Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

video - Τίτλοι τέλους - Στον πάγο έβαλε τις Επιτροπές ο Χαλκίδης και αποκαταστάθηκε η πολιτική τάξη

-Ισ. Χαλκίδης: Το καθεστώς αλλάζει. Γενικό συντονισμό θα κάνει η αντιδημαρχία παιδείας
-Οι σχολικές επιτροπές θα λύνουν μικροπροβλήματα της καθημερινότητας.


Το πρωί της Δευτέρας, στις 10, στο.....
δημαρχείο "παίχτηκε" η πρώτη πράξη της παράστασης με τίτλο: "Βάζω τα πράγματα στη θέση τους και ο καθένας παίρνει το ρόλο του". Σκηνοθέτης της
παράστασης ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ισαάκ Χαλκίδης και ακροατήριο οι διευθυντές των σχολείων του Δήμου Αλεξάνδρειας. Η παράσταση ήταν σολντ άουτ και όπως φαίνεται δεν θα γίνει επανάληψη διότι τα καλά πράγματα μια φορά γίνονται. Η άλλη φορά ή η όποια απόπειρα επανάληψης είναι αποτυχημέννη.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Αλεξάνδρειας αποφάσισε το αυτονόητο, να ασκήσει τα καθήκοντά του. Τα καθήκοντά του που πηγάζουν από την πράξη ανάληψης των καθηκόντων του και τα οποία εκχωρούνται σ΄ αυτόν με σχετική πράξη του δημάρχου. Πρέπει να σημειώσω για ακόμα μια φορά ότι τα καθήκοντα αυτά το πρώτο μισό της θητείας του Γκυρίνη είχαν εκχωρηθεί στον αντιδήμαρχο Ν. Σαρακατσιάνο πλην όμως ο ίδιος δεν τα άσκησε ποτέ. Εξ αντικειμένου λοιπόν τα άσκησαν οι δυο πρόεδροι των σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής. Λογικό ήταν διότι κάποιος έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να λειτουργήσει το σύστημα. 
Οι δύο πρόεδροι, Κυτούδης και Συρόπουλος άσκησαν τα καθήκοντά τους, τόσο αυτά που προβλέπει ο νόμος για τις σχολικές επιτροπές όσο και εκείνα που έπρεπε κανονικά να ασκήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Κοινή πεποίθηση είναι ότι και οι δυο πρόεδροι πέτυχαν στην αποστολή τους και το έργο τους κρίνεται θετικό.
Από την ημέρα όμως της ανάληψης των καθηκόντων του Χαλκίδη ως αντιδημάρχου Παιδείας τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η Αλεξάνδρεια απέκτησε κανονικό αντιδήμαρχο που θέλει να κάνει το αυτονόητο: να είναι εν τοις πράγμασι αρμόδιος και όχι τύποις. Και αυτό φάνηκε στην σημερινή διαδικασία. Το πρώτο μύνημα δόθηκε με την πρόσκληση που απευθύνθηκε στους διευθυντές των σχολικών μονάδων και το δεύτερο και κυρίως μέρος ήταν η ρητή δήλωση του Χαλκίδη που τόνισε ορθά κοφτά ότι το καθεστώς αλλάζει, στο εξής θα υπάρχει ένα συντονιστικό κέντρο που θα είναι η αρμόδια αντιδημαρχεία και το αυτοτελές τμήμα Παιδείας, οι ανάγκες και τα αιτήματα θα αξιολογούνται συνολικά και θα μπει τέλος στην μέχρι σήμερα λειτουργία.
Ποια ήταν η λειτουργία όμως μέχρι σήμερα; Οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών γίνονταν αποδέκτες των αιτημάτων των σχολείων και οι ίδιοι έκριναν αν έπρεπε και σε ποιο χρόνο έπρεπε να υλοποιηθούν. Ο Χαλκίδης πλέον αλλάζει το καθεστώς και στην ουσία ακυρώνει στην πράξη τις λειτουργίες αυτές.

Στην σημερινή διαδικασία είδαμε τον αντιδήμαρχο Χαλκίδη να κάνει εισήγηση περιγράφοντας το νέο καθεστώς και τους δυο προέδρους να προχωρούν σε έναν απολογισμό της δράσης τους εκφράζοντας είτε έμμεσα είτε άμεσα την δυσαρέσκειά τους για την αλλαγή αυτή. Οι δυο πρόεδροι βρήκαν συμπαραστάτη τους μια διευθύντρια που επιχείρησε να ψέξει τον Χαλκίδη για την απόφασή του και βέβαια ο αντιδήμαρχος απάντησε άμεσα μη αφήνοντας κανένα περιθώριο συζήτησης.

Συμπερασματικά, το όλο θέμα δεν είναι το πως πρέπει ή θα έπρεπε να λειτουργούν οι σχολικές επιτροπές. Αυτές λειτούργησαν αποτελεσματικά διότι ο ίδιος ο δήμαρχος το θέλησε και μάλιστα επιχορήγησε οικονομικά την σχ. Επιτροπή της πρωτοβάθμιας με περισσότερα χρήματα. Το ότι οι πρόεδροι και ιδιαίτερα ο Κυτούδης είχε τέτοια άνεση κινήσεων και εμφανίστηκε αποτελεσματικός στα μάτια της κοινής γνώμης ήταν γιατί το θέλησε ο ίδιος ο Γκυρίνης αν και υπήρχαν από συνεργάτες του δημάρχου προειδοποιήσεις ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Απο την ώρα όμως που ο Κυτούδης θεώρησε ότι πρέπει να μετρήσει το πολιτικό του ύψος όχι στις 12 το μεσημέρι αλλά στις 9 το πρωί και το είδε τριπλάσιο και αποφάσισε να κάνει την ρήξη τότε τα πράγματα αλλάζουν. Αποφάσισε να κάνει τη ρήξη προχωρώντας σε δημόσια κριτική και "άδειασμα" του δημάρχου, σε συμβουλές και παρατηρήσεις δημόσιες για το αν πρέπει ή όχι να κάνει τον τάδε ή τον δείνα αντιδήμαρχο, και ότι ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει να υπογράφει την παραίτησή του όταν αναλαμβάνει και να τη δίνει στους δημοτικούς του συμβούλους (!!!) κλπ, κλπ τότε εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο που έχει ως ορίζοντα τις εκλογές του 2019 και ο νοών νοείτω.

Ο Χαλκίδης λοιπόν στο εξής θα λειτουργήσει ως αντιδήμαρχος παιδείας, αυτός δηλαδή θα υλοποιεί την πολιτική επί της παιδείας του διοίκησης και θα απολογείται στον προϊστάμενό του, τον δήμαρχο και βέβαια στο δημοτικό συμβούλιο. Τόσο απλό και τόσο καθαρό. 
Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή η μεταβολή του καθεστώτος θα φέρει εξελίξεις λίαν συντόμως οι οποίες θα είναι λυτρωτικές για πολλούς και κυρίως για τους ίδιους που επέλεξαν να ακολουθήσουν έναν άλλον δρόμο. Θα εφευρεθούν προφάσεις για να υποβληθούν παραιτήσεις. Ωστόσο, επειδή θα πρέπει να εξήγήσουν τις πράξεις τους και τις παραιτήσεις τους ας φροντίσουν αυτή τη φορά να είναι αληθοφανείς.



 Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αλεξάνδρειας Ισαάκ Χαλκίδης απευθύνεται στους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου και τους εξηγεί το νέο καθεστώς λειτουργίας του τομέα το οποίο καταργεί στην πράξη την ως τώρα πρακτική όπου οι σχολικές επιτροπές έπαιζαν τον ρόλο της αντιδημαρχίας παιδείας

 
 Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μόσχος Κυτούδης προχωρά σε απολογισμό δράσης της διετούς θητείας του με αφορμή το νέο καθεστώς που καθιερώνει ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αλεξάνδρειας Ισ. Χαλκίδης

 

 Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Συρόπουλος Δημήτρης προχωρά σε απολογισμό δράσης της θητείας του στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας Ισ. Χαλκίδης. Εν τη ρύμη του λόγου του ο Συρόπουλος λέει το κοινό μυστικό: "ίσως σε έναν δυο μήνες δε θα είμαστε μαζί ...". 




 Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αλεξάνδρειας Ισ. Χαλκίδης έχει έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διάλογο με μια διευθύντρια σχολείου που τυγχάνει και μέλος της σχολ. επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η οποία επιχείρησε να του ασκήσει κριτική για τις αποφάσεις του και τις πρωτοβουλίες του που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές του. 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Το μαγαζί πάει για χρεωκοπία.

Ανώνυμος είπε...

θα χρεωκοπήσουμε λοιπον γιατι αποκατασταθηκε η νομιμοτητα της ιεραρχιας και του καθηκοντολογίου ... πενθος χωρις τον συροπουλο και μοσχο... ας παραιτηθουν αφου δεν ειναι ευχαριστημενοι .... Ουδεις αναντικαταστατος.....Οσο για τις δντριες ΑΠΟΡΩ .... Ολα τα λεφτα Η παρεμβαση συροπουλου κυτουδη ....Υπομονη κυριες και κύριοι μεχρι το 2019 ΣΑΣ εχουμε εκπληξεις πολλες.....Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΝΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ αρμοδιοτητες σε σχεση με την σχολικη επιτροπη ειναι γνωστες στους κυριους λαλιστατους . πότε συνεργαστηκαν και ενημερωσαν την δημοτικη επιτροπη παιδειας .....κυριοι διαβαστε ....λιγο δεν ειναι κακκο εστω και σε αυτην την ηλικια καλο θα σας κανει γιατι ο ισκιος σας δεν ειναι το μποι σας ....ετυχε να γινετε κατι....οχι με αξιολογηση προσοντων .... ναναι καλα ο αγιος γκυρινης ο χαλκιδης ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ... ΔΝΤΡΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΝΕΣ ΛΙΓΟ ΜΕΛΕΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το νόμο ο εκάστοτε δήμοι κάνουν την κατανομή των κονδυλίων και η κάθε σχολ. επιτροπή κατόπιν αξιολόγησης και ιεράρχησης των προβλημάτων κατανέμει τα χρήματα που έχει στο ταμείο της.Δεν θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω το ύφος του "πάπα"(Χαλκίδη). Εχω όμως μια απορία.Στη συνάντηση αυτή κλήθηκαν οι γονείς-μέλη των σχολικών επιτροπών?

Ανώνυμος είπε...

Αρα 9:03 ολα τα κανουν οι επιτροπες. Ολοι οι δημοι που εχουν αντιδημαρχια παιδειας θα ειναι βλακες. Στο Γιδα ανακαλυψαμε την πυριτιδα.

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ; ΑΝ ΟΧΙ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ...ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ........Μπορεί να ξέρει τα προβλήματα ΤΗΣ παιδείας καλλίτερα ΕΝΑΣ ΔΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕΙ,δάσκαλος 35 χρονων με διοικητικη εμπειρία ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΊΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ή ένας αγρότης ΥΕ και ένας επι λοχίας.ΥΕ.....να απαντήσει η προκλητική δασκάλα δντρια υποστηρίκτρια του κυτούδη.....θα της κανω την ερωτηση στις επιλογές των δντων.....σχολικών μονάδων.....μπράβο χαλκίδη ωφέλιμος για τις επόμενες γεννιές αλλά και ΤΙΣ εκλογές,,,,,ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ...ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ... επιλογή Γκυρίνη ενός στελέχους παιδείας στα θέματα παιδείας .....Σακη μαζι σου όλοι...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ, πέρα πολύ κατηγόρια.. Κρίμα. Μάλλον τελικά άξιοι της μοίρας είμαστε. Τόσο δηλητήριο και απο τους μεν και απο τους δε. Επιχειρήματα ελάχιστα. Κρίμα. Αυτοί είμαστε καλά να πάθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 7:49 είναι προφανές οτι είστε άσχετος, αλλά δεν πειράζει, πάντα υπήρχατε οι άσχετοι στη γη.Προφανως και ΔΕΝ τα κάνουν όλα οι σχολ. επιτροπές, ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Και απο εκεί φαίνεται οτι είστε άσχετος, καθώς νομίζετε οτι η μόνη αρμοδιότητα της αντιδ/χίας παιδείας είναι να "μοιράζει" λεφτά.Δεν πειράζει όμως, συνεχίστε να διαβάζετε και να ενημερώνεστε και κάποτε θα πάψετε να είστε άσχετος.