Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Συνεδριάζει σήμερα στις 8 το "μικτό" σώμα των "Γερμανών και Σουηδών" με τους συμβούλους του Γκυρίνη για να αγοράσει καύσιμα ο δήμος!

Ο πρόεδρος του "μικτού"
σώματος Δημ. Ράπτης
-όταν η εμπάθεια γίνεται μπούμερανγκ


H απουσία των συμβούλων της συμπολίτευσης και η άρνηση της αντιπολίτευσης συνολικά να δεχτεί να συζητήσει πριν από μια βδομάδα θέματα που κατατάσσονται στην κατηγορία των "θεμάτων ρουτίνας" ανάγκασε το προεδρείο που τα εισήγαγε ως επείγοντα να τα αποσύρει και να......
ορίσει νέα συνεδρίαση για σήμερα στις 8. Νέα συνεδρίαση γιατί οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έκαναν "καψώνι" στον Γκυρίνη αδιαφορώντας για το ότι πάει πίσω η προμήθεια καυσίμων και αναλώσιμων του δήμου. Νέα συνεδρίαση γιατί η εσκεμμένη απουσία των συμβούλων της διοίκησης βάζει προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία του δήμου διότι κάποιοι θέλουν να στείλουν ...μήνυμα.
Τέλος νέα συνεδρίαση διότι και το προεδρείο του σώματος εξ αιτίας της απειρίας του θέλω να πιστεύω δεν χειρίστηκε το όλο ζήτημα με τον δέοντα τρόπο αφού θα μπορούσε ο ίδιος ο πρόεδρος να σηκώσει το τηλέφωνο και να κάνει επαφή με τους συναδέλφους του ώστε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να συζητηθούν τα δυο θέματα που ο ίδιος κατέβασε ως επείγοντα.

Το όλο θέμα επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί πολιτικά από τους γνωστούς θύλακες που ψάχνουν να βρουν τρόπο να αποκαθηλώσουν τον Γκυρίνη και να προετοιμάσουν το έδαφος για μια νέα κατάσταση που θα τον διαδεχτεί αλλά δυστυχώς για τους σχεδιασμούς τους που είναι τόσο πρόχειροι και ρηχοί απέτυχαν. Απέτυχαν διότι υπερασπίζονται πρακτικές που ουσιαστικά φρενάρουν τα αυτονόητα. Άμα ξεμείνει ο δήμος από χαρτί ή από καύσιμα την ευθύνη την φέρουν όλοι αυτοί που δεν συνηγόρησαν στο αυτονόητο, να προχωρήσει η διαδικασία δηλαδή της προμήθειας. Κάθε άλλος ισχυρισμός ότι η διοίκηση ή υπηρεσίες του δήμου αργοπόρησαν είναι αστείες διότι όλοι αυτοί καμώνονται ότι μεγάλωσαν στην ...Γερμανία και ζούνε στη ... Σουηδία όπου όλα(;) λειτουργούν ρολόι.

Ασκεί κριτική τόσο ο Σπυρίδης όσο και ο Αλευράς για καθυστέρηση και δεν αναρωτιέται γιατί υπάρχουν τόσες ελλείψεις σε προσωπικό ο πρώτος που κυβερνά το κόμμα του ούτε αν με τον ισχυρισμό αυτό ουσιαστικά "πιέζει" τους εργαζόμενους ο δεύτερος που κόπτεται για το συμφέρον τους. Το κόμμα του Σπυρίδη πιέζει κάθε μέρα τη ΝΔ να βάλει πλάτη για να "βγουν" τα μνημόνια και αυτός δεν ψήφισε για να συζητηθούν δυο θέματα που δεν έχουν βέβαια σχέση με τα μνημόνια αν μη τι άλλο. Εμ δε γίνεται αντιπολίτευση έτσι, ξαναλέω και τώρα απευθύνομαι σε όλους όσοι είναι υποχρεωμένοι να συναισθάνονται τον ρόλο τους και την βαρύτητα της αποστολής τους. 

Όσο για την μείζονα αντιπολίτευση η απουσία του Δημητριάδη είναι εμφανής τέτοιες στιγμές. Πιθανολογώ ότι θα λειτουργούσε με την δυναμική που έχει ως δημόσιος υπάλληλος και θα έκανε το αυτονόητο, θα αποδέχονταν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα συζητούνταν το θέμα και θα ψήφιζαν όλοι τελικά.

Η σημερινή συνεδρίαση θα γίνει στις 8μμ και περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, για τα έτη 2017-2018. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ)

2. Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για το Δήμο Αλεξάνδρειας και τα Νομικά πρόσωπα αυτού». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ)

3. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ή μη της σύναψης συμβάσεων του Δήμου με ιδιώτες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού (παρεμβάσεων σε κοινόχρηστους χώρους –απομάκρυνση φερτών υλικών) στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ)

4. Λήψη απόφασης για «Διαγραφή επαγγελματία πωλητή υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (ΚΑΝΤΙΝΑ)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΙΣΤΑΣ)

5. Λήψη απόφασης για: την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» (Α.Μ. 82/2015) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ)

6. Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη των μισθωμάτων των υπ΄αριθ. 14,28,23 και 4 & 17 (ενιαίο κατάστημα), καταστημάτων που βρίσκονται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ)


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΡΑΠΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: