Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έδωσε στον ΟΔΔΥ το υπηρεσιακό ΙΧ και το αγόρασε ως πολίτης; / Περίεργο γεγονός σε δήμο της Ημαθίας

Διαβάστε και έχετε το ελεύθερο να κάνετε ό,τι θέλετε.
Έφτασε στ΄ αυτιά μου η εξής πληροφορία που μένει να αποδειχτεί αν είναι εξ ολοκλήρου αληθής ή όχι. Και θα αποδειχτεί λίαν συντόμως αφού αρκεί μια ερώτηση και μια πειστική, αληθής απάντηση.

Έμαθα λοιπόν ότι ένας δήμαρχος δήμου της Ημαθίας της προηγούμενης θητείας, λίγο πριν....
παραδώσει την εξουσία, την πρώτη Σεπτεμβρίου δηλαδή, φρόντισε και παρέδωσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου στον ΟΔΔΥ. Σε ερώτηση που του έγινε από τον καινούργιο δήμαρχο η απάντησή του ήταν ότι "έπρεπε να το δώσει στον ΟΔΔΥ διότι ο νόμος απαγορεύει πλέον την κατοχή από τους δημάρχους αυτοκινήτων πάνω από 1.400 κυβικά".

Ο καινούργιος δήμαρχος πείστηκε και αφού ο δήμος έμεινε χωρίς αυτοκίνητο άρχισε να χρησιμοποιεί είτε το δικό του είτε ένα μικρό αυτοκίνητο που είχε στην διάθεσή του ο δήμος.
Εσχάτως όμως ο καινούργιος δήμαρχος πληροφορήθηκε ότι ο προκάτοχός του δεν είχε καμιά υποχρέωση να παραδώσει το ΙΧ του δήμου στον ΟΔΔΥ. Και επιπλέον και το πιο σοκαριστικό, έμαθε ότι ο πρώην πλέον δήμαρχος πήγε και αγόρασε το αυτοκίνητο που είχε παραδώσει. Πήγε και το αγόρασε με τις διαδικασίες που προβλέπονται ο πρώην.

Ναι, έγινε και αυτό στον δήμο αυτόν. Ο δήμαρχος που έφυγε είχε αγαπήσει τόσο το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και είπε να το κάνει δικό του μέσω ΟΔΔΥ. Ανακάλυψε μια ανύπαρκτη νομική υποχρέωση που βέβαια υπάρχει αλλά για καινούργια αυτοκίνητα, για αυτοκίνητα που θέλουν να αγοράσουν οι δήμοι και όχι για όσα ήδη υπάρχουν και κυκλοφορούν, και το απέσυρε και στην συνέχεια το αγόρασε.

Επειδή η ιστορία αυτή έχει διαρρεύσει θα ήταν σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί από τα πλέον επίσημα χείλη και να δοθούν απαντήσεις.
Εμείς, παρότι γνωρίζουμε το όνομα του πρώην δημάρχου και το όνομα του δήμου όπου έγινε αυτό το απίθανο γεγονός(;) δεν τα αναφέρουμε και αναμένουμε τις εξελίξεις για να ολοκληρωθεί το παζλ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου μας λές τι κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια!!! Αυτά συμβαίνουν διότι η νέα Διοίκηση του Δήμου άφησε τον πρώην να αποθρασυνθεί!! Εκκρεμούν ένα σωρό παρανομίες δεν στέλνεται καμία στον Εισαγγελέα, η στους ελεγκτές τις Δημόσιας Διοίκησης δεν φροντίζουν να γίνει καταλογισμός σε σοβαρές περιπτώσεις, δεν έγινε ακόμη καμία ενημέρωση για το τι παρέλαβε η νέα Διοίκηση, και το αποτέλεσμα είναι αυτό!! Να αποθρασυνθεί ο πρώην!!! Είναι καιρός να βγουν όλα στο φώς, πριν είναι αργά για την νέα Διοίκηση!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΡΗ, ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

αστο ρε Μοχλα. ονειρο του ΦΔ ηταν παντα να γινει οδηγος ασθενοφορου.

Ανώνυμος είπε...

Η ντροπή ποτέ δεν έβλαψε. Αλλά ποιος να το πεί στον γκυρίνη. Καημένος , αργός και πολλά άλλα πριν καν πάρει την δημαρχία.
Αλλά ξέχασα. Γυρνάει με το fiat punto της δημαρχίας ο κατακαημένος. Βλέπεις ο άλλος είχε mercedes. Πουντο πουντο η διαφάνεια δήμαρχε?
Αμα δεν κάνεις πράξη τα λόγια σου, άμμεσα είσαι χειρότερος και απο τον δημητριάδη. Εκτός και εαν τον καλύπτεις. Πλέον πολύ πιθανον.