Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Σωστό το ερώτημα του Αδαμίδη για την είσοδο της πόλης αλλά η απάντηση είναι ....

Ένα παλιό και δύσκολο θέμα -πρόβλημα θίγει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αδαμίδης που κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με το..... ψηφοδέλτιο του Αργ. Πανταζόπουλου. Αναρωτιέται γιατί δεν δίνεται μια λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί αλλά και η πόλη στην νοτιοανατολική είσοδό της, αυτή δηλαδή που είναι στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Γράφει μεταξύ άλλων ότι έκαναν προτάσεις οι σχολές οδηγών αλλά ο δήμος δεν έκανε τίποτα. 
Νίκος Αδαμίδης
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Αναλυτικά γράφει τα εξής: "Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται Νοτιοανατολικά της πόλης στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου, 28ης Οκτωβρίου και Μακεδονομαχων και αποτελεί μια απ τις κύριες πύλες εισόδου σ αυτήν. 
Πριν μερικά χρόνια κλήθηκαν οι δάσκαλοι των Σχολών Οδήγησης της πόλης να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το κυκλοφοριακό και να επισημάνουν τυχόν προβλήματα.
Μια απ τις κύριες προτάσεις μαθαίνω, ήταν η κατασκευή στο σημείο κόμβου που θα διευκόλυνε την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, από και προς την πόλη. Η πρόταση όχι μόνο έγινε αποδεκτή αλλά έλαβε και διαβεβαιωσεις ότι θα υλοποιηθεί, πλην όμως μέχρι και σήμερα περιμένει στα συρτάρια, μαζί με πολλές άλλες υποσχέσεις, την υλοποίησή της. 
Τώρα τι να καταλογίσει κανείς στη διοίκηση του δήμου, παράλειψη, αδράνεια, αδιαφορία, ανικανότητα ή μήπως επειδή το έργο είναι κατασκευαστικα μικρής κλίμακας, κρίθηκε ''ασύμφορο''; εάν ο μη γένοιτο επισυμβεί κάτι τραγικό ποιος θα απολογηθεί; Είναι θλιβερό πάντως, όταν σήμερα άλλοι δήμοι μιλούν για έξυπνες πόλεις, εμείς να ασχολούμαστε με τα καθημερινά και αυτονόητα, τους κάδους απορριμάτων, τους ρυπαρούς πεζοδρόμους, τα ξέφραγα πάρκα, τις ανασφαλείς παιδικές χαρές, τις λακκούβες των δρόμων και τους ανύπαρκτους κόμβους".

Ο συμπαθής Νίκος Αδαμίδης με την ορμή του πρωτάρη στα κοινά πιάνεται, και δικαίως, από ένα φλέγον αλλά χρονίζον πρόβλημα. Πιθανόν να του διαφεύγει ότι εδώ και πάνω από μια δεκαετία είχε ληφθεί απόφαση να γίνει συγκοινωνιακή μελέτη η οποία έγινε, ολοκληρώθηκε σε όλες τις φάσεις που προβλέπονταν, παρουσιάστηκε στους πολίτες αναλυτικά από το γραφείο μελετών, έγιναν οι παρατηρήσεις φορέων και πολιτών και δόθηκαν απαντήσεις από τους ειδικούς.

Η απάντηση στο ερώτημα του Αδαμίδη είναι απλή: Καμιά παρέμβαση δεν πρόκειται να γίνει ξεχωριστά. Αν γίνουν παρεμβάσεις θα σημαίνει ότι θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ολόκληρη η μελέτη που περιλαμβάνει ένα σωρό παρεμβάσεις και αλλαγές αλλά παράλληλα και το δυσκολότερο ίσως κομάτι είναι η κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου της Αλεξάνδρειας από την δυτική πλευρά της.
Τουτέστιν, έχουμε μπλέξει και δεν προβλέπεται να ξεμπλέξουμε. Και με αφορμή αυτή την αναφορά του Αδαμίδη θα ήθελα από τους υποψήφιους δημάρχους αφού πρώτα ενημερωθούν για το θέμα που άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών να δώσουν απάντηση για το πώς σκέφτονται να το επιλύσουν. Αναφέρομαι στους υποψήφιους δημάρχους και όχι στον απερχόμενο διότι πέντε χρόνια τώρα το ξέρει το θέμα αλλά δεν ασχολήθηκε μαζί του και δεν έχει κανέναν λόγο να ασχοληθεί τώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: