Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μετά το αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει Αδάμο στη Βέροια και Σπυρίδη στην Αλεξάνδρεια. Στην Νάουσα ακόμα αναζητείται ο "γενναίος"

Σε πλήρες αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία αφού με την τακτική που ακολούθησαν έως τώρα έχουν μπερδέψει τόσο τα μέλη τους όσο και τους οπαδούς και ψηφοφόρους. Η τακτική του...
κόμματος έχει αναλωθεί ως τα σήμερα με μια σειρά ατέρμονες συνελεύσεις που έχουν από μικρή έως ανύπαρκτη συμμετοχή, σε διαβουλεύσεις στελεχών με συμπολίτες και βολιδοσκοπήσεις στελεχών προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ώστε να εξευρεθούν υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι. 

Η επιλογή του κόμματος να στήσουν ψηφοδέλτια με κομματικό πρόσημο στην ουσία και τύποις ανοιχτό στα κινήματα και στην κοινωνία κατέστη αδιέξοδος. Αλήθεια, υπάρχουν "κινήματα" στην Ημαθία και δεν τα γνωρίζουμε; Και αυτά που υπάρχουν δεν έχουν καμιά σχέση μαζί του. Τότε, για ποια κινήματα μιλάνε και για ποιες προσωπικότητες που παραμένουν ανένταχτες και μπορούν τώρα να στρατευτούν υπό την σκέπη μιας ανοιχτής δημοτικής παράταξης που όμως προκαταβολικά σπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιήσει την διακήρυξή της;

Το σκηνικό για όσους γνωρίζουν το χώρο είναι απολύτως ξεκάθαρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αλλά δεν μπορεί να στήσει ψηφοδέλτια και ψάχνει δάνειες δυνάμεις για βοήθεια. Θέλει όμως μόνο τα απλά πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ και όχι τα "επώνυμα" στελέχη που ως ένα βαθμό είχαν ενταχτεί στο σύστημα και είχαν τα όποια οφέλη από αυτό.  Έλα όμως που οι οργανώσεις δεν μπόρεσαν ενάμιση χρόνο τώρα να ανοιχτούν στην κοινωνία, να έρθουν σε επαφή με τους ψηφοφόρους τους και το αποτέλεσμα είναι να αναζητούνται μεταξύ των γνωστών και μη εξαιρετέων οι υποψήφιοι που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια. Όμως και αυτοί δεν φτάνουν γιατί χρειάζονται πολλοί..

Αδάμος στη Βέροια
Παρ΄ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια δια της δημοτικής κίνησης "Ενεργοί Πολίτες" αποφάσισε να προχωρήσει σε ψηφοδέλτιο και θα προτείνει για επικεφαλής τον Τάκη Αδάμο, πολιτικό μηχανικό με πολιτική προέλευση από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αδάμος ήταν μέλος στην προηγούμενη προσωρινή νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται μια επιλογή σίγουρη που όμως δεν μπορεί κανείς να την αποκαλέσει ως επιλογή πλειοψηφική. Οπότε, στη Βέροια ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για μια καλή εμφάνιση και βλέπουμε για την δεύτερη Κυριακή.

Σπυρίδης στην Αλεξάνδρεια 
Στην Αλεξάνδρεια τα πράγματα είναι ακόμα πιο ζόρικα. Η οργάνωση είναι σε αδιέξοδο και όλοι κοιτάνε τον Γ. Σπυρίδη ώστε να τραβήξει μπροστά και να αναλάβει το βάρος της συγκρότησης του ψηφοδελτίου και των εκλογών εν τέλει που είναι μεγάλο αν μη τι άλλο. Βέβαια, υπάρχουν εντός της οργάνωσης φωνές που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ενώσεις τις δυνάμεις του με το ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» ώστε να ανακόψουν το δρόμο στην καταστροφική πορεία του δήμου Αλεξάνδρειας που έχει ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον νυν δήμαρχο Φ. Δημητριάδη. Ωστόσο, αυτές οι φωνές είναι μειοψηφικές και όλα δείχνουν ότι θα επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ και η εκτίμηση που κάναμε εδώ στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ πριν από τέσσερις μήνες ότι ο Σπυρίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Τότε, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση και διέψευδε το θέμα αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος κριτής.

Αναζητείται στην Νάουσα
Στην οργάνωση της Νάουσας αναζητείται ο γενναίος αλλά δεν βρίσκεται ως την ώρα κανείς διαθέσιμος να χριστεί υποψήφιος δήμαρχος. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ "ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ" Ή ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΛΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ;
ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΧΑΡΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΣΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ,
ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ.