Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Στο δρόμο οι αγρότες της Αλεξάνδρειας αύριο Δευτέρα/ Παράταξη τρακτέρ στην δυτική είσοδο της πόλης / Τι είπαν στην συγκέντρωση

Παρουσία εκατόν πενήντα και πλέον αγροτών στην αίθουσα του δήμου Αλεξάνδρειας ολοκληρώθηκε πριν από...
λίγο η συγκέντρωση την οποία κάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος με θέμα τη μορφή της κινητοποίησης που θα κάνουν οι αγρότες από αύριο Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορά στο φορολογικό καθεστώς που θέλουν να τους εντάξουν.
Η απόφαση της συνέλευσης ήταν να βγάλουν στο δρόμο τα τρακτέρ τους παρατάσσοντάς τα στην δυτική είσοδο της Αλεξάνδρειας στο ύψος του παλιού εργοστασίου της Κεραμουργείας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Παν. Μεσσαλάς ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι σε πλήρη συνεννόηση με τους αγροτικούς συλλόγους της Βέροιας και της Νάουσας αποφάσισαν από κοινού το πλαίσιο αγώνα και ότι θα βγουν σε ισάριθμα σημεία στην Ημαθία οι αγρότες. Δηλαδή, στην Αλεξάνδρεια στο σημείο που προαναφέραμε, στην Βέροια στον κόμβο της Κουλούρας και στη Νάουσα στον κόμβο, λίγο έξω από τον Κοπανό.

Στόχος των αγροτών είναι να παρθούν πίσω τα μέτρα της Κυβέρνησης και ευελπιστούν ότι θα εισακουστούν από το Υπουργείο. Βέβαια, κατατέθηκε η βεβαιότητα ότι αν η κινητοποίηση πανελλαδικά είναι έντονη τότε η πίεση θα είναι μεγάλη και η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει.

Στην συγκέντρωση στο δημαρχείο παρέστησαν τόσο ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης που έβγαλε έναν «δεκάρικο» λόγο που όμως έκανε αρνητική εντύπωση διότι συνέστησε στους αγρότες να έχουν περιορισμένα αιτήματα! και βέβαια δεν παρέλειψε να τάξει κάθε βοήθεια στον αγώνα των αγροτών όταν ο ίδιος με την θεσμική του ιδιότητα υλοποιεί τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης.

Επίσης το «παρών» έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης που ως αγρότης και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το χώρο αλλά δεν ζήτησε το λόγο και πολύ καλά έπραξε περιοριζόμενος να ακούσει τους συναδέλφους του και να μην εκμεταλλευτεί με παλαιοκομματικό τρόπο το πολυπληθές ακροατήριο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

νεα πασοκοκρατια δεν ψηφισατε (εκτος ελαχιστων αγροτων) στον νομο μας.
Οποτε δεν υπαρχει δικαιολογια αγροτες. Αυτους βγαλατε , αυτους να φατε στην μαπα.
Και μην κλεινετε δρομους για να ταλαιπωρηθει ο απλος κοσμακης που εχει δουλεια. Να κλεισετε την βουλη. Διαφορετικα θα ειμαι για πρωτη φορα με τα ΜΑΤ που δεν γουσταρω. Αλλα οι οποτε σας σηκωνεται χειμωνιατικα να κλεινετε δρομους. Αμα εχετε φρυδια να το κανετε καλοκαιρι. Αλλα ξεχασα, τοτε εχετε δουλεια. Εμας τους απλους πολιτες πιος μας κοιταει εαν ταλαιπωρηθουμε.
Προσοχη αγροτες στις κινησεις σας. Ψηφισατε νδ και πασοκ.
Και οπως λεει η διαφημιση στο jumbo της εργατικης δουλειας ,
ΡΟΥΦΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ, ΡΟΥΦΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Pane kane kanena baniore

Ανώνυμος είπε...

Σημειολογικά αυτή η φωτογραφία πρέπει να κρατηθεί για το αρχείο. Μετά τις Δημοτικές εκλογές να αναδημοσιευτεί , και θα δείχνει την σκληρή πραγματικότητα για τον Δημητριάδη και την παρεούλα του. Να διευκρινίσω λοιπόν, στο μέσον ο νέος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ Παναγιώτης Γκυρίνης με τον Σάκη Παντόπουλο, και στα δεξιά του ο πρώην Δήμαρχος Δημητριάδης με άτομο δίπλα του, αγνώστων στοιχείων.