Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αποχωρεί από τα κοινά της Νάουσας η Ι. Ιωσηφίδου / Ανακοίνωση

Με δημόσια δήλωσή της η επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ίλια Ιωσηφίδου δημοσιοποιεί την απόφασή της να μην μετέχει εφεξής στα κοινά και μάλιστα λέει ότι θα παραιτηθεί ώστε να ανοίξει ο δρόμος και η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού της παράταξης και προφανώς νέου υποψήφιου δημάρχου Νάουσας.

Η κ. Ιωσηφίδου προχωράει σε μια...
σύντομη αποτίμηση της δωδεκαετούς θητείας της στα κοινά.

Η ανακοίνωση είναι:

«Όταν το 2002 έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές φιλοδοξούσα να αγωνιστώ για την πόλη μας. Στα δώδεκα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, μου δώσατε τη δυνατότητα να προσφέρω είτε από τη θέση της δημοτικής συμβούλου – αντιδημάρχου της πλειοψηφίας είτε από τη θέση της επικεφαλής της μειοψηφίας μετά τις τελευταίες εκλογές του 2010.

Οι τρεις τετραετίες που υπηρέτησα στο δήμο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Την πρώτη καταφέραμε κατά τη γνώμη μου αξιόλογα πράγματα ( Πανεπιστήμιο, Σχ. Αριστοτέλους, Κολυμβητήριο, Αράπιτσα, Αρκοχώρι κλπ.) 

Η δεύτερη χαρακτηρίζεται από πλήρη στασιμότητα. 

Η τρίτη ταυτίζεται με την απόλυτη οπισθοδρόμηση της πόλης μας. (χρεοκοπία και κλείσιμο ΔΕΤΑΒ, ΔΗΠΟΝ, έλλειμμα 3.000.000 € μόνο για το 2012, απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών, νέκρωση της πόλης)

 Έγκαιρα είδαμε την επερχόμενη καταστροφή και συγκροτήσαμε ανεξάρτητη παράταξη, την Ενωτική Κίνηση Πολιτών, με στόχο να αγωνιστούμε για την πόλη χωρίς κομματικά αφεντικά. Ατυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία της κοινωνίας μας για τους στόχους και τις δυνατότητές μας . 

Οι ψηφοφόροι έκαναν άλλη επιλογή που οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση. Μετά από έντονο προβληματισμό στον οποίο ιδιαίτερο βάρος είχαν οικογενειακοί λόγοι αποφάσισα να μη μετάσχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Μάλιστα για να διευκολύνω τις εξελίξεις πρόκειται να παραιτηθώ από τη θέση μου, δεδομένου ότι ήδη εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο. 

 Ευχαριστώ όλους τους συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνω ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ επάξια στον υπεύθυνο ρόλο της επικεφαλής της μειοψηφίας. 

Εύχομαι να παρακολουθήσουμε έναν σωστό προεκλογικό αγώνα. Και τέλος εύχομαι σε όσους αναλάβουν τις τύχες του δήμου μας να καταφέρουν να σταματήσουν τον σημερινό κατήφορο και να τον οδηγήσουν εκεί που του αξίζει. 
 Θα είμαι πάντα στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: