Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σχόλιο παράταξης Γκυρίνη για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γ. Τζίλα

Σχόλιο του γραφείου τύπου για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γ. Τζίλα στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm σχετικά με την νεροποντή της Κυριακής και την έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στην πλατεία Ελευθερίας.

«Με έκπληξη ακούσαμε πριν από λίγο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ  Αλεξάνδρειας Γιώργο Τζίλα να προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδράνεια ενός...
έτους της διοίκησης συνολικά και του δημάρχου προσωπικά.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας δημοτικής επιχείρησης για την διαχείριση των υδάτων και των αποχετευτικών δικτύων περιορίστηκε να ψελλίσει ότι τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, ότι κατασκευάστηκαν νέα φρεάτια και ότι ο ίδιος έβρεξε τα πόδια του διότι ήταν έξω στην βροχή. Είναι προφανές ότι όταν ένας αρμόδιος θεσμικός παράγοντας δεν βρίσκει ούτε ένα ουσιαστικό επιχείρημα και καταφεύγει στα αυτονόητα και τα στοιχειώδη τότε καταδεικνύεται η ανεπάρκεια και η ανυπαρξία της διοίκησης.
Δεν είπε λέξη ο κ. Τζίλας για το αν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός, πλάνο και στρατηγική για να επιλυθεί το πρόβλημα συνολικά. 
Δεν είπε λέξη για το αν ο δήμος Αλεξάνδρειας προσέφυγε σε τεχνικούς συμβούλους για να ζητήσει την επιστημονική τους γνώμη ώστε να θωρακιστεί με αντιπλημμυρικά έργα η πόλη της Αλεξάνδρειας.

Δεν είπε λέξη  πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για το αν υπάρχει πλάνο, σχέδιο για τον καθαρισμό του Λουδία, για την κατασκευή αντλιοστασίων, για την αξιοποίηση του Αλιάκμονα ως ενός άλλου αποδέκτη των ομβρίων υδάτων.

Προτάσεις ακούστηκαν και κατατέθηκαν πολλές πέρυσι τέτοια εποχή τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από πολλούς συμβούλους της αντιπολίτευσης πλην όμως η φερόμενη ως διοίκηση  του δήμου Αλεξάνδρειας δεν συγκινήθηκε, δεν ίδρωσε το αυτί της με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής της πλατείας Ελευθερίας».

Για την δημοτική παράταξη
«ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: