Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ένας συνταξιούχος, τρεις πρ. δήμαρχοι που κάνουν κριτική και τα σπασμένα τα πληρώνει ο Γκυρίνης

Καρέλης- Βενιόπουλος- Δημητριάδης
Τις προηγούμενες μέρες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα πρωτόγνωρο θέμα. Ένας πρώην εργαζόμενος του δήμου είχε υποβάλει αγωγή κατά του δήμου και ζητούσε 13 χιλιάδες ευρώ περίπου. Ο λόγος της......
αιτίασης όμως είναι αυτός που κυριολεκτικά βγάζει από τα ρούχα όλους όσοι έχουν μπλέξει με την απίστευτη γραφειοκρατία του δημοσίου. Ο δήμος φαίνεται ως μπαταξής έναντι του συμπολίτη διότι από το 2000 που αυτός εργάζονταν στον τότε δήμο Μελίκης ως και το 2012 που αποχώρησε από την εργασία του διότι έκανε αίτηση συνταξιοδότησης δεν είχαν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές!!!
Ναι, ο τότε δήμος Μελίκης και στη συνέχεια, από το 2010 και για δυο χρόνια στη συνέχεια που έφυγε από την υπηρεσία ο εν λόγω υπάλληλος ήταν εκτειθειμένος έναντι του ασφαλιστικού του φορέα και κανείς δεν έλεγε τίποτα, κανείς δεν αντιδρούσε, κανείς δεν νοιάστηκε και το αποτέλεσμα ήταν να καταβάλλει ο ίδιος ένα τμήμα της οφειλής και το υπόλοιπο να το ρυθμίσει και τώρα έρχεται να το απαιτήσει από το δήμο.
Το 2000 στο δήμο Μελίκης ήταν διοίκηση ο Βενιόπουλος που είχε διαδεχτεί τον Χαλκίδη που είχε εκλεγεί βουλευτής. Ακολούθησε ο Καρέλης ως και το 2010 που η Μελίκη συγχωνεύτηκε με τον δήμο Αλεξάνδρειας και αναλαμβάνει ο Δημητριάδης. Πέρασαν δηλαδή τρεις δήμαρχοι από το 2000 ως την ώρα που έφυγε ο εν λόγω υπάλληλος και πέφτει ο κλήρος στον Γκυρίνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Έρχεται η ώρα στην διοίκηση Γκυρίνη να πληρώσει από το ταμείο του δήμου τα σπασμένα των τριών προηγούμενων δημάρχων. Ναι, αυτών που κάνουν υψηλού επιπέδου κριτική στον Γκυρίνη όταν αυτοί έχουν δώσει δείγματα γραφής της υψηλής τέχνης της πολιτικής όπως την άσκησαν. Όπως δηλαδή έκαναν με το θέμα του συμπολίτη που τον άφησαν εκτεθειμένο και όποιο πρόβλημα και αν αντιμετώπιζε η υπόθεσή του δε φρόντισαν να το λύσουν.
Μπορεί κάποιος να αντιτείνει ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με το νόμο κλπ κλπ και να το δεχτώ ευχαρίστως. Είναι προφανές ότι η γραφειοκρατία είναι αχτύπητη στη χώρας μας όπως και η βλακεία. Να πάρω αμέσως την κριτική εις βάρος αυτών των τριών πρώην δημάρχων. Ας σταματήσουν όμως τις ανέξοδες παπαρδέλες που εκτοξεύουν κάθε που τους δίνεται ευκαιρία και κατηγορούν τον νυν δήμαρχο για ότι τους έρθει στο μυαλό, ακόμα και γιατί πέφτουν τα φύλλα το φθινόπωρο είπε ένα τζιμάνι της πολιτικής πριν απο δυο μήνες και έκανε κριτική στο δήμαρχο για το λόγο αυτό.

Ναι, ο δήμος θα κληθεί να τα πληρώσει αυτά τα χρήματα. Θα πληρώσει όμως κανείς υπεύθυνος για το θέμα αυτό ή όλα είναι καλώς καμωμένα; Νομίζω ότι ξέρετε την απάντηση, είναι καλώς καμωμένα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιστορίες για αγρίους. Αυτός ο πρώην Δήμος Μελίκης λειτουργούσε μέσα στο σκοταδισμό. Πόσα χρόνια θα περάσουν και ακόμη θα ακούμε παρατράγουδα για την Μελίκη . Υπάρχει κατά την γνώμη μου ένα πολύ σοβαρό θέμα. Σαφώς και οι τρείς Δήμαρχοι έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Όμως κάτω από τους Δημάρχους , υπάρχουν και οι Αντιδήμαρχοι οικονομικού- Διοικητικού. Υπάρχουν και οι επιφορτισμένοι υπάλληλοι για την διεκπεραίωση των ασφαλιστικών διαδικασιών των εργαζομένων. Υπάρχει και ο νυν Δήμαρχος , ο οποίος καλείτε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Ποιο ακριβέστατα καλείτε να βγάλει από το ταμείο του Δήμου, τα απολεσθέντα χρήματα των εισφορών, και μάλιστα έντοκα και με πρόστυμμα, να πληρώσει Δικηγόρο και δικαστικά έξοδα . Και όλα αυτά για τι? Γιατί εκεί επικρατούσε ο οχαδερφισμός. Και στο τέλος θα επικρατήσει αυτό που γράφεται. Όλα καλώς καμωμένα!!! Είναι λογική αυτή? Δεν μπορώ να αντιληφθώ την στάση του Δημάρχου σε όλα αυτά. Όποιο πουλί πετάει έχει να λαμβάνει από τον Πρώην Δήμο Μελίκης , χρόνια τώρα από το 2010 και ακόμη που είμαστε. Έρχονται καταλογισμοί και ο Δήμαρχος δεν λέει στους πολίτες ούτε πόσα ευρώ έχουν καταλογιστεί, ούτε σε ποιους έχουν καταλογιστεί. Από την άλλη πληρώνει από το ταμείο του Δήμου τα χρωστούμενα. Όμως είδα κάποιον να το καθίσει στο σκαμνί. Να ζητήσει ευθύνες για αυτές τις παράνομες πράξεις. Αντίθετα μάλιστα χαϊδεύει αυτιά, και μούγκα στην στρούγκα. Και οι δικές του ευθύνες είναι μεγάλες. Γιατί για την σπατάλη Δημοσίου χρήματος έχουν όλοι ευθύνη, και αυτοί που παρανόμησαν αλλά και αυτοί που με κάθε τρόπο τους καλύπτουν.

Ανώνυμος είπε...

Θού φυλακή τω στοματι μου