Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας από τους ειδικούς

-Θλιμένα πρόσωπα και βουβαμάρα στο σχολείο


Το κλίμα σήμερα το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο ήταν βαρύ. Θλιμένα πρόσωπα, κουβέντες χαμηλόφωνες. Η λύπη ήταν εμφανής σε όλους τους μαθητές που είναι συγκλονισμένοι από τον τραγικό χαμό της συμμαθήτριάς τους, της 13χρονης Κατερίνας που ως......
την περασμένη Παρασκευή φοιτούσε στην Β΄ Τάξη του σχολείου.
Ο διευθυντής του σχολείου, ο Βαγγέλης Λαφάρας πρόβλεψε την δύσκολη μέρα και κατέφυγε σε βοήθεια. Ζήτησε από την διευθύντρια της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, την Αν. Μαυρίδου να μεριμνήσει ώστε να τύχουν οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές υποστηρίξης από ειδικούς επιστήμονες, Η διευθύντρια αντέδρασε άμεσα και σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο σχολείο δυο ειδικοί που είχαν συνεργαστεί πριν από δυο χρόνια περίπου όταν και πάλι η πόλη είχε υποστεί σοκ με τον θάνατο της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 2ου Λυκείου. Βρέθηκαν το πρωί η κ. Ειρήνη Αναγνώστου από το ΚΕΔΥ και η κ. Αναστασία Μουσκεφτάρα από την Διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές παρατάχτηκαν σε γραμμές με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις εννιά περίπου το πρωί και ο διευθυντής αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν ζητώντας από όλους να κρατηθεί στη μνήμη της ενός λεπτού σιγή όπως και έγινε.

Οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις τους. Την προηγούμενη ώρα οι ειδικοί ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς για την παρέμβαση που πρέπει να γίνει στις τάξεις.  Η παρέμβαση είχε αρχίσει στην σχολική κοινότητα. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους όλη την ώρα ήταν σε μια συζήτηση  αναφερόμενοι τόσο στην 13χρονη όσο και στα τροχαία που θερίζουν μια κωμόπολη κάθε χρόνο στην χώρα μας.
Οι μαθητές άκουγαν θλιμένοι, άλλοι έκλαιγαν και άλλοι συμμετείχαν. Ο κοινός λογισμός όλων είναι ότι όλοι τους θα θυμούνται αυτό το χαμογελαστό κορίτσι που ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: