Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση στη Βέροια για ίδρυση ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Με θέμα την ίδρυση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και τη στέγαση του στο ανάλογο σχολικό κτίριο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το πρωί της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου, της Διευθύντριας, Αναστασίας Μαυρίδου με το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Σοφιανίδη, την Περιφερειακή σύμβουλο Νίκη Καρατζιούλα και την....
Προισταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας Ειρήνη Αναγνώστου.

 Τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) ΕιδικήςΑγωγής Α΄Βαθμίδας λειτουργούν σε αρκετούς νομούς ανά την Ελλάδα και περιλαμβάνουν πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και του Α΄κύκλου σπουδών για την παροχή εξειδικευμένης τεχνικής και επαγγελματικής γνώσης.

Στο σχολείο εγγράφονται μαθητές μετά από εισήγηση του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών) και εκτός από το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας εφαρμόζεται και πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης καθώς και ειδικά προσαρμοσμένα αναλυτικά και διδακτικά προγράμματα. Η κα Μαυρίδου τόνισε τη σπουδαιότητα λειτουργίας του ΤΕΕ για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Με στόχο την λειτουργία του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2015-2016, οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί στο θέμα της στέγασης του ΤΕΕ και θα στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: