Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ν. Αλεξόπουλος: Βρήκα οφειλές 3 εκατομμυρίων / Κάποιοι δεν πλήρωσαν ποτέ γιατί οι διοικούντες έκαναν πολιτική

Ν. Αλεξόπουλος, αντιδήμαρχος
Οικονομικών Αλεξάνδρειας
Τα ανείσπρακτα στον δήμο Αλεξάνδρειας ανέρχονται σε τρία εκατομμύρια ευρώ και είναι ένας βρόγχος στο λαιμό της διοίκησης που αδυνατεί να κινηθεί χωρίς ρευστό στο ταμείο της.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αλεξόπουλος ήταν σαφής και κατατοπιστικός όσο και καυστικός προς τις προηγούμενες διοικήσεις που άφησαν να σωρευτούν τέτοια χρέη κάνοντας ουσιαστικά μέσω αυτών μικροπολιτική.

Είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος οικονομικών στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ ότι υπάρχουν πάνω από... χίλιοι συνδημότες που χρωστάνε από ένα μέχρι πενήντα ευρώ και όλοι ή σχεδόν όλοι προέρχονται από την περιοχή της δημοτικής ενότητας Μελίκης. Τούτο σημαίνει ότι η οφειλή αυτή προέρχεται από το τέλος άρδευσης της φετινής χρονιάς που δεν καταβλήθηκε διότι έπεσε "σύρμα" στην περιοχή προεκλογικά ώστε να κερδηθούν οι εκλογές. Τώρα οι αγρότες της περιοχής που άφησαν απλήρωτα τα τέλη άρδευσης θα κληθούν άμεσα να το πληρώσουν και καλά θα κάνουν να απευθυνθούν σε όσους τους παρότρυναν να μην πληρώσουν και να τους στείλουν το λογαριασμό.

Υπάρχουν στον κατάλογο οφειλετών που έχει στα χέρια του ο αντιδήμαρχος και ορισμένοι που οφείλουν πάνω πέντε χιλιάδες ευρώ και δεν έχουν επισκεφθεί ούτε μια φορά το δημοτικό ταμείο τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα υπάρχει ένας που μισθώνει δημοτικό κτήριο και το εκμεταλλεύεται σε χωριό του δήμου και δεν έχει πληρώσει ποτέ του. Το χρέος από τα ενοίκια του καταστήματος που εκμεταλλεύεται έχει ξεπεράσει τα πέντε χιλιάρικα...
Επίσης, άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή ενός μεγαλογεωργού που είναι μισθωτής δημοτικής αγροτικής έκτασης και έφτασε να χρωστάει γύρω στα εικοσιπέντε χιλιάρικα στο δημοτικό ταμείο. Δηλαδή δεν πλήρωσε ποτέ του για πολλά πολλά χρόνια τώρα.

Ο Ν. Αλεξόπουλος είπε ότι θα προχωρήσει σε ατομικές προσκλήσεις με τις οποίες θα ειδοποιείται επίσημα και τυπικά ο οφειλέτης να σπεύσει να πληρώσει ή να διακανονίσει το χρέος του. Όσοι ανταποκριθούν θα μπορούν να παίρνουν δημοτική ενημερότητα κλπ. Για τους άλλους που δεν θα ανταποκριθούν θα προχωρήσει σε μέτρα όπως προβλέπονται από το νόμο και φτάνει ακόμα και σε δέσμευση του ΑΜΦ του οφειλέτη αλλά και κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων!! Μέτρο ακραίο και σκληρό που είναι προφανές ότι θα προκαλέσεις αντιδράσεις μιας και κανείς ΟΤΑ, απ΄ ότι έχω υπόψιν μου, δεν έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις.

Γεγονός είναι πάντως ότι όταν υπάρχουν απλήρωτες κλήσεις υπέρ δήμου που φτάνουν σε ύψος 800 χιλιάδων ευρώ και προέρχονται ακόμα από το 2010 τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όλα όσα έλεγε ο Δημητριάδης για έναν νοικοκυρεμένο δήμο ήταν όλα μεγάλες μπαρούφες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλεξόπουλε πολύ καλά τα λες αλλά όπως γνωρίζεις ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!! Ο Δήμαρχος και οι άλλοι συνάδελφοι σου που είναι? Τρέμω στο γεγονός ότι μπορεί να μείνεις μόνος για να καθαρίσεις τον κόπρο του αυγείου.