Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Προς υποψήφιους δημάρχους: Κόψτε τις επισκέψεις στις Λαϊκές - Προκαλείτε και δεν κερδίζετε τίποτα

Δεκαετίες ολόκληρες παρακολουθώ τα τοπικά δρώμενα ως δημοσιογράφος και γνωρίζω, όπως και οι περισσότεροι πολίτες, ότι σχεδόν κανείς από τους δημάρχους που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από την Αλεξάνδρεια ήταν πελάτης των λαϊκών αγορών τόσο της πόλης όσο και των χωριών που υπάρχουν και...... λειτουργούν εβδομαδιαίως αντίστοιχες αγορές. Ωστόσο, όλοι μα όλοι οι υποψήφιοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιος θα επισκεφτεί πιο πολλές φορές τις λαϊκές αγορές συμπεριφερόμενοι υποκριτικά τόσο προς τους πωλητές που γνωρίζουν απ΄ έξω και ανακατωτά τους πελάτες τους όσο και προς τους συμπολίτες που είναι τακτικοί πελάτες των αγορών αυτών.
Βέβαια οι επισκέψεις αυτές είναι πλέον καθεστώς αλλά ουδείς σοβαρός αναλυτής δεν μπορεί να τις συμπεριλάβει ως τεκμήριο αποδοχής του εκλογικού σώματος προς έναν ή άλλον υποψήφιο δήμαρχο. Μ΄ άλλα λόγια, δεν μπορεί κανείς που θέλει να κάνει σοβαρή ανάλυση να λάβει υπόψη του την "αποδοχή" ενός εκάστου υποψήφιου δημάρχου από τους πολίτες- πελάτες μιας λαϊκής αγοράς. Οι άνθρωποι συνήθως όταν τους δίνει το χέρι για χειραψία ένας υποψήφιος δήμαρχος αντιτείνουν και αυτοί το δικό τους χάριν της αστικής ευγένειας αν μη τι άλλο.

Έτσι λοιπόν έχουμε το φαιδρό φαινόμενο κατά την άποψή μου οι υποψήφιοι δήμαρχοι να διαγκωνίζονται για το ποιος θα πάει πιο νωρίς στη λαϊκή της Αλεξάνδρειας και το ποιος θα πιάσει το "γωνιακό" τραπέζι και θα στρωθεί στα τσίπουρα ώστε οι πολίτες που περνούν από δίπλα θέλουν δε θέλουν να τον δουν και να το χαιρετίσουν.
Πρακτικές του παρελθόντος χωρίς κανένα αντίκρυσμα για να μην πω ότι προκαλούν απέχθεια και τελικά λειτουργούν εις βάρος των υποψηφίων. Οι πολίτες θέλουν απαντήσεις στα μικρά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όχι γιουρούσια ομαδικά με τους φωτογράφους να βγάζουν φωτογραφίες που ουσιαστικά δεν αποτυπώνουν απολύτως τίποτα παρά θυμίζουν ένα περασμένης εποχής λάιφ στάιλ...
Συμπέρασμα: κόψτε τις "εθιμικές" επισκέψεις στις λαϊκές και άμα θέλετε να έχετε γνώση των προβλημάτων του κόσμου να πάτε συχνά σ΄ αυτές, να συζητάτε, να κάθεστε στα διπλανά καφενεία να ακούτε τα βάσανα του κόσμου, να έχετε στοιχειώδη γνώση της ακρίβειας και της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες κλπ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχο σχόλιο αλλά κανένας δεν θα σε ακούσει