Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες / Μπλόκο στην Κουλούρα αποφάσισαν για την Κυριακή στις 10πμ

Eκπρόσωποι των μπλόκων και των αγροτικών συλλόγων από πολλές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Βέροια και συναποφάσισαν να αρχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί όπου θα...
κλείσουν τον κόμβο της Κουλούρας.

Βέβαια, η απόφαση αυτή είναι προφανές ότι θα βρει την αντίδραση της αστυνομίας που είναι βέβαιο  ότι θα εμποδίσει την εισβολή στο οδόστρωμα των αγροτών και των τρακτέρ τους με πιθανό ενδεχόμενο να έχουμε και θερμές συγκρούσεις.

Οι αγρότες, οι φτωχομεσαίοι αγρότες ειδικότερα, δεν έχουν άλλη επιλογή από την συνέχιση του αγώνα τους διότι με απαρχή το φορολογικό της Κυβέρνησης Σαμαρά μπαίνουν στον μονόδρομο της εξαθλίωσης και της πείνας.
Παράλληλα, οι αγρότες στην σημερινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να καλέσουν όλους τους βουλευτές της κεντρικής Μακεδονίας στην Βέροια σε κοινή σύσκεψη ώστε να πιεστούν για να πιέσουν με την σειρά τους την Κυβέρνηση να αποσύρει το φορολογικό. Πρόκειται για μια επανάληψη της πεπατημένης που δεν οδηγεί πουθενά αφού ως στρατιωτάκια οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν και θα συνεχίσουν να ψηφίζουν ότι τους δίνει ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς χωρίς να βγάζουν "κιχ". Η σύσκεψη θα είναι μια αποτυχία...

Η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το συντονιστικό των αγροτών αναφέρει:
«Καλούμε τους αγρότες και τους όλους φορείς της Ημαθίας, καλούμε όλο τον κόσμο της περιοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε στον κόμβο της Κουλούρας την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου  στις 10.00 το πρωί.
Οι αγρότες οδηγούνται στο περιθώριο και τον αφανισμό. Στον δρόμο αυτό βρίσκονται και οι άλλες κοινωνικές ομάδες.
Αύριο θα τους δώσουμε μια απάντηση.
Όλοι μαζί.»

-η φωτογραφία είναι από το www.verianet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγροτη οταν κλεινεις τον δρομο με εκνευριζεις διοτι και εγω εργαζομενος ειμαι. Ανοιξε τα διοδια να σε πω και μπραβο. Μην με θες αντιπαλο. Κανε με φιλο σου εαν σε κοβει.