Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ / Π. Γκυρίνης: Η νεροποντή της Κυριακής κατέδειξε το διοικητικό κενό στον δήμο Αλεξάνδρειας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παν. Γκυρίνης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την χτεσινή νεροποντή στην Αλεξάνδρεια που θύμισε την περσινή καταστροφική νεροποντή που έπληξε την πόλη και προξένησε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας και ευρύτερα.
Καταφέρεται με σκληρούς...
χαρακτηρισμούς στην διοίκηση Δημητριάδη αποκαλώντας της "ανεπαρκή" και προσωπικά στον δήμαρχο.

Η ανακοίνωση είναι:

Η νεροποντή της Κυριακής έδειξε με τον πιο παραστατικό τρόπο την διοικητική ανεπάρκεια στον δήμο Αλεξάνδρειας και πλέον κατέδειξε και στον πιο καλοπροαίρετο συμπολίτη ότι υπάρχει διοικητικό κενό. 

Ο φερόμενος ως δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης έχοντας άλλες προτεραιότητες όπως οι εργολαβίες έργων ύψους πολλών εκατομμυρίων που δίνονται σε φίλους και συνεργάτες δημοτικούς του συμβούλους, δεν βρήκε καθόλου χρόνο να ασχοληθεί με το φλέγον ζήτημα μιας ολόκληρης περιοχής πέριξ της πλατείας Ελευθερίας στην Αλεξάνδρεια που είχε πληγεί πέρυσι τέτοια μέρα από νεροποντή. 
Έτσι και φέτος, κατά τραγική ειρωνεία, δυο μέρες πριν την καταστροφική 25η Φεβρουαρίου, η περιοχή κινδύνευσε και πάλι και σήμανε συναγερμό στους ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων που έσπευσαν έντρομοι στα μαγαζιά τους για να τα σώσουν από τα νερά που είχαν κατακλύσει την περιοχή. 

Ένας χρόνος μετά την καταστροφή και η διοίκηση Δημητριάδη δεν έκανε τίποτα απολύτως προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του προβλήματος που είναι πολυπαραγοντικό. Περιορίστηκε μόνον στον καθαρισμό των φρεατίων, μια ενέργεια που επιβάλλεται να είναι καθημερινή ρουτίνα των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας. 

Ο δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων και των πανηγυριών δεν φρόντισε να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Δεν φρόντισε να σχεδιάσει και να εντάξει το αντιπλημμυρικό θέμα σε κάποιο πρόγραμμα. Γιατί; 

Εμείς, ως παράταξη «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και ως αυριανή διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας δεσμευόμαστε δημόσια και υπεύθυνα ότι θα σχεδιάσουμε, θα διεκδικήσουμε και θα υλοποιήσουμε το έργο αυτό θωρακίζοντας την πόλη της Αλεξάνδρειας από νεροποντές τέτοιας έντασης. Μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη. 

 Για την παράταξη 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ
 Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: