Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στα ΧΡΟΝΙΚΑ: Η πρόκα Μπρουσκέλη, ο "Τιτανικός" και ο Ναλμπάντης εκθειάζει το έργο της διοίκησης

Στην πρώτη συνεργασία που είχε ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους του αρχίζοντας το δεύτερο μισό της θητείας τους τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί η ένταση της δουλειάς όλων και.....
συνεπώς να αυξηθεί η παραγωγικότητα όλων ώστε το τελικό ισοζύγιο να είναι θετικο. Τόνισε επίσης ότι εμπιστεύεται τις ικανότητές τους και για το λόγο αυτό κατέληξε σ΄ αυτές τις επιλογές.
Πιο συγκεκριμένα ο Π. Γκυρίνης είπε:
"Καινούργιο ξεκίνημα, πιο δυνατό και πιο αποδοτικό. Το βάρος που αναλαμβάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά είναι μεγάλο όπως και οι ευθύνες που αντιστοιχούν στον καθένα από μας και σε όλους μαζί. Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας έχετε τη δυνατότητα και την ικανότητα να ανταποκριθείτε σ΄ αυτό και γι αυτό εξ΄αλλου είσαστε όλοι σας οι επιλογές που έκανα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως δουλεύαμε και ακόμα περισσότερο με μεγαλύτερη μέθοδο και πιο αποδοτικοί".

Γ. Θεοχάρης
Πρέπει να σημειώσω το εξής. Ο Δήμαρχος έκανε επαφές με δημοτικούς του συμβούλους ως όφειλε και πρότεινε σε ορισμένους εξ αυτών να αναλάβουν διοικητική θέση. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε θέση αντιδημάρχου τόσο στον Γιάννη Κιρκιλιανίδη όσο και στον Γιώργο Θεοχάρη (αμφότεροι προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) Ο πρώτος αρνήθηκε διότι ο δήμαρχος έκανε σαφές τόσο προς αυτόν όσο και προς όλους όσοι κατέχουν διοικητική θέση ότι η παραίτησή τους είναι ανά πάσα στιγμή υπογεγραμμένη και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί. Ο Γ. Κιρκιλιανίδης θεώρησε αυτή την πράξη ως "πολιτική ομηρία" και αρνήθηκε τελικά.
Ο δεύτερος επικαλέστηκε αντικειμενικούς λόγους και πιο συγκεκριμένα η φύση της δουλειάς του στο φαρμακείο του απαγορεύει να έχει ελεύθερο χρόνο τα πρωινά όπως απαιτεί η θέση του αντιδημάρχου.

Ακομα δεν ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι και ξεσκίστηκαν να κάνουν δηλώσεις. Προφανώς αγνοούν το βασικό, το "Α" της αλαβήτας της πολιτικής. Ότι δηλαδή δεν κάνουμε δηλώσεις πριν παράξουμε έστω και ένα γραμμάριο έργο. Γιατί πολύ απλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτεθείς. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν θα εκτεθεί ο κάθε λαλίστατος αντιδήμαρχος αλλά συνολικά η διοίκηση και ειδικά ο Γκυρίνης που θα πρέπει να δώσει εντολή να σταματήσουν τις φωτογραφίες και τις προβολές για ψύλλου πήδημα και να ασχοληθούν στα σοβαρά με την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας.

Αν κάτι λαμβάνει υπόψη του ο πολίτης την ώρα της κρίσεως, στις εκλογές δηλαδή είναι το κατά πόσο εξυπηρετήθηκε σε αίτημά του προς τον δήμο για ήσσονος σημασίας ζήτημα. Άμα δηλαδή έχει κάδο στο σπίτι του, άμα έχει φωτισμό η κολώνα του, άμα κρατάει νερό ο δρόμος, άμα του βάλουνε καμιά σωλήνα στο χαντάκι του για να περνάει το τρακτέρ ή το αυτοκίνητό του να μπει στο σπίτι του κλπ κλπ.
Συνεπώς, ας αφήσουν τις λεζάντες και ας βρουν τρόπους να ικανοποιήσουν τις μικροανάγκες που υπάρχουν. Από αυτά θα κριθούν κατά βάση.
Παναγιώτης Γκυρίνης

Αναπτύσσεται τελευταία μια παραφιλολογία σχετικά με αν παρήχθη έργο αυτά τα διόμιση χρόνια του Γκυρίνη και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα. Να θυμίσω ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο έγινε ο απολογισμός του δήμου από τον δήμαρχο σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τότε παρουσιάστηκε αναλυτικά όλος ο κατάλογος των πεπραγμένων αυτής της διοίκησης και μάλιστα εκτός του δημάρχου είχε πάρει το λόγο και ο τότε αναπληρωτής του και αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κ. Ναλμπάντης που στην ομιλία του όχι μόνο υπερθεμάτισε αλλά εκθείασε το έργο που είχε παραχθεί. Στον κατάλογο που διάβασε ο τότε αντιδήμαρχος ανάφερε πάνω από εβδομήντα ογδόντα έργα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, πεντέμιση είπε ο τότε αντιδήμαρχος.
Για όσους επιμένουν να υποστηρίζουν την άποψη αυτή δεν έχουν παρά να κάτσουν να διαβάσουν τον κατάλογο που έχει ανέβει στο Διαύγεια και περιλαμβάνει τα έργα και τα κόστη αναλυτικά. Μετά, μπορούμε να το συζητήσουμε το θέμα. Και για να μην κουράζονται να ψάχνουν μπορούν να το βρουν στο λινκ που τους δίνω εδώ: Ο Απολογισμός Πεπραγμένων  στο σάιτ του δήμου


Είχε πει τότε εύστοχα ο Ναλμπάντης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: "Έχω γράψει μερικά πράγματα για τον απολογισμό και θα ήθελα να τα διαβάσω. Ίσως σας κουράσω αλλά δυστυχώς για σας και ευτυχώς για μας έχουμε κάνει αρκετά έργα. Εμείς δεν είμαστε μηδενιστές του δικούς σας έργου, αναγνωρίζουμε ότι παραλάβαμε συνεχιζόμενα έργα και τα ολοκληρώσαμε. Δεν μηδενίζουμε το έργο σας όπως κάνετε εσείς".
Όσοι θέλουν να φθείρουν τον Γκυρίνη επικαλούμενοι ότι δεν έγινε έργο μπορεί να τους απαντήσει ο Ναλμπάντης καλύτερα από τον καθένα. Όσοι θέλουν να φθείρουν τον Γκυρίνη για να δώσουν πόντους στον Ναλμπάντη διάλεξαν προφανώς λάθος επιχείρημα και ας το σταματήσουνε εδώ διότι κακό του κάνουν. δείτε και το βίντεο για ενημέρωση και φρεσκάρισμα:



Όταν απαριθμούσε τα έργα ο Ναλμπάντης και μόλις έφτασε το τέταρτο έργο πετάγεται ο  Αλευράς και τον διακόπτει. Με ύφος σοβαρό ο απελθών αντιδήμαρχος λέει: προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το έργο της σημερινής διοίκησης, δεν θα το καταφέρετε.
-Αυτό ακριβώς προσπαθούν εναγωνίως οι ανόητοι που βάληθηκαν να τα μηδενίσουν όλα. Όντως, δεν θα τους περάσει, όπως είπε και ο Κωστής.

Εκτός και αν για τους γνωστούς ανόητους που λένε τις γνωστές ανοησίες έμπλεοι εμπάθειας, παραγωγή έργου είναι να μην υπάρχει λακούβα και να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές. Λες και οι λακούβες προέκυψαν τώρα ή θα πάψουν να υπάρχουν, οι
Χρ. Αλευράς
αναπλάσεις έγιναν επί Γκυρίνη, τα τούβλα και οι πλάκες μπήκαν επί Γκυρίνη. Όταν γινότανε οι αναπλάσεις αυτού του τύπου όλοι αυτοί οι ανόητοι δεν έβγαζαν τσιμουδιά και καταντήσαμε να έχουμε στο κέντρο της πόλης ένα ...Μέτσοβο όπως εύστοχα είχε πει σε παλιά συνεδρίαση ο Αλευράς. 

Τώρα τί ακριβώς θέλουν όλοι αυτοί οι ανόητοι; Να αρχίσει να ξηλώνει τους δρόμους και να χαλάσει την ανάπλαση ο Γκυρίνης; Αυτό προτείνουν τα τζίνια της γνωστής παρέας; Αν το προτείνουν ας το πουν καθαρά.

Το μάθατε; Σκόνταψε μια μάνα με το παιδί της προχτές και η γνωστή παρέα των 69 σταυρών το έκανε θέμα. Προφανώς έχει επιλεκτική ακοή, έχουν "περήφανα" αφτιά τα μέλη αυτού του κλαμπ και δεν άκουσαν φαίνεται ότι από την ώρα που έγινε η ανάπλαση έχουν "φάει τα μούτρα" τους δεκάδες συμπολίτες που άλλοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας, άλλοι πήγαν στο νοσοκομείο με σπασμένα άκρα, άλλοι τραυματίστηκαν απλά. Τώρα όμως που θέλουμε να θάψουμε τον Γκυρίνη γιατί δε στήνεται το κάνουμε μέγκα θέμα. 
Είπαμε, έχουν "περήφανα" αφτιά στο κλαμπ των 69 σταυρών...
Γ. Κιρκιλιανίδης

Μίλησα με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιάννη Κιρκιλιανίδη που με είπε το εξής: Δεν δέχτηκα να γίνω αντιδήμαρχος διότι θεωρώ ότι με θίγει η απαίτηση του δημάρχου να έχει στο συρτάρι του την παραίτησή μου και να την κάνει χρήση όταν αυτός κρίνει ότι πρέπει. Θεωρώ ότι θα βρίσκομαι υπό ομηρία.
 Πολύ καθαρή η στάση του πλην όμως πρέπει να σημειώσω το εξής. Ο δήμαρχος ορίζει τους αντιδημάρχους στους οποίους εκχωρεί αρμοδιότητες δικές του. Εάν και εφόσον διαπιστώσει ότι ένας αντιδήμαρχος ή άλλος συνεργάτης του δεν αποδίδει τον αντικαθιστά. Αυτό είναι το φυσιολογικό και εφόσον ζητούσε την παραίτηση του οποιουδήποτε συνεργάτη του θα έπρεπε να την έχει άμεσα. Επαναλαμβάνω, αυτό είναι το φυσιολογικό.
Ωστόσο, επειδή έχουμε ένα γεγονός πολύ πρόσφατο θεωρώ ότι η κίνηση του δημάρχου είναι απολύτως φυσιολογική και δε θίγει κανένας ει μη μόνο προστατεύει την παράταξη από αθέμιτες πρακτικές.
Θα πρέπει ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης να θυμηθεί το τι έλεγε στενός του συνεργάτης που πρόσφατα ήταν στην επικαιρότητα για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει όταν τον ρωτούσαν αν θα παραιτηθεί απο την θέση ευθύνης που του είχε αναθέσει ο Γκυρίνης.
Έλεγε αυτός με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι δεν πρόκειται να του κάνει τη χάρη, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ότι η θητεία του είναι πενταετής. 
Και να θυμίσω σε όλους ότι όλοι τους είχαν δεσμευτεί προφορικά ότι άμα ο δήμαρχος ζητήσει την παραίτηση του οποιουδήποτε θα την έχει αμέσως. Ωστόσο, ο εν λόγω  έκανε τον μάγκα χωρίς να του ζητήσει κανείς να παραιτηθεί. 
Μ. Κυτούδης

Να σημειώσω ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είναι ο Μόσχος Κυτούδης που με την πλήρη ανοχή του Γκυρίνη από πρόεδρος της σχολικής επιτροπής έπαιζε το ρόλο του αντιδημάρχου με ευθύνη στα της παιδείας. Τώρα όμως που αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Παιδείας κλπ ο Χαλκίδης είναι προφανές και αυτονόητο ότι ο Μόσχος θα περιοριστεί στα καθήκοντα που προβλέπει ο κανονισμός των σχ. Επιτροπών και θα μοιράζει τα ευρώ στα σχολεία. Το τι θα γίνεται στα σχολεία, ποιες παρεμβάσεις και έργα ή την άποψη του δήμου για ζητήματα παιδείας θα την εκφράζει είτε ο δήμαρχος είτε με εξουσιόδοτήση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαλκίδης όπως είναι το φυσιολογικό δηλαδή....

Επιτέλους παραδίδω σε έναν  αντιδήμαρχο που θα ασκήσει τα καθήκοντά του πραγματικά είπε ο Μπρουσκέλης έχοντας δίπλα του τον Χαλκίδη και είχε ένα υπομειδίαμα στο πρόσωπό του και ο νέος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής έσκασε κανονικό χαμόγελο σχολιάζοντάς την παραπάνω ατάκα.
Ποιον έθαψαν; Μα τον Κ. Ναλμπάντη που διόμισι χρόνια ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής αλλά το κομμάτι αυτό το είχε φορτωθεί ο Μπρουσκέλης.
Αρχίζει το ματς μ΄ άλλα λόγια και το εναρκτήριο λάκτισμα, που έλεγαν οι παλιοί σπορτκάστερ, δόθηκε με ταβανόπροκα Μπρουσκέλη.
Εξ άλλου, σας το είχα πει έγκαιρα. Ο Μπρουσκέλης στο εξής θα μιλάει και θα λέει την άποψή του για όλους και για όλα. 

Γράφει πονήματα ο Σουρλό και μάλιστα επιχειρεί να τα διατυπώσει περίπλοκα και αφενός πέφτει σε εκφραστικά λάθη διότι έχει ελείμματα όσο να πεις και αφετέρου γράφει μπαλαφάρες του τύπου "Τιτανικός η παράταξη Γκυρίνη και αυτοί βγαίνουν φωτοφραφίες".
Ο Σουρλό προφανώς έχει πολλά μέτρα και πολλά σταθμά και κρίνει και αξιολογεί τα πράγματα. Αξιολογεί ως "Τιτανικό" την διοίκηση Γκυρίνη από την οποία ως σήμερα που μιλάμε δεν έχει σημειωθεί ουδεμία αποχώρηση συμβούλου και δεν ήταν "Τιτανικός" η παράταξη Δημητριάδη στο Πλατύ το 2008 όταν του είχαν φύγει εφτά ή οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι.
Δεν ήταν "Τιτανικός" το γεγονός ότι ο γιος του πήρε 69 σταυρούς στις δημοτικές εκογές όταν τον έβαλε υποψήφιο με τον Παράσχο. Δεν ήταν "Τιτανικός" το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου του 2014 όταν με 56,18% ο Γκυρίνης σάρωνε τον Δημητριάδη που προσγειώθηκε στο 43,82%.
Ο Σουρλό έχει πολλά μέτρα και πολλά σταθμά. Επιχειρεί να καταστήσει τις επιθυμίες του γεγονότα και φαντάζεται ότι επιτυγχάνει τον σκοπό του αλλά συνεχώς διαψεύδεται από τα πράγματα. Μ΄ άλλα λόγια, αν ψάχνει για "Τιτανικούς" ας κοιταχτεί στον καθρέφτη και θα δει πολλούς από δαύτους.

Άνοιξε ο καιρός και τα χωράφια χρειάζονται προετοιμασία. Οι αγρότες βγήκαν για δουλειές και χάσαμε τους αγωνιστές του Συλλόγου. Τέρμα οι δηλώσεις, τέρμα οι επαναστάσεις, τέρμα τα λόγια τα παχιά.
Του χρόνου πάλι τα Χριστούγεννα να είμαστε καλά θα τους ξαναδούμε.

Τον Θανάση Θεοχαρόπουλο τον γνώρισα στο τέλος του 2011 όταν εμφανίστηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Θεσσαλονίκη. Εγώ τότε ήμουνα μέλος του κόμματος εκείνου (αποχώρησα τον Νοέμβριο του ΄11), ήμουνα μέλος του περιφερειακού συντονιστικού της Μακεδονίας. Ο Θανάσης έγινε αμέσως ειδικός γραμματέας στο Υπουργείο Γεωργίας και μετά από λίγα χρόνια πρόεδρος στο κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που έμεινε μετά την αποχώρηση του τμήματος εκείνου που έφυγε μαζί με τον Κουβέλη. Ο Θανάσης είναι ένας άνθρωπος ικανός και με πλούσιο βιογραφικό είναι η αλήθεια. Κατάφερε να γίνει βουλευτής μέσω του  ψηφοδελτίου Επικρατείας και ουσιαστικά χρωστάει χάρη στο ΠΑΣΟΚ γι αυτό. 
Δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του και σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όταν και εφόσον γίνουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο Θεοχαρόπουλος λοιπόν έχει έντονη παρουσία στα μέσα ενημέρωσης της Ημαθίας αφού είναι επιλογή του και γιατί έχει αξιολογήσει ότι για να επικοινωνήσεις με τους πολίτες πρέπει να αξιοποιήσεις όλα τα μέσα που έχεις στην διάθεσή σου. Με συνεχή δελτία τύπου και ανακοινώσεις κάνει γνωστή την δραστηριότητά του και βήμα βήμα δείχνει ότι έχει βρει τον δρόμο του και έχει δημιουργήσει ένα όνομα που θα το χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Εξ άλλου, είναι μικρός στην ηλικία και έχει καταφέρει τόσα πολλά. 
Μιλώντας στη Βουλή ο Θεοχαρόπουλος είπε ορισμένες αλήθειες απευθυνόμενος στον Καμμένο. Είπε ότι ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος παράγοντας και παράγοντας κρίσης στο Αιγαίο. Μέσα σε έξι λέξεις αποτύπωσε μια πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα για τον Σημίτη και την Φώφη καλύτερα θα ήταν να τα παρέλειπε διότι ο λαός έχει μνήμη, δεν ξεχνά τόσο εύκολα και καλό θα είναι να μην ταυτίζεται με πρόσωπα απαξιωμένα στην συνείδηση του κόσμου. Ακούει Σημίτη ο κόσμος που κάηκε στο Χρηματιστήριο και βγάζει σπυριά αγαπητέ Θανάση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μαγκιές για τον κάθε τυχάρπαστο παίρνουν τέλος. Ο Νέος νόμος που θα αντικαταστήσει τον Καλλικράτη θα φέρει την ισορροπία και θα λείψουν οι συμβιβασμοί. Και κάτι που δεν ξέρεις και κράτα το καλά. ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ!!!!!! Συνένωση ο Πρώην Δήμος Μελίκης με τον πρώην Δήμο Βεργίνας!!!!! Χαίρετε.

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου και εμένα ως απλό πολίτη να σημειώσω τα εξής. Γράφεται πως ο κ Δήμαρχος ζήτησε από τον κ Κιρκιλιανίδη, αλλά και από άλλους πως όρος για να καταλάβουν Διοικητική θέση είναι να έχει υπογράψει εκ των προτέρων την παραίτηση του η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Δεν γνωρίζω αν οι υπόλοιποι κύριοι που κατάλαβαν Διοικητικές θέσεις το έχουν πράξει. Θα ήθελα να δω μία δημοσιευμένη με το περιεχόμενο τις παραίτησης. Θα συγχαρώ τον κ Κιρκιλιανίδη για την άρνηση του να αποδεχθεί αυτή την ταπείνωση. Πιστεύω πως ο κ Δήμαρχος το 2014 κατά τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου δεν έβαζε τέτοιους όρους συμμετοχής στο συνδυασμό. Αλλά ούτε και οι κκ υποψήφιοι σύμβουλοι είχαν ζητήσει από τον κ Δήμαρχο υπεύθυνη Δήλωση την παραίτηση του ανά πάσα στιγμή. Αυτά τα πράγματα δεν μαρτυρούν με κανένα τρόπο μια Διοίκηση που πρωταρχικός σκοπός τις είναι η σωστή και ομαλή λειτουργία του Δήμου προς το συμφέρων των πολιτών . Αυτό δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους συνεργάτες του. Και εν κατακλείδι που ζούμε? Στις εποχές πού κάποιοι ζητούσαν κοινωνικών φρονημάτων για εργαστούν ως οδοκαθαριστές?

Ανώνυμος είπε...

Παλι ο Μόσχος φταίει? Αυτός με το Χαλκιδαίικο τα είχε καλα και έκανε και βόλεμα το παιδί έτσι έλεγε στο χωριό τότε
Εγώ δε νομίζω τελικά ότι θα φύγει γιατί ξέρει οτι θα τον φάει το μαύρο το σκοτάδι με τον Ναλμπάντη θα σκυψει το κεφάλι θα ζητήσει κα και συγνώμη για να τον έχεει ο Γκυρίνης ξανά υποψήφιο γιατί γλυκάθηκε να γυρίζει με τσαντακι καμπαρδίνα και φωτογρφίες ποιος στη χάρη του