Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Παν. Γκυρίνης: Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν. Έχουν κάτι να κρύψουν οι πρωταθλητές της αδιαφάνειας;

Στον νέο δήμο Αλεξάνδρειας που γεννήθηκε από την συνένωση των πρώην δήμων Αλεξάνδρειας- Πλατέος- Μελίκης- Αντιγονιδών σε μια καθοριστική για την περιοχή περίοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές προέκυψε η γνωστή πλειοψηφία με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και με επικεφαλής τους τρεις τότε εν ενεργεία δημάρχους κ. Δημητριάδη, Καρέλη, και Στεργιόπουλο ως...
«εγγυητές» της μετάβασης στη νέα εποχή!

Το τι έπραξε η συγκεκριμένη Τρόικα την πρώτη και τελευταία θητεία της στον δήμο Αλεξάνδρειας ασφαλώς οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν, γιατί το μόνα που με πληρωμένες καταχωρήσεις προβλήθηκαν ήταν «κορδέλες και τσιμπούσια» και όχι τα όσα παράτυπα και όχι τα όσα παράτυπα ή και παράνομα κρύβονται κάτω από τις παράνομες κατατμήσεις έργων ή τις απ΄ ευθείας αναθέσεις σε συγγενείς ή δημοτικούς εργολάβους.

Πριν όμως από αυτά και μαζί με αυτά και επειδή είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ο συνδυασμός μας θα δημοσιοποιεί κομμάτια του Οργανωτικού και του Προγραμματικού λόγου, ώστε στην τελικά πρόταση να υπάρξει «μια δέσμευση αρχών σε μια συμφωνία αξιοπρέπειας».

Έτσι, ο Παναγιώτης Γκυρίνης με μια απλή, λιτή αλλά περιεκτικού λόγου διατύπωση, έδωσε στην δημοσιότητα τους λόγους και τα κίνητρα που αυτόν και τους Γιάννη Απατσίδη, Νίκο Μπρουσκέλη και Κώστα Ναλμπάντη ώθησαν στην κατάθεση υποψηφιότητας.
Με διάφορα Δελτία Τύπου στον έναν μήνα, δημοσιοποιεί θέσεις και απόψεις χωρίς ευχάριστους λαϊκισμούς όσον αφορά αφενός την ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ του ΔΗΜΟΤΗ και αφετέρου την ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την κάλυψη αναγκών του δήμου και όχι ΑΝΑΠΤΥΞΗ που γεμίζει τις τσέπες επιτήδειων εργολάβων και «εργολάβων» ή και εργολαβίσκων.

Έχει ήδη ετοιμάσει την «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ» που προσδιορίζει τομείς προτεραιότητας και που θα δοθεί συντόμως στην δημοσιότητα σε μια συνέντευξη με όλα τα μέσα επικοινωνίας.

Έχει συστήσει ομάδα εργασίας που έχει και επιστημονική υποστήριξη ειδικών για την σύνταξη σχεδίου δράσης το οποίο βρίσκεται υπό διαμόρφωση και δέχεται παρατηρήσεις, υποδείξεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007879294778&fref=ts, ώστε σε μέλλοντα χρόνο να αποτελέσει το τελικό σχέδιο δράσης που θα κοινοποιηθεί με το προεκλογικό φυλλάδιο.

Στο οργανωτικό τμήμα της παράταξης αυτό που ξεχωρίζει είναι η συγκρότηση ενός δυναμικού και ικανού ψηφοδελτίου. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η συγκέντρωση τριάντα περίπου στελεχών της τοπικής κοινωνίας την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, θα γίνει συγκέντρωση των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων τις επόμενες μέρες.

Από την άλλη μεριά προκαλεί αλγεινή εντύπωση οι συνεχείς αναρτήσεις σε διαδικτυακές σελίδες όπως αυτή ενός μηχανικού της πόλης της Αλεξάνδρειας που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει ότι «απ΄ ευθείας αναθέσεις ενεργειακών μελετών των σχολείων ανατέθηκαν σε μηχανικό από την Θεσσαλονίκη», παρά το ότι υπάρχουν στην Αλεξάνδρεια μηχανικοί με διδακτορικά και μεταπτυχιακά διπλώματα.

Αλγεινή εντύπωση επίσης προκαλούν στην τοπική κοινωνία η άρνηση των μελών της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας να δημοσιοποιήσουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Δεν το δημοσιοποίησαν τρία χρόνια τώρα τόσο ο δήμαρχος Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ όσο και οι στενοί συνεργάτες του κ. ΚΟΥΓΚΑΣ, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ και παράνομα δεν τα ανάρτησαν στο διαδίκτυο ως όφειλαν.

Αλήθεια, γιατί δεν το έκαναν; Έχουν κάτι να κρύψουν; Τι παράνομο κρύβουν οι πρωταθλητές της αδιαφάνειας και φοβούνται να το δημοσιοποιήσουν;

Το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.alexandreia-gidas.gr/?p=27658
xari anevase to sxolio pou grafeis sta xronika gia to mixalakaki na mpoun ta pragmata sti thesi tous ,