Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Προτίμησαν το καφενείο οι τρεις αντί να πάνε στη συνεδρίαση!!! Εμ, δε γίνονται οι αρχηγοί μ΄ αυτόν τον τρόπο

Οι απουσίες των Ναλμπάντη. Κιρκιλιανίδη και Κυτούδη ήταν "μιλημένες" και συντεταγμένες και αυτό είναι ένα πρώτο σημάδι, μια πρώτη ένδειξη της ομάδας των "τριών" που συγκροτούν τον κεντρικό πυρήνα της....
κίνησης που φιλοδοξεί να στήσει ο τέως αντιδήμαρχος, ένα σημάδι επείδειξης δύναμης στον δήμαρχο ότι "είμαι εδώ και ....κάνω νούμερα". Η κοινή απόφασή τους να πάνε στο "καφενείο" αντί να βρίσκονται στην αίθουσα ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους, μια αποστολή για την οποία ψηφίστηκαν από τους πολίτες του δήμου, είναι δείγμα της πολιτικής συμπεριφοράς που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Ωστόσο, είναι και δείγμα των δυνατοτήτων της εν λόγω ομάδας που επιλέγει τέτοια συμπεριφορά για να κάνει ...ντόρο. Αυτό που πέτυχε βέβαια είναι να μπλοκάρει προσωρινά την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που αφορά σε προμήθεια καυσίμων και αναλώσιμων για τις ανάγκες του δήμου. Μιλάμε για μεγάλο "κατόρθωμα".
Βέβαια, η συντεταγμένη απουσία των τριών σε συνδυασμό με την απουσία τόσο του χωλωμένου Τσαγιόπουλου (φωτ. δεξιά) που περίμενε να γίνει αντδήμαρχος όσο και του Κοτζημπασόπουλου συντέλεσαν να μη ληφθεί απόφαση για να προμηθευτεί ο δήμος καύσιμα αλλά και αναλώσιμα για τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, δεν θα αγοραστούν έγκαιρα αναλώσιμα για σχολεία. Ο Κυτούδης όμως που δυόμιση χρόνια τώρα είχε αναλάβει τον ρόλο του άτυπου αντιδημάρχου παιδείας φρόντισε να απουσιάσει από την συνεδρίαση και ουσιστικά να σαμποτάρει την ομαλή λειτουργία του δήμου και των σχολείων ειδικότερα.
Όλοι κρίνονται από την στάση τους και ουδείς περίμενε τέτοια πολιτική ανωριμότητα αφού δεν ενδείκνυνται τέτοιας έντασης θέματα να κάνεις την διαφοροποίησή σου αλλά θέματα με μεγάλο πολιτικό ειδικό βάρος.
Κρίμα γιατί τέτοιες κινήσεις και αποφάσεις που πιθανόν να λαμβάνονται εν θερμώ δεν προσθέτουν πόντους στους εμπνευστές τους αλλά μάλλον αφαιρούν. Αναδεικνύονται χαρακτηριστικά εμπάθειας και καμιά διάθεση και καμιά θέληση να προχωρήσουν θέματα που αφορούν το σύνολο των δημοτών. Για καύσιμα και απορρυπαντικά μιλάμε, όχι για χαλίκια και πεζοδρόμια....
Κρίμα

Αστοχία του προέδρου!

Από την άλλη μεριά πάλι έχουμε έναν λάθος χειρισμό εκ μέρους του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Ο νέος πρόεδρος Δ. Ράπτης επέλεξε να φέρει στη συνεδρίαση θέματα με τη μορφή του επείγοντος όπου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου του σώματος, δηλαδή 17 υπέρ, και όχι με την κανονική διαδικασία όπου απαιτείται η πλειοψηφία των παρόντων μελών. Βέβαια, ορισμένα θέματα έρχονται για συζήτηση την τελευταία στιγμή και γι αυτό πρέπει να εισαχθούν προς συζήτηση και απόφαση αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε η επιλογή να “πάει” η συνεδρίαση δυο μέρες πίσω και να μην προκύψει αυτό το πρόβλημα. Και στην τελική, ο ίδιος ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τις διαθέσεις των συναδέλφων του. Μ΄ άλλα λόγια να έχει στενή και καθημερινή επαφή μαζί τους ώστε να μην αναγκάζεται να αποσύρει θέματα. Τα τηλέφωνα για αυτό το λόγο τα έχουμε...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πεστουσ να γραψουν την λεξη παιδεια πωσ γραφετε και ενοειτε και τα παιδεια παιζει ----- υπαρχουν νεοι στην πολη μας για το μελλον της πολης ευχαριστω-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΓΟ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ.ΜΟΧΛΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ??ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ?ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗ ΚΥΤΟΥΔΗ ΚΑΙ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.ΠΟΛΥ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙΣ.ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΛΑ ΜΟΧΛΑ ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΠΡΑΒΟ,ΑΞΙΟΣ.ΘΥΜΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ??

Ανώνυμος είπε...

λασπολογε χρονικα.καφενειο και τσιπουραδικο το δημαρχειο το κανανε αλλοι να μην πω βαλανε και κοκκινο φωτακι.δημαρχειο με μπλασταρα εγινε ενα.

Ανώνυμος είπε...

Ενός κακού χίλια μύρια έπονται. Αδίκως στοχοποιείς τους συμβούλους που απουσίαζαν. Ο Δήμαρχος αλλά και ο Πρόεδρος δεν αντιλήφθηκαν ότι δεν είχανε την πλειοψηφία στο συμβούλιο? Γιατί φέρανε τα θέματα? Αλλά ακόμη ποιο σοβαρό αλλά και επιπόλαιο είναι ότι γνώριζαν εκ των προτέρων πότε λήγει η σύμβαση προμήθειας πετρελαίων και το άφησαν στο παρά πέντε, και τώρα τους φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Στο Δήμο επικρατεί ένα αλαλούμ και δεν γνωρίζει η δεξιά το τι ποιεί η αριστερά. Η λέξει και η πράξει ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ είναι άγνωστη λέξη για την σημερινή Διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα καλάμια στην περιοχή μας φυτρώνουν μόνα τους. Ο Δήμαρχος νομίζει ότι Διοικεί το συνεταιρισμό του χωριού του και με το έτσι θέλω νομίζει ότι θα περνάει από το συμβούλιο ότι αυτός γουστάρει. Η μέθοδος τις δεξιάς είναι γνωστή και στις πέτρες, Ας γνωρίζουν όμως πως αυτοί που τις εφαρμόζουν πως θα τα βρούνε μπροστά τους και όχι αργά ,αλλά πολύ συντομα.