Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Χαλκίδης δείχνει την "έξοδο" στον Μόσχο; Συγκέντρωση διευθυντών σχολείων καλεί ο αντιδήμαρχος


Ισ. Χαλκίδης
Μ. Κυτούδης
Η ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου από τον Ισαάκ Χαλκίδη και η ανάθεση σ΄ αυτόν του τομέα της Παιδείας μεταξύ των άλλων ήταν αναμενόμενο σε όλους μας ότι θα περιορίσει στα όσα εκ του νόμου προβλέπονται όρια τους προέδρους των δυο σχολικών επιτροπών που λειτουργούν στο δήμο.
Ο Χαλκίδης λοιπόν.....
προγραμμάτισε μια συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου Αλεξάνδρειας για να συζητήσει μαζί τους και να αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων υπάρχουν στα σχολεία. Αυτή τη διαδικασία στα διόμιση χρόνια που πέρασαν την έκανε αρκετές φορές ο Μ. Κυτούδης ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως μη όφειλε αφού υπήρχε αρμόδιος αντιδήμαρχος (Σαρακατσιάνος) που όμως δεν εκτελούσε τα καθήκοντά του στον τομέα αυτόν. Τώρα, ο Χαλκίδης πήρε το χώρο που του ανήκει και εκ των πραγμάτων περιορίζει τον Κυτούδη στον ρόλο του που δεν είναι άλλος από το να κάνει τη διανομή των κονδυλίων που του δίνει ο δήμος για να βάζουν καύσιμα τα σχολεία ή για να καλύπτονται οι ανάγκες τους σε αναλώσιμα κλπ. Την πολιτική επί της Παιδείας στον δήμο θα ασκεί όπως προβλέπεται ο Χαλκίδης ως αντιδήμαρχος και θα εποπτεύεται από τον δήμαρχο και πάλι όπως προβλέπεται.
Αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ήταν γνωστό σε όλους ότι αυτό θα συμβεί και για τον λόγο αυτόν ήδη ο Κυτούδης άρχισε να λέει ότι άμα του το ζητήσει ο δήμαρχος θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου. Όταν αυτός ο ίδιος έλεγε προ μηνών και μετά την δημόσια κριτική που έκανε μέσω της τηλεόρασης ότι η θητεία του είναι πέντε χρόνια και ότι θα παραμείνει στην θέση του όπως και νάχει. Βέβαια ο Κυτούδης περίμενε να του ζητήσει ο δήμαρχος να παραιτηθεί μετά την διαφοροποίησή του αλλά δεν του έκανε τη χάρη να τον κάνει "ήρωα" και ούτε τώρα θα του κάνει τη χάρη να τον αντικαταστήσει αφού κρίνεται πετυχημένος στην θέση του και θα πρέπει να παραμείνει σ΄ αυτή ως το τέλος της θητείας του. Εκτός κι αν νιώσει ότι περιορίζεται και ότι δεν μπορεί να προσφέρει έργο οπότε ίσως επιλέξει την αποχώρησή του. Αλλά αυτή την αποχώρηση θα την χρεωθεί ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος.

Η ανακοίνωση του Ισ. Χαλκίδη είναι η ακόλουθη:


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 

"Προγραμματισμός και αντιμετώπιση αναγκών των σχολικών μονάδων"

Ύστερα από επικοινωνία με τους Δ/ντές Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας και σχετική ενημέρωση, για την  εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αποφασίστηκε από το  Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, η πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης. 

Σε πνεύμα καλής συνεργασίας και στα πλαίσια μιας αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ όλων μας, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, κρίναμε σκόπιμο τη  Δευτέρα 27 Μαρτίου  2017 και ώρα 10:00π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42) να παραβρεθούμε όλοι μαζί.

Βασικοί  άξονες της συζήτησης θα αποτελέσουν:
α)Ο προγραμματισμός - αντιμετώπιση και επίλυση των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, η εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδομών καθώς και η μέριμνα για συντήρηση,  βελτίωση και φύλαξη αυτών.

β)Η καλύτερη οργάνωση για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών στην ημερίδα με θέμα "Καλλιέργεια του σεβασμού στους κανόνες κυκλοφορίας" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42)                           

γ)οτιδήποτε κρίνεται αναγκαίο 
                                                                

Ο Αντιδήμαρχος    
Χαλκίδης Ισαάκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: