Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Βαριά καταγγελία Κυτούδη εις βάρος Χαλκίδη και είναι η τελευταία φορά αγαπητή μου

 Κατ΄ αρχάς να δηλώσω απολύτως ικανοποιημένος από τις συχνές- πυκνές αναφορές στα Τοπικά
Χρονικά και στο πρόσωπό μου τόσο από τοπικά μέσα ενημέρωσης όσο και από δημοτικούς συμβούλους. Θα παρακαλούσα στο εξής να κάνουν ονομαστική αναφορά ώστε η διαφήμιση που μου κάνουν να είναι ολοκληρωμένη.
Όχι, δεν είναι γι αυτό το..... λόγο ικανοποιημένος. Είμαι διότι όλα όσα έχω γράψει το τελευταίο διάστημα όχι μόνο έχουν έχουν γίνει πραγματικότητα αλλά ακόμα παραπάνω, έγιναν με την χρονολογική σειρά που τα περιέγραψα. Και αυτό για γίνει δε χρειάζεται να έχει κάποιος διδακτορικό στην πολιτική επιστήμη αλλά να έχει στοιχειώδη ικανότητα να βλέπει σωστά και χωρίς εμμονές τα πράγματα και να έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη να τα αναλύσει.

Μετά από το ευλογητό στα γέννια μας που την σήμερον ημέραν είναι αναγκαίο διότι κάτι μειράκια της δημοσιογραφίας νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τα γένια επειδή έχουν ένα σάιτ και αυτοχρίστηκαν Λάρυ Κιγκ ή Μαρία Χούκλη (πιάνω και τα δυο φύλλα για να μην αδίκησω κανέναν και με πουν σεξιστή) και κάνουν "αναλύσεις" και δημοσιεύουν ρεπορτάζ με ανύπαρκτα στοιχεία.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξάνδρειας όπου περιέχονται στοιχεία αναλυτικά για την υπόθεση της υποβολής της πρότασης του δήμου για την ΟΧΕ που η Περιφέρεια "έκοψε" και στη συνέχεια ο δήμος υπέβαλλε ένσταση αλλά και η δήλωση του δημάρχου είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όσα έγραψα πριν από τρεις μέρες σχετικά με το θέμα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και τίποτα περισσότερο. Η προσπάθεια που έγινε από τοπικό σάιτ, στο οποίο απαντάει ο δήμος Αλεξάνδρειας και ο δήμαρχος Γκυρίνης αφήνει ερωτηματικά για την στόχευσή της. Αν όλο το δημοσίευμα στήθηκε για να ειπωθούν αυτές οι αθλιότητες για το πρόσωπό μου στο τέλος του "ρεπορτάζ" δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην συντάκτρια αλλά δεν της το είχα, δεν ήξερα ότι είχα να κάνω με τέτοιας δημοσιογραφικής ποιότητας ανθρώπου που προ λίγων ημερών έλεγε σε μένα άλλα πράγματα. Δεν πειράζει όμως και για πρώτη και τελευταία φορά θα συγκρατηθώ διότι θεωρώ ότι το οφείλω στην γνωριμία μου με τον αείμνηστο πατέρα της. Επόμενη φορά δεν θα έχει.

Πάμε τώρα στο άλλο γεγονός που είχα προαναγγείλει. Το είδα "όραμα"; Όχι βέβαια. Απλά έβαλα τις παραμέτρους κάτω και τις "διάβασα" και είδα ότι ο Μόσχος Κυτούδης όχι μόνο δεν θα τον "διώξει" ο δήμαρχος αλλά από μόνος του θα φύγει, θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τότε θα πρέπει να εξηγήσει την αιτία της παραίτησής του.

Σήμερα ο Κυτούδης λοιπόν αφενός δεν παρέλειψε να κάνει αρκετές αναφορές στα Τοπικά Χρονικά αφετέρου βρήκε αφορμή τα όσα είπε στο ράδιο Αβένα και στον Τ. Καμπάνη ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ισ. Χαλκίδης και βγήκε ως μαινόμενος ταύρος για να πει ότι θα παραιτηθεί μαζί με Δ. Συρόπουλο, τον πρόεδρο της σχ. επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δε γνωρίζω αν τον εκπροσωπούσε τον Δ. Συρόπουλο και προανήγγειλε και την δική του παραίτηση αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα

Θα παραιτηθεί
Ο Κυτούδης λοιπόν όχι μόνο είδε την πόρτα της εξόδου, όπως έγραψα προ ημερών αλλά ήδη άρχισε να βηματίζει προς τα κει και εντός των ημερών εφόσον κρατήσει το λόγο του θα εξέλθει. Αν θα εξέλθει και από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας αυτό είναι και δικό του θέμα αλλά και θέμα του δημάρχου που καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να επικρατήσει πολιτική ηρεμία στην ομάδα της διοίκησης μετά το απαραίτητο ξεκαθάρισμα.

Δεν θα ασχοληθώ με τα όσα είπε ο Κυτούδης στο ράδιο Αβένα και τα όσα απαξιωτικά λόγια αράδιασε εις βάρος του αντιδημάρχου Παιδείας Ισ. Χαλκίδη. Δεν αξίζει τον κόπο να το κάνω διότι προφανώς δεν μπορεί να κατανοήσει ότι στους ΟΤΑ υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο, υπάρχει ο δήμαρχος που εκ του νόμου είναι επικεφαλής και αυτός και μόνον αυτός δίνει αρμοδιότητες που περιγράφονται στο νόμο. Όταν κάνει τον κόπο να ενημερωθεί ίσως μάθει πως λειτουργεί ένας δήμος. Τα υπόλοιπα είναι χαμένος χρόνος και κόπος.

Η κατηγορίας εις βάρος Χαλκίδη και η ευθύνη της απόδειξης που είναι μπροστά μας

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να διαλευκανθεί είναι η βαριά μομφή που διατύπωσε ο Κυτούδης εις βάρος του Ισ. Χαλκίδη. Είπε ότι έπαιρνε "μαύρα", κάτω από το τραπέζι χρήματα όσο ήταν αντιδήμαρχος και μάλιστα στην παρατήρηση του Καμπάνη ότι αυτό που λέει είναι βαρύ, αυτός προκάλεσε "ας με κάνει μήνυση".
Καλείται ο Κυτούδης να πει αναλυτικά από που έπαιρνε αυτά τα χρήματα ο Χαλκίδης, ποιος του τα έδινε, γιατί του τα έδιναν. Και όχι μόνο να τα πει ονομαστικά αλλά να επικαλεστεί και μαρτυρίες αξιόπιστες ώστε να γίνει πιστευτός. Δε μπορεί, όλο και κάποιος σύμβουλος θα γνωρίζει σχετικά. Δεν είναι μικρό πράγμα να καταγγέλεις ότι ένας αντιδήμαρχος βάζει "μαύρα" 700 ευρώ στο παντελόνι και να μην το πας μέχρι τέλους.
Βέβαια, στην υπόθεση αυτή πρέπει να πάρει θέση η διοίκηση συνολικά, τόσο ο δήμαρχος όσο και η δημοτική ομάδα. Θεωρώ βεβαία την ενασχόληση του εισαγγελέα με το θέμα αυτό γι αυτό ας είναι προετοιμασμένοι άπαντες.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μόχλα το όνομα της Χουκλη το αναφέρεις έτσι τυχαία ή όχι??

Ανώνυμος είπε...

Και συνήγορος του Χαλκίδη? Τέτοια κατάντια ?

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά σας βγάζω το καπέλο κύριε ΜΟΧΛΑ με τα κείμενα που γράφετε και επιβεβαιώνονται όλα στην ώρα τους. Συγχαρητήρια γιατί μόνο εσείς γράψατε για το θέατρο του παραλόγου με τις σχολικές επιτροπές και τον πρόεδρο εκείνον που αυτοχρίστηκε αντιδήμαρχος παιδείας χωρίς να γνωρίζει καν το θεσμικό πλαίσιο όπως πολύ σωστά γράφετε. Και πάλι συγχαρητήρια και συνεχίστε.

Ανώνυμος είπε...

KOYTΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ
ΡΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΖΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ

Ανώνυμος είπε...

Θα τολμήσει να κάνει μήνυση ο αντιδήμαρχος ή θα το περάσει έτσι στο ντούκου; Να πάρει τη συνέντευξη από το ραδιόφωνο και να προβει στα δέοντα για να βρει το δίκαιο γιατί μπορεί να λέγει την αλήθεια ο Μόσχος αλλά ποιος ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα. Δήμαρχε δώσε διαφάνεια γιατί δεν πάει αλλο

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Μόσχος που αναφέρεται σε μαύρα. Εκείνο που δεν είπε, ίσως γιατί δεν το γνωρίζει, είναι ότι ο Χαλκίδης μετά την παραίτηση του τα χρήματα τα επέστρεψε. Αλλά αν είναι ψέματα αυτά – που δεν είναι – ας τολμήσει να κάνει μήνυση το Μόσχο για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ας τολμήσει ο Χαλκίδης να μας πει δημόσια τους λόγους τις παραίτησης του στους πρώτους μήνες τις Διοίκησης Γκυρίνη . Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό. Επίσης ως Αντιδήμαρχος και πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μελίκης, γνωρίζει σε ποιούς έχει έρθει καταλογισμός και για ποια ποσά. Να τα μάθουμε και αυτά τα κατορθώματα. Γιατί τα κρύβει η Διοίκηση? Ποιους θέλει να προστατεύσει?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΚΛΗ ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟ ΚΥΤΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟ ΙΣΑΑΚ. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΧΩ ΜΕ ΕΣΕΝΑ. ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρό επιχείρημα ΛΑΣΠΗΣ ΤΟΥ Κυτούδη εναντίον του προισταμένου του..ΧΑΛΚΙΔΗ...ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ..ΜΟΣΧΟ......ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ....ΓΚΥΡΙΝΗ ΩΣ ΕΔΩ βάλε τάξη..... όσα δεν φτάνει η ..αλεπού ......την ξέρεις ΜΟΣΧΟ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. σε ολα ....Με τί προσόντα τα βάζεις με τον δάσκαλο ,δντη εκπαίδευσης ,κλπ κλπ. ΕΙΝΑΙ ΓΑΤόνι Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ...