Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Παντελώς άστοχη η ανακοίνωση - απάντηση Ναλμπάντη σε Γκυρίνη- Διάβαζέ τα πρώτα Κώστα και μετά βάζε υπογραφή

Αυτό δεν το έχω ξαναδεί στα τριάντα χρόνια που δημοσιογραφώ στην Ημαθία το είδα από τον Ναλμπάντη. Τον καταγγέλει με βαριά υπονοούμενα ο Γκυρίνης στην ομιλία του στο Αλεξάνδρειο την περασμένη Δευτέρα και αυτός του απαντάει με μια βδομάδα καθυστέρηση. Και το καλύτερο, γιατί δεν τελειώνει εδώ η ιστορία, αντί η απάντηση να επικεντρωθεί στα όσα του καταλογίζει και .....
δώσει πειστικές απαντήσεις επιχειρεί να αλλάξει θεματολογία θέτοντας ερωτήματα εκ των οποίων τα μισά είναι αστήρικτα για όσους γνωρίζουν. Και ο Ναλμπάντης εξ ορισμού πρέπει να γνωρίζει ασχέτως αν η ανακοίνωση γράφτηκε από τον ίδιο ή από άλλον συνεργάτη του....

Δείτε την ανακοίνωση:
"Την Δευτέρα 8 Απριλίου στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του απερχόμενου δημάρχου παρ΄ ότι οι προσκεκλημένοι προσήλθαν για να γίνει η παρουσίαση των υποτιθέμενων προγραμματικών θέσεων, του με παραπλανητικό τίτλο συνδυασμού "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ", καθώς η ώρα παρήλθε εδώ και πέντε χρόνια και η ευθύνη απέδρασε στο πρώτο τρίμηνο της πενταετίας με τον εξαναγκασμό σε παραιτήσεις ή σε παροπλισμό όσων γνώριζαν και τι σημαίνει ώρα και τι ορίζει η ευθύνη, άκουσαν μία παραπλανητική σκανδαλολογία και έναν ευθυνόφοβο ψευδολόγο  απολογισμό για τα οποία καταθέτουμε και ρωτάμε τα εξής:         
Πρώτον, ήταν πρωταγωνιστής ως όφειλε ή έστω συνδιοργανωτής στο συλλαλητήριο στην μοναδική πόλη με το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ο απερχόμενος μακεδονομάχος ή λούφαζε στα  πίσω στασίδια;
       
Δεύτερον, έχει στους κόλπους του συνδυασμού του συνδημότες μας πρωταγωνιστές  της συμφωνίας των Πρεσπών ναι ή όχι; Αν ναι, πως συναγελάζεται με κάποιους που όπως αυτός λέει:  "βαδίζουν μαζί με την κυβέρνηση στο ξεπούλημα του ονόματος και της γλώσσας";
        
Τρίτον. όπως γνωρίζει στην Ελλάδα το σύστημα διοίκησης των δήμων είναι δημαρχοκεντρικό. Συμφώνησε ο, για λίγο ακόμα, δήμαρχος προεκλογικά να το αλλάξουμε σε συμμετοχικό, αλλά όταν τον εκλέξαμε δήμαρχο με το δικαίωμα που του παρέχει ο επαρχιώτικος δημαρχοκεντρισμός άρχισε να απομακρύνει όλους τους πρωτοκλασάτους; Γνωστό ποιοι έφυγαν πρώτοι και ποιοι και γιατί τον αποκάλεσαν κύριο τίποτα.
         
Τέταρτον. καμία ΔΕΥΑΛ δεν τρέχει στα δικαστήρια. Στα δικαστήρια τρέχουν άδικα, γι αυτό και αθωώνονται, μόνον υπάλληλοι που διώκονται αδίκως (βλέπε υπ΄άριθμο 1097/18  απόφαση Εφετείου Θεσ/νικης). Από τον συνδυασμό "ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ούτε κάθισε ούτε θα καθίσει κανείς στο εδώλιο πράγμα που δεν μπορεί ήδη κανένας να εγγυηθεί για τον απερχόμενο.
          
Λέει ο απερχόμενος ότι: "Οι τόκοι έγιναν κεφάλαιο επί Δημητριάδη" αλλά μετά την διοίκηση Δημητριάδη, αν δεν γίνεται κάποιο λάθος, δήμαρχος και με δική μας ευθύνη, ανέλαβε ο απερχόμενος. Άρα ας μην μέμφεται κανέναν για τα απορριμματοφόρα τα οποία έτσι η αλλιώς κουρνιάζουν σε γνωστά φιλικά στέκια και για γνωστούς λόγους, αφού τα σκουπίδια τα μαζεύουν με αγροτικά. 
         
Και τώρα οι ερωτήσεις για να απαντήσει όχι σε εμάς αλλά στους δημότες που τον πληρώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά:
         
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://anaptyxi.gov.gr/Default.aspx  φαίνονται τα εξής :
       
-Έργο με κωδικό ¨5004098¨ εντάχθηκε από την διοίκηση ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (αποχέτευση ΜΕΛΙΚΗΣ) με ποσό 7.304.272 ευρώ. Υπογράφτηκε σύμβαση 1.771.267 ευρώ   και απορροφήθηκαν από τον απερχόμενο μόνον 101.400 ευρώ.
       ΓΙΑΤΙ;
       
-Έργο με κωδικό ¨5003543¨ (κέντρο κοινότητας  Δήμου με παράρτημα Ρομά) εντάχθηκε με ποσό 410.572 ευρώ υπογράφηκε σύμβαση με 410.572 ευρώ και απορροφήθηκαν μόνον 112.140 ευρώ.
        ΓΙΑΤΙ ;
       
-Έργο με κωδικό ¨5030239 ¨ (σχέδιο ύδρευσης και υλοποίησης ασφάλειας νερού Δήμου ) με ένταξη 311.432 ευρώ δεν υπογράφτηκε καν σύμβαση και άρα η απορρόφηση ήταν μηδέν.
        ΓΙΑΤΙ ;
        
-Έργο με κωδικό  ¨5001643 ¨ (Κοινωνικό  Παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο) με ένταξη 234.000 ευρώ υπογράφτηκε σύμβαση 234.000 ευρώ και απορροφήθηκαν μόνον 42.511 ευρώ.
        ΓΙΑΤΙ ;
        
-Έργο με κωδικό  ¨5037927 ¨ (εκμάθηση ελληνικής γλώσσας και δεξιοτήτων ΡΟΜΑ) εντάχθηκε με το ποσό των 79.480 ευρώ υπογράφηκε σύμβαση 79.480 ευρώ και απορροφήθηκαν μηδέν ευρώ από τον αυτάρεσκα υπερηφανευόμενο.
        ΓΙΑΤΙ ;
        
Και επειδή γίνεται αναφορά και στην χρηστή και έντιμη διαχείριση μπορεί να απαντήσει στους υπαλλήλους του ο απερχόμενος πόσα  εντάλματα και πόσες υποθέσεις απασχόλησαν την οικονομική επιτροπή του δήμου για τον ορισμό δικηγόρου;
       Αλήθεια γιατί;
       
Μπορεί να απαντήσει  τουλάχιστον στους  φίλους του ο απερχόμενος, σε πόσους φακέλους, από τους λιγοστούς που υπέβαλε για έγκριση σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η χρηστή διοίκηση του, βαθμολογηθήκαν με μηδέν;  Και ποιοί ήταν οι μελετητές και πόσα πήραν και αφού πήραν μηδέν πού πήγαν  τα λεφτά αφού μελέτες και μηδέν δεν συμβιβάζονται;
       
Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τον απερχόμενο καθώς  στην κάλπη θα ανταμώσουμε με την ευθύνη μας για το τι θα κάνουμε ως επόμενη διοίκηση, αφού οι δικηγόροι θα έχουν δουλειές με ¨έντιμες διαχειρίσεις ¨.
        
Ως συνδυασμός ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨ θα επικοινωνούμε τις ιδεές μας, τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας και τον νέο τρόπο προεκλογικής παρουσίας. Ο ανεύθυνος εναπομείνας της ¨ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ¨ ας ασχολείται με την βεβαρημένη απερχόμενη πενταετία του, με την μιζέρια του και με όσους  βρει στα αζήτητα.
Με τιμή 
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ

Να το πω εξ αρχής. Το κείμενο βρίθει ορθογραφικών και συντακτικών λαθών, είναι εμφανής η ασχετοσύνη του ατόμου που το δακτυλογράφησε στον υπολογιστή και αφιέρωσα ένα πεντάλεπτο να την συνεφέρω. Επί της ουσίας είναι μια παρωδία ανακοίνωσης- απάντησης. 
Απορώ, αν χρειάζεται μια βδομάδα ο Ναλμπάντης για να γράψει ένα κείμενο σαν αυτό για να απαντήσει στα όσα του είπε ο Γκυρίνης και τα οποία αμφισβήτησαν την ηθική του ακεραιότητα τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.
Τα ερωτήματα που έθεσε ο Γκυρίνης δεν αφορούσαν γενικώς και αορίστως την ΔΕΥΑ. Με αφορμή την δίκη για κακούργημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου καθώς και πρώην αιρετοί με αφορμή την προσφυγή Παπαδήμα που ισχυρίστηκε ότι κατασκευάστηκαν λιγότερα χιλιόμετρα δικτύου ο Γκυρίνης είπε ότι Ναλμπάντης κρύβεται, ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά... Απάντηση επ΄ αυτού δεν δόθηκε και απορώ γιατί δεν δόθηκε.

Πάμε τώρα στα ερωτήματα που θέτει η ανακοίνωση στον Γκυρίνη και νομίζει ότι θα του κάνει "τα μούτρα κρέας."
Ρωτάει ο Ναλμπάντης ότι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπάρχει έγκριση 234 χιλιάδων ευρώ και ο Γκυρίνης απορρόφησε μόλις 42.511€ και νομίζει ότι έπιασε το τζόκερ σε τζακ ποτ. 
Η απάντηση είναι απλή. Η έγκριση αφορά όντως στα 234 χιλιάρικα και αυτά προορίζονται για την μισθοδοσία της δομής αυτής για το χρονικό διάστημα που αυτή θα λειτουργεί. Ως τώρα πληρώθηκαν οι υπάλληλοι τα 42 χιλιάρικα και όσπου να ολοκληρωθεί η λειτουργία της οι υπάλληλοι θα πληρώνονται από το κονδύλι αυτό. Δηλαδή τί ακριβώς θα έπρεπε να γίνει; Να πάρει τα λεφτά ο Γκυρίνης (αντικειμενικά δε γίνεται αλλά λέμε για να λέμε) και να τα δώσει προκαταβολικά στους υπαλλήλους για να μην έχει θέμα ο Ναλμπάντης; Είμαστε σοβαροί;

Κλείνω και ελπίζω να μην επανέλθω για τέτοια ζητήματα που μόνο κακό κάνουν στο προφίλ του υποψήφιου δημάρχου. Ας αφήσει κατά μέρος την αντιπαράθεση  για το μακεδονικό και τις αστήρικτες αναφορές εις βάρος του Γκυρίνη και ας καταπιαστεί με συγκεκριμένες λύσεις στην καθημερινότητα, με λύσεις που θα καλυτερέψουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων χωρίς οικονομική τους επιβάρυνση κλπ.
Η σκανδαλολογία δεν είναι πρόσφορο πεδίο να αντιπαρατεθείς με τον Γκυρίνη Κωστή και το ξέρεις γιατί πέντε χρόνια τώρα αν υπήρχει καπνός θα υπήρχε και φωτιά αλλά ....καπνό δεν είδαμε. Αυτό που είδαμε ήταν ένας δήμαρχος παντελώς ανεπαρκής αλλά μέχρι εδώ. 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάει και αυτός Χάρη, τον αποδόμησες πλήρως. Και να σκεφθείς ότι ετοιμαζόταν 5 χρόνια τώρα για την υποψηφιότητά του και έχει πάνω από 15 χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Τόση ασχετοσύνη και θέλει να γίνει και δήμαρχος. Ολα αυτά τα χρόνια μόνο υποψηφίους έψαχνε, δεν μπορούσε να διαβάσει λίγα πράγματα ? Τι να πεις. Καημένη Αλεξάνδρεια.

Ανώνυμος είπε...

Στο "ειδώλιο" να καθίσει αμέσως ο συντάκτης του κειμένου μαζί με το αφεντικό του

Ανώνυμος είπε...

κ. Ναλμπάντη δεν καθόσουν στα βαμβάκια , στα λιπάσματα και στα φάρμακα. Τι το θέλεις το δημαρχιλίκι , αφού ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μία εβδομάδα για να απαντήσει , με αυτόν τον τρόπο, στον κύριο Τίποτα. Φανταστείτε τι θα γίνει σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα.....

Ανώνυμος είπε...

τριτοετής φοιτήτρια φιλοσοφικής σχολής αναλαμβάνει μαθήματα της ελληνικής γλώσσας σε υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους. Φιλικές τιμές, ταχύρυθμα τμήματα.

Ανώνυμος είπε...

Πήραν αέρα τα μυαλά του τώρα ή το είχε από παλιά το κουσούρι;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΥΑΛΑ ΑΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ 26 ΜΑΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πήραν αέρα τα μυαλά του.πήρε φωτιά ο κ...ος του......η δευαλ έβγαλε silver alert....που πήγαν τα λεφτά κύριε Ναλμπάντη?????έχεις το σθένος να μας απάντησεις;;;

Ανώνυμος είπε...

ποιος του γράφει τις ανακοινώσεις;