Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο Γκυρίνης είναι υπεύθυνος για τον απέραντο σκουπιδότοπο. Οι άλλοι γιατί κλείνουν μάτια και στόμα; Γιατί δεν τον καταγγέλουν;

Το αυτοκίνητο του δήμου αποθέτει σκουπίδια σε περιοχή όπου απαγορεύεται! Οι υπάλληλοι του δήμου συλλέγουν τα σκουπίδια με τα χέρια χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο και η επιθεώρηση εργασίας κοιμάται όρθια. Το κράτος απουσιάζει και το πολιτικό προσωπικό΄ανεπερκές και συνυπεύθυνο
Η κατάσταση με τα σκουπίδια σε όλο τον δήμο Αλεξάνδρειας είναι απελπιστική. Ο τόπος έχει μετατραπεί σε..... έναν απέραντο σκουπιδότοπο αποδεικνύοντας εν τοις πράγμασι ότι η διοίκηση Γκυρίνη είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί το βασικό καθήκον μιας δημοτικής αρχής, την καθαριότητα.
Ο Γκυρίνης ως δήμαρχος απέτυχε και αυτό αποτελεί κοινό τόπο. Τα σκουπίδια όμως και η διαχείρισή τους δεν είναι απλό πράγμα ούτε ακίνδυνο. Εκτός από τις οικονομικές υπάρχουν και άλλης τάξης συνέπειες όπως περιβαλλοντικές, υγείας κλπ. Ο Γκυρίνης είναι υπόλογος διότι στην πενταεή θητεία του αδιαφόρησε παντελώς και δεν δρομολόγησε καμιά λύση στο πρόβλημα που είναι πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο.
Αποτέλεσμα είναι να έχει μετατραπεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης σε έναν ανοιχτό και άκρως επικίνδυνο σκουπιδότοπο που συχνά πυκνά αναφλέγεται και σπέρνει διοξίνες και άλλα ρυπογόνα στο έδαφος και στον αέρα. Η κατάσταση είναι δραματική και επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουν οι εισαγγελείς, οι αρμόδιες αρχές προστασίας του περιβάλλοντος και να στείλουν τον κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο στο σκαμνί.
Σημαντική ευθύνη έχει και το σύνολο της αντιπολίτευσης που ενώ γνωρίζει το όλο θέμα και την εγκληματική συμπεριφορά της διοίκησης Γκυρίνη κλείνουν το στόμα τους και δεν προστατεύουν τους πολίτες. Αναρωτιέμαι γιατί.
Εκτός των συμβούλων και των υποψηφίων δημάρχων υπάρχουν και οι βουλευτές που και αυτοί ρίχνουν νερό στην παρανομία της διοίκησης Γκυρίνη κλείνοντας το στόμα τους και τα αφτιά τους. Είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό χάλι.

Τελευταία πράξη της εκγληματικής τακτικής του Γκυρίνη είναι να μαζεύουν τα απορρίμματα από τους κάδους με τα χέρια οι υπάλληλοι της καθαριότητας, να τα φορτώνουν σε δημοτικά οχήματα που είναι προορισμένα για άλλες δουλειές και να τα εναποθέτουν σε απαγορευμένους τόπους!! Ναι, η ίδια η διοίκηση υποχρεώνει τους υπαλλήλους να παρανομούν ρυπαίνοντας το περιβάλλον ρίχνοντας σκουπίδια σε περιοχές όπου υποτίθεται απαγορεύεται τέτοια δραστηριότητα. Οι τόποι αυτοί είναι οι παλιές χωματερές που είχε το κάθε χωριό και υποτίθεται ότι έχουν καταστεί ανενεργές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: