Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Περίμεναν καταδίκη για να κάνουν σπέκουλα αλλά αθωώθηκε ο γαμπρός του Ισ. Χαλκίδη, ο Καρέλης κ.ά

Μέσω Χαλκίδη ήθελαν να κάνουν σπέκουλα
στον Γκυρίνη αλλά ...άνθρακες ο θησαυρός
-Θα πούνε έστω και μια λέξη αυτοκριτικής και συγνώμης Δημητριάδης, Βενιόπουλος και Τζίλας;



Μια υπόθεση που είχε απασχολήσει τόσο τον τοπικό τύπο όσο και τον δήμο της Αλεξάνδρειας το "μακρινό" 2011 έκλεισε χτες δικαστικά και με τη βούλα που λένε, αφού όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το εφετείο Θεσσαλονίκης όπου...... και δικάστηκαν με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία.

 Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά στον διορισμό του κ. Παυλόπουλου, γαμπρού του Ισαάκ Χαλκίδη στην ΔΕΥΑ Μελίκης- Βεργίνας, όπως ονομάζονταν τότε. Από την πλευρά Δημητριάδη εκείνη την εποχή η υπόθεση αυτή είχε αναχθεί σε μείζον "πολιτικό σκάνδαλο" και αρκετές ήταν οι φορές που τόσο ο τότε δήμαρχος Δημητριάδης όσο και άλλοι συνεργάτες του όπως ο Βενιόπουλος ή ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γ. Τζίλας είχαν αναφερθεί με επικριτικό τρόπο σε συνεδριάσεις του συμβουλίου όσο και σε συνεντεύξεις τους.
Μετά από δημοσιεύματα και μετά από μια ανώνυμη καταγγελία που έγινε στον εισαγγελέα ασκήθηκε δίωξη εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Του Κ. Καρέλη που ήταν δήμαρχος την εποχή εκείνη στη Μελίκη όταν έγινε η πρόσληψη, του Δ. Παπαποστόλου, δημάρχου τότε Βεργίνας που ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑ, του ιδίου του Παυλόπουλου που ήταν και μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑ Μελίκης ως εκπρόσωπος δημοτών και τέλος κατά του κ. Τζαφέρη μέλους της διοίκησης της ΔΕΥΑ Μελίκης.

Όλοι αυτοί κάθισαν στα έδρανα του δικαστηρίου και μετά από μια μακρά διαδικασία το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τίποτα το επιλήψιμο δεν έγινε και αθώωσε τους κατηγορούμενους βάζοντας τέλος στην περιπέτειά τους.
Ωστόσο, δεν έβαλε τέλος αυτή η απόφαση στην απαξίωση που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια οι προσωπικόητες αυτών των ανθρώπων που όπως αποδείχτηκε δεν υπέπεσαν σε καμιά παράβαση.

Ερχόμαστε τώρα στο δια ταύτα. Η απόφαση έγινε γνωστή. Τουλάχιστον σε αυτούς που είχαν έντονο ενδιαφέρον να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα στην περίπτωση που υπήρχε έστω και μια καταδίκη για να πλήξουν τον Ισαάκ Χαλκίδη και κυρίως τον Π. Γκυρίνη που τον διόρισε ως αντιδήμαρχο πρόσφατα.
Βέβαια, απογοητεύτηκαν όλοι αυτοί που η δικαστική απόφαση δεν τους έκανε τη χάρη και τώρα καλούνται να κάνουν την καρδιά τους πέτρα και να ανασκευάσουν τις κατηγορίες που είχαν εκτοξεύσει και σε δεύτερο επίπεδο να ζητήσουν συγνώμη αν και εφόσον υπάρχει πολιτική γενναιότητα.
Η ευκαιρία που έχουν είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα πούνε αν και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην τα ανακατεύεις γιατί βρωμάνε. Καί γράψε και σωστά τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ ΜΟΧΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ,ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΖΙΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ.ΤΑ ΚΑΛΥΨΑΝΕ???ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΧΑΛΚΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ,ΑΣ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΩΡΑ.ΛΕΤΕ????