Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα συλλόγου Δασκάλων Ημαθίας για γυμναστές

Στις 5/2/2014, για ακόμη μια φορά γίναμε θεατές σε μια κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από το Υπουργείο Παιδείας. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ήδη πριν την έναρξη του σχολικού έτους, με πρόσχημα την αποφυγή των απολύσεων, πολλοί συνάδελφοι της Φυσικής Αγωγής από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μετατάχθηκαν σε περιοχές της...
Β. Ελλάδος σε συνθήκες  πλήρους αδιαφάνειας, κατόπιν Υπουργικών αποφάσεων και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα κριτήρια όπως μόρια προϋπηρεσίας ή οικογενειακή κατάσταση.

Είναι αυτονόητο ότι οι παραπάνω πρακτικές του Υπουργείου δε συνάδουν με την ισονομία και τη δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει στο χώρο της εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση αισθάνονται αδικημένοι και απογοητευμένοι, εγκλωβισμένοι χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε απέναντι στους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απλά είμαστε αντίθετοι σε άδικες και αυθαίρετες πρακτικές του Υπουργείου σε οποιοδήποτε συνάδελφο ανεξαρτήτου ειδικότητας.

Για πολλά χρόνια δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις γυμναστών  στα σχολεία και όλες οι ανάγκες που είναι πάρα πολλές , καλύπτονται με εκατοντάδες αποσπασμένους συναδέλφους. Ειδικά όμως τα τελευταία χρόνια οι πρακτικές και οι κακοί χειρισμοί του Υπουργείου έχουν αφήσει εκτός αποσπάσεων και μεταθέσεων συναδέλφους με περισσότερη προϋπηρεσία και μόρια.

Τα οργανικά αυτά κενά, που «δεν υπήρχαν», πλέον εφευρίσκονται από το Υπουργείο, και καλύπτονται με αδιαφανή τρόπο, με ενστάσεις επί των ενστάσεων και σπασμωδικές κινήσεις σε βάρος αυτών που τις δικαιούνται απόλυτα.

Οι καθηγητές της Φυσικής Αγωγής της Π.Ε. όχι μόνο δεν πλεονάζουν αλλά δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες στα Δημοτικά σχολεία. Δεν φταίνε αυτοί για το λανθασμένο προγραμματισμό των προσλήψεων στις δυο βαθμίδες της εκάστοτε ηγεσίας. Δεν θα συμμετάσχουμε πλέον στις πρόχειρες πολιτικές και στα λάθη του Υπουργείου και θα είμαστε απέναντι με κάθε μέσο.

Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση και δεν υποκύπτουμε στο παιχνίδι του Υπουργείου και σε διλήμματα του τύπου «είναι ο μόνος τρόπος αλλιώς θα γίνουν απολύσεις». Λύσεις υπάρχουν. Η κινδυνολογία και οι λανθασμένες πολιτικές που μας έφθασαν σε αυτό το σημείο πρέπει να σταματήσουν, όπως και οι άδικες αποφάσεις κάποιων εις βάρος των οικογενειών μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

Το Δ.Σ.

*η φωτογραφία από το:www.inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: