Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Στους δρόμους της Βέροιας μαθητές και γονείς για τα μαθητικά δρομολόγια

Μαθητική διαμαρτυρία έγινε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Βέροιας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Ημαθίας. Η κινητοποίηση έγινε εξ αιτίας τη...
ς απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου να κόψει τα μαθητικά δρομολόγια και να αναγκάζει μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές να περιμένουν μέσα στο κρύο το επόμενο δρομολόγιο.

Στα τοπικά μέσα μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Αρβανίτης που αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους της κινητοποίησης και αυτοί είναι:

 - Τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών και η συνεχή διάλυση της δημόσιας Παιδείας είναι αυτά που μας έδειξαν ότι ο μόνος δρόμος που μας έμεινε είναι αυτός του αγώνα στους δρόμους για να φωνάξουμε για την καλυτέρευση των συνθηκών της δημόσιας Παιδείας και την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. 

- Δεν γίνεται να μεταφέρονται παιδιά από τους γονείς ή με τα πόδια στα σχολεία από τα χωριά της Ημαθίας,της Νάουσας και της ορεινής Πιερίας.  

- Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και 
α) για τα παιδιά του δημοτικού που έχουν το 90λεπτο-και τα 2,5χλμ απόστασης για την χρήση του λεωφορείου 
β) γυμνασίου 7χλμ γ)λυκείου 10χλμ. 

 Το ερώτημα μας είναι προς όλους αυτούς που υπέγραψαν αυτήν την υπουργική απόφαση είναι: "Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζετε και τα δικά σας παιδιά;

πηγή φωτογραφιών: Λαϊκούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: