, έτσι ώστε να μπορεί η Ν.Α. να μελετήσει και να κατασκευάσει Σχολική Στέγη, προβήκαμε στην συνένωση δύο οικοπέδων, το ένα από ιδιώτη, μετά από ανταλλαγή που κάναμε. 

Άρα ζήτημα όπως διατείνεται όψιμα πολίτης – συνδημότης μας, δεν υπήρχε. Υπήρχε προφανής αδράνεια του φορέα που τότε είχε την ευθύνη Ανέγερσης Σχολικών Κτιρίων. 

Υπενθυμίζω «στους παντογνώστες αδαείς» πως ως το 2010 την ευθύνη την είχαν οι Νομαρχίες. 

- Δεύτερον, όλοι γνωρίζουν πως η τότε Νομαρχία είχε δημόσια αναγγείλει ότι θα «βοηθούσε με δικό της έργο» στην αποπεράτωση του Πνευματικού Κέντρου που σημαίνει ότι θα έκανε την μελέτη και θα το δημοπρατούσε. 

Οι πολίτες –εκτός ενός- της Αλεξάνδρειας που το γνωρίζουν ακόμα το περιμένουν. Αντίθετα η διοίκηση Γκιόνογλου εξασφάλισε για το Πνευματικό κέντρο χρηματοδότηση.  

Δια το κατασκευαστικό κομμάτι 2.193.409,21 € το οποίο και αποπερατώθηκε. Για διάφορες προμήθειες 666.635 €. 

- Τρίτον, όσον αφορά το Στέγαστρο της Κερκίδας πρέπει να θυμίσω σε όσους γνωρίζουν –και να εξηγήσω σε όσους αγνοούν- ότι η Νομαρχία δια της τεχνικής της υπηρεσίας απέτρεψε την σύνταξη μελέτης ως προσκρούοσας στους αγωγούς των ομβρίων περιμετρικά του γηπέδου και των ίδιων των κερκίδων εσωτερικά.  

Επειδή έτσι έχουν τα πράγματα όλοι πια γνωρίζουν ότι τίθεται θέμα θεσμικού ρόλου όταν νομίζεις, ως έξυπνος, ότι μπορείς να κοροϊδεύεις το αναγνωστικό κοινό -όσο απέμεινε- για να στηρίζεις τη βιωσιμότητα σου, σε περιστασιακά περιστατικά.  

Να θυμήσω επίσης ότι επί διοίκησης μου ανακατασκευάστηκε όλη η Βετσοπούλου, το Κολυμβητήριο, η Ανάπλαση της πόλης, η Αποπεράτωση της Αποχέτευσης δύο συνοικισμών, το Γυμναστήριο από τη Ν.Α. στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα που κάποιοι ίσως τα ξέχασαν.  

Όλα τα παρακάτω καταγράφονται για την ιστορική αλήθεια και θα μπορούσε να τα αποδείξει ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ για την τότε εποχή καθώς και ότι επί εποχής Γκιόνογλου από καμιά χρηματοδότηση δεν χάθηκε ούτε δραχμή.  

Τελειώνοντας –χωρίς επίκληση στον περί τύπου νόμο- παρακαλώ να δημοσιευτεί στον ίδιο χώρο, με τα ίδια στοιχεία η απάντηση αυτή.  

Μπάμπης Γκιόνογλου  
Πρώην Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: