Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΚΚΕ) - Ομιλία Ιακωβίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΚΚΕ) Ηλίας Ιακωβίδης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους θα δώσει τον αγώνα ώστε η παράταξη να συνεχίσει να εκπροσωπείτε και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Οι υποψήφιοι είναι:

Αλεξοπούλου Ολυμπία
Γαλατσίδας Χρήστος
Γέπου ....
Στέλλα
Γερόπουλος Διονύσιος
Γεροπούλου Ευαγγελία
Δεληγιάννη Αναστασία
Ζωγράφου Όλγα
Ιακωβίδης Ιωάννης
Ιωαννίδης Γεώργιος
Καλογριά Στεφανία
Καραμπάση Βασιλική
Καρατέγου Φρειδερίκη
Κολιούκος Δημήτριος
Κολιούκος Νικόλαος
Κολτσίδα Ελένη
Κούγκας Αριστοτέλης
Κουτσαντά Ισαβέλα
Κοτζαμπασόπουλος Σωτήριος
Κυριμκυρίδης Χρήστος
Κυροπούλου Αμυγδαλιά
Μαλαθρά Γεωργία
Μαρτασίδης Αλέξανδρος
Μελιτζανάς Δημήτριος
Μερτζανίδης Βασίλειος
Μερτζανίδης Χαράλαμπος
Μπέλλος Χρήστος
Μπενίσκος Γρηγόριος
Μπομπόλης Δημήτριος
Μπουκουβάλας Αντώνιος
Μωυσίδου Χαρίκλεια
Παπαγιαννόπουλος Πρόδρομος
Πατρονόπουλος Διονύσιος
Παύλου Ανθή
Πετρίδης Ιωάννης
Ρηγόπουλος Εμμανουήλ
Σισμανίδου Ευτυχία
Στυλίδου Λαμπρινή
Τατσούδη Θεοδώρα
Τσαρούχας Δημήτριος
Τσαρούχας Νικόλαος
Τσόγιας Χρήστος
Τσολάκης Νικόλαος
Τσολάκης Παναγιώτης

Η ομιλία του υπ. Δημάρχου Ηλία Ιακωβίδη:
Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλοι και φίλες, αγαπητοί σύντροφοι, συνυποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση η οποία σηματοδοτεί την επίσημη εκκίνηση του προεκλογικού μας αγώνα, ένα μήνα από τις κάλπες των εκλογώνστις 26 Μάη.

Από αυτό εδώ το βήμα καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες του δήμου μας να κλείσουν τα αυτιά τους στις “σειρήνες” που προεκλογικά μοιράζουν κάθε λογής γνωστά ταξίματα, τακτική που την έχουν ψηλά στην προεκλογική τους ατζέντα,που μόνο στόχο έχουν να υφαρπάξουν τις ψήφους και να εγκλωβίσουν συνειδήσεις.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην τσιμπήσουν στις διάφορες μετακινήσεις διαφόρων «παραγόντων» που παρατηρούνται τελευταία, από το ένα κόμμα στο άλλο ή τη μία παράταξη στην άλλη,είτε στον δήμο είτε στην Περιφέρεια.Βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα «μεταγραφές» και με πόση ευκολία γίνονται.Αυτό τι μας δείχνει;Δείχνει την στρατηγική τους σύγκλιση και την ομοιότητα των «προγραμμάτων» όλων αυτών των δυνάμεων, ενώ σε καμία περίπτωση, αυτές οι μετακινήσεις, δεν μπορούν να επιφέρουν την «κάθαρση» από την ευθύνη που έχουν και θα την κουβαλάνε σε οποιοδήποτε συνδυασμό κι αν βρίσκονται ή θα βρεθούν (είτε ως επικεφαλήςσυνδυασμών είτε ως υποψήφιοι Δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι). Είναι με λίγα λόγια αυτοί που στήριξαν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συναίνεσαν σε αυτές, τις εφάρμοσαν κατά γράμμα και δεν εναντιώθηκαν, παρά μόνοσήκωναν ακόμα περισσότερο τα δύο τους χέρια στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια για να ψηφίζουν και να υλοποιούν μια σειρά μέτρα που ούτε στο ελάχιστο δεν βελτίωσαν, αλλάαντίθετα όξυναν τα καθημερινά μας προβλήματα.

 Εμείς, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν ασπαζόμαστε τη λανθασμένη άποψη ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η ζωή μας έχει αποδείξει και συνεχίζει να μας αποδεικνύει το αντίθετο. Περιφέρειες και δήμοι έχουν στην αρμοδιότητά τους υπηρεσίες κρίσιμες για τη ζωή των εργαζομένων και του λαού και είμαστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί οι επίδοξοι δήθεν «ανεξάρτητοι», κατά τα άλλα, διεκδικητές του δήμου Αλεξάνδρειας, στην πράξη θα κάνουν ό,τι και οι προηγούμενοι, θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τις ίδιες πολιτικές. Καλούμε τον λαό της Αλεξάνδρειας να μην πιστέψει στο δήθεν ανεξάρτητο που πουλάνε οι άλλοι τέσσερις συνδυασμοί ενώ για ακόμη μια φορά μπροστά στις εκλογές, αφού πάσχισαν να πάρουν το χρίσμα και τη στήριξη διαφόρων και προσπάθησαν να γίνουν οι εκλεκτοί των κομμάτων τους, θυμήθηκαν να φορέσουν πάλι τον μανδύατων ανεξάρτητων υποψηφίων. Λένε ψέματα όσοι αποκρύπτουν το γεγονός ότι εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές. 

Αν μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες, οι άλλοι τέσσερις επικεφαλής έχουν σύνδεση πολιτική μεταξύ τους. Οιτρεις εκ των τεσσάρων προέρχονται από τον χώρο της ΝΔκαι υπηρέτησαν στην τοπική διοίκηση αλλά και την κεντρική εξουσίαενώ ο τέταρτος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (!) και μέχρι πρότινος συμμετείχε στην απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας. Όπως σε κεντρικό επίπεδο κυβέρνησαν τα κόμματα τους μαζί, κι έφεραν τα μνημόνια, έτσι και σε τοπικό επίπεδο οι συνεργασίες τους ήταν απροκάλυπτεςκαι ουσιαστικά τα εφάρμοσαν. Από όλα αυτά διαφαίνεται ότι γέφυρες και γεφυράκια υπήρχαν, υπάρχουν και μαζί ενώνουν όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό και τα κόμματά τους.Είναι οι γέφυρες που ένωσαν το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και τα τέσσερα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί το ψευδεπίγραφο δίπολο της προόδου από την μια και της συντήρησης από την άλλη που επιχειρεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που το τροφοδοτούν και τα άλλα αστικά κόμματα, που ουσιαστικά είναι προσπάθεια απόκρυψης ότι συγκλίνουν στα βασικά, στρατηγικής σημασίας, ζητήματα.
Φίλες και φίλοι
Η μόνη πραγματικά διαφορετική δύναμη απέναντι σε όλους τους άλλους είναι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Είναι επιτακτική ανάγκη για τον εργαζόμενο λαό να δυναμώσει και να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωσηστον Δήμο και την Περιφέρεια, γιατί όσο περισσότεροι εκλεγμένοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της τόσο δυναμώνει η λαϊκή αντιπολίτευση - από θέση Δημοτικής αρχής ή από θέση μειοψηφίας - απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική όπως αυτή εξειδικεύεται σε Δήμους και Περιφέρειες. Όπως άλλωστε έχουν αποδείξει με την δράση τους οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη. Δυναμώνοντας την «Λαϊκή Συσπείρωση»σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με το λαό μέτρα στήριξης κι ανακούφισης των εργατικών-λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους δήμους, για έργα και υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ελεύθερους χώρους για το λαό, για διαχείριση των απορριμμάτων με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα συμφέροντα του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση

Αναδείξαμε τις συνέπειες που έχουν, για τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις και το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης, Κλεισθένης)
Απαιτήσαμε την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
Προτείναμε τη μείωση των δημοτικών τελών και χαρατσιών στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου καθώς και στα τιμολόγια του νερού ενώ διεκδικούμε τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
Σταθήκαμε δίπλα σε κινητοποιήσεις εργαζομένων όπως των συμβασιούχων στην καθαριότητα (το 2017), των σχολικών καθαριστριών, των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και εργαζομένων που απολύθηκαν από το δήμο.
Αναδείξαμε ζητήματα των εργαζομένων του δήμου που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία, όπως για παράδειγμα στην Καθαριότητα (Ρούχα εργασίας, είδη προστασίας), την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στο Δήμο Αλεξάνδρειας
Αναδείξαμεκαι προτείναμε λύσεις γιατο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης με την κακή κατάσταση του όρχου Οχημάτων - Μηχανημάτων αλλά και τοσοβαρό θέμα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε χωματερή, μια υγειονομική βόμβα, όπου συγκεντρώνονται σωροί σκουπιδιών χωρίς καμιά προηγούμενη κατεργασία, χωρίς ουσιαστικά κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας για τη διαχείρισή τους, όπως με τραγικό τρόπο έχει αποδειχτεί.
Προβάλλαμε την αναγκαιότητα για αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης,τωνζητημάτων προστασίαςκαθώς καιτων αναγκαίων μέτρων και έργων,στο δήμο μας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Βρεθήκαμε δίπλα στους αγώνες των αγροτών για τις τιμές των προϊόντων, τις αποζημιώσεις και τα φθηνά καύσιμα.
Απαιτήσαμε και διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων ενώ αναδείξαμε ζητήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή των δημοτών όπως η εγκατάλειψη παιδικών χαρών και χώρων άθλησης στα χωριά και στην πόλη του δήμου μας.
Διεκδικούμε τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.
Διεκδικούμετην προστασία του περιβάλλοντος σεατμόσφαιρα, νερό, πράσινο, ελεύθερους χώρουςκαι παράλληλα προτείνουμελύσεις για την σωστήαντιμετώπιση της καταπολέμησης των κουνουπιών, που αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής.

Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας, να βάλουμε εμπόδια και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να εφαρμοστούν ριζικές αλλαγές έτσι ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απαντούν χωρίς μισόλογα και περιστροφές. Είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών. Είναι άνθρωποι που προέρχονται κι από άλλους πολιτικούς χώρους, που συμπορεύονται όμως με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα και στις εκλογές.Οι φιλολαϊκές θέσεις και προτάσεις τους είναι ρεαλιστικές, γιατί απαντούν στις λαϊκές ανάγκες και η πραγματοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στις κάλπες, που θα στηθούν στις 26 Μάη, ο λαόςπρέπει να μιλήσει αποφασιστικά και μαχητικά,με την ψήφο του,έτσι ώστε να ενισχύσει την αντίθεσή του στην κυρίαρχη πολιτική και να δείξει πως δε συναινεί, δεν υποκύπτει, δεν παραπλανάται, δεν ανέχεται την κοροϊδία και το ψέμα. Να βάλει μπροστά τις ανάγκες του και το δίκιο του, να δυναμώσει τη λαϊκή διεκδίκηση και να βαδίσει μαζί μας σε ένα διαφορετικό δρόμο, σε αυτόν της ελπίδας, της πάλης για αξιοπρεπή ζωή, της αλήθειας, του έντιμου αγώνα, της ανατροπής,για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου θα έχει την εξουσία και θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.Αυτός ο δρόμος χαράζεται με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, σε Δήμο και Περιφέρεια, στο ΚΚΕ, στις Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές.


Σας ευχαριστώ πολύ &καλή δύναμη στη συνέχεια του αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: