Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ο Πανταζόπουλος ήταν σαφής: όχι ρουσφέτια, αξιοκρατία- Οι Ναλμπάντης, Χαλκίδης και Γκυρίνης σιγή ιχθύος. Γιατί;


Ο Πανταζόπουλος
ήταν σαφής
Ναλμπάντης, Γκυρίνης και Χαλκίδης απαξίωσαν;
έταξαν ρουσφέτια ή δεν ενδιαφέρονται να
μάθουν οι πολίτες την άποψή τους;
Έκανα πριν από δυο μέρες ορισμένες απλές και άκρως κατανοητές ερωτήσεις προς του υποψήφιους δημάρχους του δήμου Αλεξάνδρειας καλώντας τους να τοποθετηθούν δημόσια αναφορικά με τα κριτήρια που θα θέσουν ή όχι στις......
προσλήψεις ειδικών συνεργατών, γενικού γραμματέα του δήμου, νομικού συμβούλου κλπ. Θέσεων δηλαδή που πληρώνονται χωρίς κανέναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ αλλά με προσωπική απόφαση του δημάρχου.
Δυστυχώς, μόνο ένας είχε την ευαισθησία να πάρει δημόσια θέση προεκλογικά και αυτό δείχνει αφενός ότι διαφέρει, ότι δεσμεύεται, ότι δεν έχει εξαρτήσεις, δεν μετέρχεται παλαιών και ξεπερασμένων εν πολλοίς πρακτικών και αφετέρου έχουμε υποψήφιους που είτε με αλαζονικό τρόπο απαξιούν να δώσουν απαντήσεις, να δεσμευτούν είτε ήδη έχουν δώσει υποσχέσεις για μετεκλογικά ρουσφέτια.
Αυτός που πήρε θέση καθαρή και ξάστερη ήταν ο Αργύρης Πανταζόπουλος. Δεν πήραν θέση οι Χαλκίδης, Ναλμπάντης και Γκυρίνης και αναρωτιέμαι γιατί.
Μπορώ να εικάσω ότι ο καθένας εξ αυτών ήδη έχει υποσχεθεί σε συμπολίτες ότι θα τους κάνουν ειδικούς συνεργάτες; Ότι θα κάνουν κάποιον κολλητό τους γενικό γραμματέα του δήμου; Ότι θα δώσουν σε κάποιον φίλο ή συγγενή τη θέση του νομικού συμβούλου του δήμου; Η σιωπή τους είναι στάση; είναι θέση; είναι τί ακριβώς; Ας απαντήσουν έστω και με χρονοκαθυστέρηση αρκεί να είναι πριν ανοίξουν οι κάλπες.


Ο Αργύρης Πανταζόπουλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο φ/β τα εξής:
"Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ο συνδυασμός μας Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας εκπροσωπεί για το Δήμο Αλεξάνδρειας το πραγματικά καινούργιο, καθαρό και άφθαρτο μήνυμα της δημιουργίας και της προοπτικής του μέλλοντος. Οι ιδέες και οι πρακτικές μας, όπως αποδεκνύεται καθημερινά, δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν και τις μικροπολιτικές αντιλήψεις που καθήλωσαν τον τόπο στο χθες. Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την πραγματική ανάγκη ανθρώπων για εργασία αναπαράγουν τέτοιες ξεπερασμένες τακτικές. Εμείς δεν θα τάξουμε ρουσφέτια ούτε θα πούμε ψέματα. Ως νέα Διοίκηση του Δήμου θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για προσλήψεις σε οργανικές ή μετακλητές θέσεις με κριτήρια αλήθειας, αξιοκρατίας και ικανοτήτων για την παραγωγή αποτελεσματικού έργου προς όφελος του Δήμου και των δημοτών που είναι το μόνο ενδιαφέρον μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αναγκαία στελέχωση του Δήμου που δυστυχώς εν έτει 2019 δεν διαθέτει νομικό σύμβουλο, διευθυντή, επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία. Οι δε ειδικοί συνεργάτες επιλέγονται επίσης με αξιολόγηση, σύμφωνα με τα παραπάνω αντικειμενικά κατά το δυνατόν κριτήρια, για να προσφέρουν σε τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες και διαπιστωμένες ελλείψεις. Πάνω απ' όλους είναι ο Δήμος Αλεξάνδρειας και το καθαρό συμφέρον του. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μπροστά με Ενότητα και Ελπίδα!"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και να ήθελε να κάνει ρουσφέτια φαντάζομαι ότι θα συναντούσε τη λυσσαλέα αντίδραση του Σάκη Κούγκα....Για αυτό τοποθετήθηκε...Άλλωστε το ναι ενός υποψηφίου πενήντα μέρες προ των εκλογών έχει την ίδια αξία με το όχι ενός μεθυσμένου στο ερώτημα αν θα ξαναπιεί...