Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Συνέντευξη Πανταζόπουλου για πρόγραμμα, στρατηγική και την επόμενη μέρα

Ο Αργύρης Πανταζόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας μιλάει στον Έμβολο και απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στο πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα, στους τομείς που θα ρίξει το βάρος της δουλειάς, στην προεκλογική του στρατηγική κλπ
Διαβάστε την με......
προσοχή.

Αργύρης Πανταζόπουλος μιλάει για τους νέους, για τους πολίτες που βαρέθηκαν να ακούνε τα ίδια και τα ίδια και απαντάει σε όσους του χρεώνουν ότι δεν είναι αρκετά δυναμικός υποψήφιος, σε μια συνέντευξη στην οποία δίνει το στίγμα του συνδυασμού του.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το ψηφοδέλτιο του Αργύρη Πανταζόπουλου;
-Γιατί εμείς κάνουμε μια αμιγώς αυτοδιοικητική προσπάθεια. Έχουμε συστήσει το πιο υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες, εμπειρίες, διαδρομές και πολιτικούς χώρους. Αυτό που έχουμε κοινό όμως είναι η αγάπη για τον τόπο μας και η πίστη μας ότι μπορούμε με εντιμότητα, καθαρότητα επιστημονικές γνώσεις και πολύ μεράκι να τον αλλάξουμε, να τον κάνουμε καλύτερο.

Ένα δεύτερο πλεονέκτημά μας είναι ότι εμείς βλέπουμε τον δήμο με μια εντελώς καινούρια και φρέσκια ματιά. Από εμάς δε θα δείτε τα κλισέ του παρελθόντος. Εστιάζουμε στους προγραμματικούς μας άξονες, τους οποίους θα αναλύσουμε τους επόμενους 2 μήνες εξονυχιστικά, βάζοντας κάτω τις επιστημονικές γνώσεις των ανθρώπων μας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας.
Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τα παιχνίδια εντυπωσιασμού δε μας αφορούν.
Άλλωστε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την επόμενη των εκλογών θα κληθούμε να είμαστε σύμμαχοι στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο.
Πώς θα γίνει αυτό αν σήμερα είμαστε αντίπαλοι;

Σε τι θα δώσετε βαρύτητα;
Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η καθημερινότητα. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας. Πώς μπορεί η δική σου ζωή, η ζωή του παιδιού σου και των γονιών σου να γίνει έστω και λίγο, καλύτερη.

Έχουμε ακούσει πολλά, αλλά τα μεγαλεπίβολα σχέδια στον τόπο μας μένουν δυστυχώς απλά στα συρτάρια. Εμείς έχουμε ανθρώπους που έχουν τη γνώση να αλλάξουν τα πράγματα πρακτικά και χειροπιαστά. Ξέρεις, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο τα μικρά είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά.
Η παιδική χαρά που παίζουν τα παιδιά σου, η καθαριότητα, το γήπεδο της τοπικής σου ομάδας, ο πολιτισμός της κάθε μέρας μας.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει τα ίδια και τα ίδια;
Θα σου πω μια λέξη κλειδί. Ενσυναίσθηση. Θεωρώ αδιανόητο ότι ακόμα και σήμερα αδυνατούμε να μπούμε στη θέση του δημότη και να τον ακούσουμε. Ο δημότης φωνάζει για την καθαριότητα, για το πράσινο, για τον ηλεκτροφωτισμό, για το πάρκο που παίζει το παιδί του. Αυτές οι φωνές μας ενδιαφέρουν εμάς.

Οι δημοτικές εκλογές δεν μπορούν και δεν πρέπει να σχετίζονται με κόμματα και παρεούλες. Άντε και γέμισα ένα ψηφοδέλτιο με υποψηφίους που θα μου κουβαλήσουν ψήφους. Ε και; Την επόμενη των εκλογών, ποιος θα λύσει τα προβλήματα; Ποιος θα σηκώσει τα μανίκια να δουλέψει; Με ποιες εμπειρίες και ποια γνώση;
Ένας από τους λόγους που οι νέοι δεν ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές και δεν ψηφίζουν είναι αυτός. Τον νέο άνθρωπο δεν μπορείς να τον «αναγκάσεις» να ψηφίσει τον θείο ή τη φίλη σου. Ο νέος άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με μια Αλεξάνδρεια που δεν του προσφέρει τίποτα, με χωριά που τον διώχνουν.
Για εμάς οι νέοι είναι το στοίχημα. Θέλουμε και επιδιώκουμε να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους, να τους «πείσουμε» ότι πρέπει να ψηφίσουν υπεύθυνα, να συμμετέχουν και να απαιτήσουν κάτι καλύτερο.
Οι νέοι πάντα πρέπει να απαιτούν. Εμείς βασιζόμαστε σε αυτούς. Σε αυτούς που δεν έχουν δεσμούς με το κακό πολιτικό παρελθόν του τόπου.

Σας χρεώνουν ότι δεν είστε αρκετά δυναμικός υποψήφιος, σε σχέση με άλλους συνυποψηφίους σας. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Η αλήθεια είναι ότι εμείς επενδύουμε στον πολιτικό πολιτισμό. Έχουμε δώσει μάχες ακόμα και μεταξύ μας ώστε να κάνουμε τη διαφορά και να οργανώσουμε μια προεκλογική εκστρατεία εντελώς διαφορετική.
Εμείς αποφασίσαμε να μιλήσουμε στους δημότες καθαρά πριν τις εκλογές, για να μπορούμε να τους συμπεριφερθούμε καθαρά και μετά τις εκλογές.
Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα των δημοτών.
Στόχος μας να συμπορευτούμε με ανθρώπους που δεν έχουν συμφιλιωθεί με τη μιζέρια που όλοι βλέπουμε γύρω μας και μέσα μας.
Φαντάζεστε να κάναμε μια προεκλογική εκστρατεία, μέσα από την οποία ουσιαστικά θα επιβεβαιώναμε αυτή τη μιζέρια;
Συνειδητά λοιπόν αρνούμαι να υποκύψω στον πειρασμό της επίδειξης δύναμης.
Άλλωστε ικανός δήμαρχος δεν είναι αυτός που «φοράει το πιο εντυπωσιακό κοστούμι», αλλά αυτός που είναι  διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά για να αποδείξει μετά τις εκλογές ότι τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι δημότες με την ψήφο τους"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΤΙΜΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΡΓΥΡΗ