Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αντί για όλο το νομό ο Καλαϊτζίδης στηρίζει τα συμφέροντα της Βέροιας / Στηρίζει Βέροια για το τελωνείο...

Κ. Καλαϊτζίδης
Την Δευτέρα το βράδυ συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας και όπως διαβάζω ο δήμαρχος Βοργιαζίδης στην ενημέρωση που έκανε προς το σώμα είπε ότι η πρόταση του δήμου για έδρα του τελωνείου που θα προκύψει από την συγχώνευση των τριών τελωνείων Βέροιας, Σκύδρας και Κατερίνης είναι η Κουλούρα, στις εγκαταστάσεις της Αμάλθεια.

Μέχρι εδώ καλά αφού ως δήμαρχος Βέροιας καλείται να προωθήσει τα συμφέροντα της πόλης του. Το παράδοξο αρχίζει από το συμπλήρωμα της... φράσης του δημάρχου Βέροιας που είπε ότι την ίδια πρόταση έχει και η αντιπεριφέρεια.

Και αμέσως προκύπτει το ερώτημα. Από ποια διαδικασία προέκυψε η άποψη της αντιπεριφέρειας; Συνεδρίασε κανένα τοπικό όργανο ή αποφάσισε κατά μόνας ο Καλαϊτζίδης; Ρώτησε τους συναδέλφους του συμβούλους τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης; Κι αν ναι ποια ακριβώς είναι η άποψή τους;

Γνώμη μου είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης πρέπει, επιβάλλεται να έχει άποψη και να τη λέει. Υποστηρίζω όμως ότι η άποψη αυτή πρέπει να τεκμηριώνεται σαφώς και επαρκώς. Μπορεί άραγε να πει στους συμπολίτες ο Καλαϊτζίδης πόσο θα κοστίσει η αναμόρφωση του κτηρίου που είναι σκέτο ρημαδιό στην Κουλούρα; Μπορεί να πει στους πολίτες γιατί άραγε αποκλείει τη λύση της Αλεξάνδρειας που όντας δεύτερος σε πληθυσμό δήμος στην Ημαθία διεκδικεί μια υπηρεσία που βέβαια δεν έχει να κάνει με την πλειοψηφία των πολιτών πλην όμως είναι δυνατόν να ενισχύσει κατά τι την τοπική αγορά που χειμάζεται. 
Επιτέλους, ας πάψει ο Καλαϊτζίδης να ενισχύει την κεντριστική λογική της συσώρευσης όλων στο κέντρο και ας κατανοήσει ότι πλέον προϊσταται όλου του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: