Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Χαλκίδης: Είμαι ο καλύτερος για δήμαρχος. Αν δεν με ψηφίσει ο κόσμος κακό του κεφαλιού του

Άκουσα με προσοχή την χτεσινή συνέντευξη του Μιχ. Χαλκίδη στο ράδιο Αβένα 97,7 και ομολογώ ότι δεν εξεπλάγην καθόλου. Ο Μιχάλης συνεχίζει ίδιος και απαράλλαχτος να κάνει προεκλογική εκστρατεία επαναλαμβάνοντας τον εαυτό του όπως κάνει εδώ και είκοσι χρόνια που πολιτεύεται είτε ως κοινοτάρχης στη Μελίκη, είτε ως δήμαρχος και ως βουλευτής. Σαρωτικός, ανυπόμονος και βιαστικός να πετύχει τον στόχο του λέει πολλά, μιλάει ακατάπαυστα και ήταν ικανός να μην αφήσει να του υποβληθεί καμιά ερώτηση εκ μέρους του...... Στ. Κουρνιάκου (γεια σου ρε Στέλιο άρχοντα) που δεινοπάθησε να τον βάλει σε μια σειρά που απαιτεί το ραδιόφωνο.
Επί της ουσίας τώρα. Επιχείρησε ο Χαλκίδης να υπερασπιστεί την τελευταία του δημόσια παρέμβαση που δηλώνει ότι μόλις εκλεγεί θα πατάξει την εγκληματικότητα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι θα εκλεγεί δήμαρχος (αν τον επιλέξουν οι πολίτες) και όχι αστυνομικός διευθυντής. Και αστυνομικός διευθυντής να γινότανε πάλι έπρεπε να πάρει άδεια από τους στρατηγούς της αστυνομίας για να υλοποιήσει το σχέδιο που έχει στο μυαλό του. Ίσως πρέπει κάποιος να του πει ότι εδώ είναι Ελλάδα και όχι ΗΠΑ όπου οι δήμαρχοι κάνουν κουμάντο στην τοπική αστυνομία. Τέλος πάντων. Είναι μια παράμετρος η δημόσια ασφάλεια που είναι πιασιάρικη, είναι υπαρκτή, οι πολίτες θέλουν λύσεις και πιθανόν να υπάρχουν ορισμένοι που ελπίζουν ότι ο Χαλκίδης θα βρει λύση ενώ αυτό είναι αντικειμενικά αδύνατον.

Εντύπωσε όμως με έκανε η εσωτερική αντίφαση που είχε η απάντησή του στο ερώτημα του Κουρνιάκου "στους δρόμους της πόλης λένε ότι δεν πας καλά. Ποιες εντυπώσεις αποκόμισες από την περιοδεία σου στα χωριά;" τον ρώτησε και άρχισε ένας δεκάλεπτος μονόλογος που είχε ως πυρήνα την ακράδαντη βεβαιότητα ότι ο κόσμος, όλος ο κόσμος πιστεύει ότι ο Χαλκίδης είναι ο πιο αποτελεσματικός, ο πιο δυναμικός και πιο χρήσιμος για την θέση του δημάρχου για να κλείσει (εδώ είναι η αντίφαση) λέγοντας ότι ο κόσμος, αν και γνωρίζει τη διαφορά με τους άλλους υποψήφιους, δεν πρέπει να ψηφίσει με συναισθηματικά κριτήρια αλλά αξιοκρατικά για να δει άσπρη μέρα.
Είναι προφανές ότι ο Χαλκίδης, αν δεν φοβότανε τη λογική της συναισθηματικής ψήφου που είναι παρούσα στις τοπικές εκλογές δεν θα έκανε αυτή την αναφορά. Είναι προφανές ότι φοβάται αυτόν τον παράγοντα και καλά κάνει άρα ουδόλως πιστεύει ότι οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη ενός εκάστου. Αν ήτανε απολύτως σίγουρος για την νίκη του δεν θα κρατούσε "πισινή" μ΄ άλλα λόγια.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα και στην αναγκαιότητα των συνεργασιών που επιβάλει η απλή αναλογική είπε ότι είναι υπέρ των συνεργασιών και ότι θα αξιοποιήσει συμβούλους της αντιπολίτευσης ως δήμαρχος αυτά που έχουν τις ικανότητες και το μεράκι για δουλειά και προσφορά και όχι αυτούς που έχουν ανάγκη τον μισθό του αντιδημάρχου και των άλλων έμμισθων θέσεων.

Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον απερχόμενο δήμαρχο Γκυρίνη που τα έκανε ρόιδο σε όλο το δήμο αφήνοντας τα χωριά σε πλήρη εγκατάλειψη, για την ανύπαρκτη καθαριότητα που είναι πλέον καθεστώς, για την ρύπανση που επίσης είναι καθεστώς εξ αιτίας της ανικανότητας του Γκυρίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: