Κυριακή 21 Απριλίου 2019

αναγνώστης: Η Κωταϊδου πέτυχε χρηματοδότηση για κατασκευή του ΣΜΑ αλλά το έρχο δεν έγινε. Γιατί;

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Κωταϊδου και
ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης.
Με αφορμή την υποψηφιότητα της Σοφίας  Κωταΐδου αναγνώστης έστειλε ένα σχόλιο το οποίο είναι άκρως διαφωτιστικό. Λέει το σχόλιο ότι η ειδική συνεργάτης του Γκυρίνη αλλά και των προηγούμενων δημάρχων (Δημητριάδη και Γκιόνογλου) προετοίμασε και εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις έργων από το ΕΣΠΑ 07-13 καθώς και από το ΕΣΠΑ 14-20 και έγιναν παρεμβάσεις στην πόλη. Ωστόσο, αυτό που είναι πολύ δυσάρεστο είναι το......
γεγονός ότι ενώ υπήρχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός σύγχρονου σταθμού μεταφόρτωσης αυτό το έργο δεν έγινε ποτέ γιατί διαλύθηκε η σύμβαση του έργου που είχε εξασφαλίσει και περιβαλλοντική άδεια.
Συνεπώς τίθεται το ερώτημα και πρέπει να απαντηθεί από τον απερχόμενο δήμαρχο Γκυρίνη αλλά απαιτείται και μια δημόσια παρέμβαση εκ μέρους της υποψήφιας ευρωβουλευτίνας με τους Οικολόγους- Πράσινους Σοφίας Κωταϊδου ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες τον πραγματικό λόγο που εδώ και χρόνια μια ανοιχτή χωματερή ρυπαίνει το περιβάλλον και απειλεί την δημόσια υγεία.

Γράφει ο αναγνώστης τα εξής:

"Η κα Κωταΐδου ως ειδική σύμβουλος δεν είναι υπεύθυνη ούτε για την καθαριότητα ούτε για θέματα που άπτονται των δημοτικών υπαλλήλων και των αρμόδιων αντιδημάρχων. Ωστόσο, με τα έργα που ενέταξε τόσο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 όσο και στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έδωσε την ευκαιρία στις εκάστοτε διοικήσεις να αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό το αστικό περιβάλλον και τη γενικότερη διαχείριση των αποβλήτων. Εξασφάλισε με άλλα λόγια ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις αλλά είτε τα έργα ενώ συμβασιοποιηθηκαν ακολούθησε διάλυση σύμβασης είτε δεν υλοποιήθηκαν καθόλου. 
Καλύτερα να αναζητάτε ευθύνες από τους Διευθυντές υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρείας και εξηγήσεις από τους αρμόδιους κατά καιρούς Αντιδημάρχους για ποιο λόγο διαλύθηκε η σύμβαση για την κατασκευή ενός σύγχρονου Σταθμού Μεταφόρτωσης περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο, για ποιο λόγο δεν κατασκευάστηκε η δημοτική μονάδα αερόβιας επεξεργασίας, για ποιο λόγο δεν γίνεται διαχείριση τουλάχιστον 4 ρευμάτων αστικών απορριμμάτων και για πολλά άλλα"

Απαντώντας στο παραπάνω σχόλιο ο αναγνώστης προτείνει πλήρη ενημέρωση τόσο από τον απερχόμενο Γκυρίνη όσο και από την υποψήφια ευρωβουλευτίνα στην οποία ορισμένοι καλοθελητές επιχειρούν να φορτώσουν την ανικανότητα της διοίκησης και την δική τους ανυπαρξία. Είναι προφανές ότι επιβάλλεται διαφάνεια και ενημέρωση.
Δείτε το σχόλιο- απάντηση (κρατώ την ακριβή σύνταξη και ορθογραφία) του αναγνώστη και θα συμφωνήστε φαντάζομαι: 

"θα συμφωνήσω σε κάποια πράγματα που αναφέρεις μαζί σου. Όμως έχω και κάποιες ενστάσεις όπως : Αν ο Δήμαρχος και οι εκάστοτε Αντιδήμαρχοι είναι άσχετοι, επιπόλαιοι , και ανίκανοι δεν φταίει σαφώς η κα Κωταίδου ,έχει ευθύνη όμως γιατί δεν βγαίνει τόσο καιρό να ενημερώσει τους συμβούλους τις Αντιπολίτευσης , να διαμαρτυρηθεί εγγράφως στον Δήμαρχο αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο ώστε να ενημερωθούν οι πάντες για τα πεπραγμένα τις Διοίκησης. Περιττών να σου πω και πιστεύω πως το γνωρίζεις πως την ανικανότητα τις Διοίκησης την φορτώνουν στην κα Κωταίδου αποκρύπτοντας έτσι την ανυπαρξία τους. 
Όσο για το θέμα των υπαλλήλων που αναφέρεις, θα μου επιτρέψεις να σου πω πως η εν λόγω κυρία θέλησε και μέχρι ενός σημείου το πέτυχε να αντικαταστήσει τον ανύπαρκτο Δήμαρχο με κάποιες ενέργειες τις. Καλό λοιπόν είναι τώρα που ζητήσει και την ψήφο των δημοτών ,ας δώσει και μία συνέντευξη για όλα αυτά που αναφέρεις, για να αποκατασταθεί και ίδια μετά από τόσα που ακούστηκαν . Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρών".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα: Από όλα αυτά που διαβάζω εκείνο που μου μένει είναι ότι ο Δήμαρχος ήτανε ανίκανος να διεκδικήσει και ταυτόχρονα να υλοποιήσει τα όσα προώθησε η κα Κωταίδου. Επειδή πολλά ακούστηκαν για την κυρία Σοφία οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες και μελλοντικούς ψηφοφόρους τις για όλα αυτά και να δικαιωθεί και ίδια που πολλοί την θεωρούσαν αργόμισθο. Επί τέλος ας μάθουμε αλήθειες από υπεύθυνο άτομο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΑΝΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ