Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση ανασφάλιστων ΟΑΕΕ στην Αλεξάνδρεια - Με συλλογικό τρόπο να γίνει η αντίσταση

Παρουσία εξήντα περίπου ελευθέρων επαγγελματικών έγινε η πρώτη εκδήλωση της Ομάδας Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ που δραστηριοποιείται εσχάτως και στον Νομό Ημαθίας με μπροστάρη τον Τάσο Κωστόπουλο. Η εκδήλωση έγινε με την αμέριστη βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου ΜΑΝΘΟΣ στην...
Αλεξάνδρεια.

Ο Τ. Κωστόπουλος και η συνεργάτιδά του ενημέρωσαν τους παρισταμένους για την πρωτοβουλία τους, την αιτία που ξεκίνησε και με ποιον τρόπο έχει δραστηριοποιηθεί έως σήμερα. Τόνισε στην εισήγησή του ότι οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που βάζει ο ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους του είναι ληστρικά και δεν επιτρέπει σε κανέναν να πληρώσει με αποτέλεσμα, και εξ αιτίας της κρίσης, να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες οι ανασφάλιστοι και αυτοί που έχασαν το δικαίωμα της περίθαλψης αφού στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης.
Συμπλήρωσε ότι παρατηρείται το εξής τραγελαφικό και ταυτόχρονα τραγικό. Να ζητείται από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που για χρόνια ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα να πληρώνουν υπέρογκα ποσά που σήμερα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν εξ αιτίας της κρίσης και να απειλούνται με κατασχέσεις και φυλακίσεις όταν οι υπαίτιοι της απώλειας εκατοντάδων δισεκατομυρίων ευρώ εξ αιτίας των επιλογών τους σε τοποθετήσεις σε ομόλογα και άλλες επισφαλείς "επενδύσεις" παραμένουν στο νομικό απυρόβλητο.

Ο ομιλητής κάλεσε τους παρόντες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συντονίσουν τα βήματά τους με την Πρωτοβουλία τους που έχει ως στόχο απολύτως σαφή και μετρήσιμα μέτρα. Μέτρα που πρέπει να αναλάβει να υλοποιήσει η πολιτεία και προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν βουλευτές και άλλους θεσμικούς.
Τέλος, ο Τ. Κωστόπουλος ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι συστήνεται μια νομική ομάδα με κεντρική διεύθυνση μιας δικηγόρου Αθηνών και η οποία θα αναλαμβάνει περιπτώσεις ανασφαλίστων του ΟΑΕΕ που έχουν μπει σε περιπέτειες.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με συνεργάτες του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Χρήστος Αλευράς με συνεργάτες του και ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Γιώργος Σπυρίδης με συνεργάτες του, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της ΝΕ Ημαθίας και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: