Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Θα σπάσει τη σιωπή του ο Αλεξόπουλος; Έχει ηθική πολιτική ευθύνη να καταθέσει την άποψή του για το δέον γενέσθαι

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο το 2014 έδωσε τη νίκη στον Γκυρίνη. Τώρα, έχει ηθική πολιτική υποχρέωση να καταθέσει την άποψή του για τα τεκτενόμενα.
Το 2014 την υποψηφιότητα Γκυρίνη στήριξαν ολοκληρωτικά και αποτελεσματικά όπως έδειξε η κάλπη τόσο ο Ναλμπάντης όσο και ο Νίκος Αλεξόπουλος με μια σειρά..... άλλων υποψηφίων συμβούλων και με την ψήφο των δημοτών ο Γκυρίνης εκλέχτηκε δήμαρχος. Αυτά είναι γνωστά και ιστορία.
Στην πενταετία που πέρασε μεσολάβησαν ορισμένα γεγονότα που αν μη τι άλλο διαμόρφωσαν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Ο Αλεξόπουλος που είχε εκλεγεί πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος με ρεκός σταυρών προτίμησης επέλεξε να αποχωρήσει από τη θέση του αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου σχετικά σύντομα καταγγέλοντας την πρακτική του Γκυρίνη ως δημάρχου. Μετά από δυο χρόνια περίπου και ο Ναλμπάντης διαχώρισε τη θέση του αλλά επέλεξε άλλον δρόμο, επέλεξε να διαχειριστεί την επιλογή διαφορετικά. Ωστόσο, και οι δυο διαχώρισαν την θέση τους καταγγέλοντας τον Γκυρίνη και ουσιαστικά και εν τοις πράγμασι κάνοντας αυτοκριτική δημόσια έλεγαν ότι ο απερχόμενος δήμαρχος είναι ακατάλληλος για το αξίωμα που κατέχει.
Ο Ναλμπάντης προχώρησε ακόμα ένα βήμα. Συγκρότησε παράταξη και ψηφοδέλτιο και διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο. Θέλει να δώσει διέξοδο στο σημερινό χάλι και καλεί τους δημότες να τον στηρίξουν. Αυτοί θα αποφασίσουν όταν έρθει η ώρα της κάλπης. 
Ο Αλεξόπουλος επέλεξε το δρόμο του ...Καραμανλή. Μετά την ανακοίνωση που είχε κάνει με την παραίτησή του σιώπησε και ουσιαστικά απέχει από τα κοινά πιστεύοντας ενδεχομένως ότι ό,τι είχε να πει το είπε και έτερον ουδέν. Ωστόσο, εκτιμώ ότι μπροστά στις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, επειδή το επίδικο δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα αλλά αφορά τον τόπο και το πως αυτός θα πάει μπροστά, επειδή πρέπει να καταδικαστούν στην πράξη πρακτικές και συμπεριφορές τύπου Γκυρίνη, ο Αλεξόπουλος πρέπει δημόσια να βγει και να πάρει θέση ως ελάχιστη υποχρέωση που έχει έναντι των 2.500 ψηφοφόρων που τον είχαν εμπιστευτεί το 2014.
Υποχρεούται κατά την άποψή μου να βγει και να πει δυο λόγια για ποιον λόγο πρέπει να μην εκλεγεί εκ νέου ο Γκυρίνης και να προτείνει, να υποδείξει την διέξοδο εκφράζοντας την προσωπική του άποψη για το δέον γενέσθαι.
Δεν είναι υποχρεωμένος να επανέλθει στην δρώσα πολιτική ούτε μπορεί κάποιος να τον αναγκάσει. Εκτιμώ όμως ότι έχει ευθύνη και μάλιστα μεγάλη να πει την άποψή του για τις εξελίξεις.
Θέλω να πιστεύω γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του και την ηθική του ακεραιότητα ότι σύντομα θα κάνει δημόσια παρέμβαση για τα τεκτενόμενα...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λέτε κ. Μόχλα. Που είσαι κ. Νίκο, γιατί δεν μιλάς, σε ποιά πόλη ζεις εσύ και η οικογένειά σου; Δεν έχεις καμία ευθύνη για αυτόν που μας ανάγκασες να ψηφίσουμε; Δεν σε ενοχλεί η κατάσταση της πόλης; Οχι παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω και μούγκα. Οι πολιτικοί άνδρες υποχρεούνται να έχουν θέση και άποψη. Ο άνθρωπος που τιμήθηκε με 2.500 σταυρούς υποχρεούται να μιλήσει και να πάρει θέση, εκτός αν μας έχει γραμμένους, όλους εμάς που τον τιμήσαμε με την ψήφο μας στα παλαιά του τα παπούτσια.

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν μιλανε μονο δουλευουν. Γενικως .

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει και αυτος.Αυτοκτονησε αφου πρωτα σκοτωσε την πολη που τον τιμησε και ολους εμας μαζι. Μια ακομη φορα απογοητευει

Ανώνυμος είπε...

Νικο καλα στα λεει ο Μοχλας. Βγες και μιλα για ολα. Ξεπλυνε την ντροπη που μας φορτωσες.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει ο ανθρωπος. Γνωστα. Αντιγκυρινης αντικουγκας αντιχαλκιδης αρα Ναλμπαντης. Τι θα γινει ομως που η Ν.Δ. ερχεται στην εξουσια;Γιαυτο η σιωπη ειναι χρυσος για τον κυριο Αλεξοπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Τον Αλεξόπουλο τον ψήφισα και στεναχωρήθηκα που έφυγε από αντιδήμαρχος. Δεν με έπεισε ότι έκανε όσα έπρεπε για να μην αρχίσει να κάνει παλαβομάρες ο Γκυρίνης. Έφυγε πολύ νωρίς.
Τώρα απαιτώ από αυτόν και συμφωνώντας απολύτως με σας κ. Μόχλα να βγεικαι να πει την άποψή του για την θητεία του δημάρχου και να προτείνει λύση για τον τόπο.
Έτσι κάνουν οι υπεύθυνοι πολιτικοί και συγχαρητήρια σε σας κ. Μόχλα που ανοίγετε τέτοια ζητήματα με ουσία, λέτε την γνώμη σας και αποφεύγετε τα τετριμένα.
Ένας παλιός αναγνώστης σας

Ανώνυμος είπε...

Πώς να μιλήσει εύκολο είναι? Τον κρατάει καλά ο Γκυρίνης. Πέντε χρόνια του αναθέτει όλα τα ασφαλιστικά συμβόλαιο των αυτοκινήτων του Δήμου. Είναι κολλητός με τον Μπασδεκόπουλο και πέντε χρόνια όλα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα στον Αλεξόπουλο με απ ευθείας αναθέσεις. Τώρα το παίζει σιωπή και μετά όποιος θα εκλεγεί θα είναι μαζί του και θα κάνει πάλι τη δουλειά του και θα το παίζει και ……. Δεξιός. Το συμφέρον πάνω από όλα. Κρίμα και τον ψήφησα και τον ΕΙΧΑ σε εκτίμηση. Όμως τίποτα δεν μένει κρυφό κ Αλεξόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωποι σαν τον Αλεξοπουλο δεν σιωπουν. Περιμενετε να δει πρωτα προς τα που γερνει η ζυγαρια και μετα θα παρει θεση. Πολυ βιαζεστε. Ας γνωρισει πρωτα τους υποψηφιους.

Ανώνυμος είπε...

Αντωνη πονας

Ανώνυμος είπε...

Αφού όλοι τον ψηφίσατε, θα ξέρετε το πόσο λογικός και ηθικός είναι. Άρα για να αποχώρησε, μάλλον δεν του άρεσαν αρκετά πράγματα και είναι επιλογή του να μην ασχολείται στην παρούσα φάση γιατί μπορεί να σιχάθηκε, ΧΊΛΙΑ ΜΠΟΡΕΊ. Ξέρετε που βρίσκεται καθημερινά. Πηγαίνετε να τον ρωτήσετε, να ανταλάξετε απόψεις, να μάθετε τι στηρίζει και ποιον και δεν χρειάζονται δημόσιες απαντήσεις. Το να σπέρνετε ανέμους κύριε Μόχλα και οι λοιποί ανώνυμοι, θα καταλήξετε να σπέρνετε ΜΟΝΟ θύελλες. Και αν και κατεβαίνω με τον Αργύρη Πανταζόπουλο, θα σας ΔΗΛΏΣΩ ξεκάθαρα, πως αν κατέβαινε ως υποψήφιος δημαρχος, δεν θα είχαμε το χάλι των 350 και πλέον υποψηφίων γιατί οι περισσότεροι θα έκαναν πίσω και ίσως να υπήρχε μια συνεννόηση με όλους τους εμπλεκομένους για το καλό του τόπου. ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ κύριοι και σε τοπικό κομμάτι δεν μετράνε τα κόμματα αλλά η όρεξη και η θέληση. Γι αυτό που τον κατηγόρω είναι ότι έπρεπε να κάτσει μέχρι τέλους ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του δημάρχου. Τέλος, επειδή ο τελευταίος ανώνυμος κύριος έκανε μια ανώνυμη καταγγελία για τις ασφάλειες, τηλέφωνησα σε υπαλλήλους του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, και μου ανέφεραν ότι οι μεν ασφάλειες του ΔΗΜΟΥ δεν ανήκουν στο κ. Αλεξόπουλο (ρωτήστε κ μετά να ρίξετε λάσπη κύριε/α) και τέλος για τη ΔΕΥΑΛ όντως ανήκουν στον κ. Αλεξόπουλο αλλά με διαγωνισμό κλειστών προσφορών κ συμμετείχαν ένα-δυο άτομα. Ας μιλάμε λοιπόν για την ουσία και ας μην αερολογούμε. Χτυπήστε εκεί που πρέπει κ μην χτυπάτε στον αέρα μόνο τα κλικ. Αν χρειαστείτε δημοσιοποίηση του ονόματος του, παρακαλώ ζητήστε το αφού δημοσιοποιήσετε πρώτα τα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της ασφάλισης ΟΛΩΝ των μηχανημάτων του ΔΗΜΟΥ (θέμα 15ο) στην Υδρόγειο ασφαλιστική του Αλεξόπουλου.
Τελεία και παύλα.
Τώρα ποιός περιμένει να κάνει κιχ ο ένδοξος πρώην αντιδήμαρχος?

Ανώνυμος είπε...

κατ΄αρχήν μπράβο στον κ. Μόχλα που θίγει θέματα που κανείς άλλος δεν ακουμπά και καίνε. Είστε το μοναδικό σάιτ του δήμου μας που παράγει πολιτική. Αναφορικά με το σχόλιο του συνδημότη 1.52 θα πρέπει να σου πω ότι: δεν έχω καμία υποχρέωση να πάω στο γραφείο του για να μου μιλήσει ιδιωτικά. Δημόσια τοποθετήθηκε, δημόσια μου ζήτησε την ψήφο μου , δημόσια μιλά τόσα χρόνια ως παράγοντας της Ν.Δ. και δημόσια πρέπει να πάρει θέση. Τόσα χρόνια μας πλάσαρε τον Χαλκίδη, να μας πει τώρα τον στηρίζει ή όχι και γιατί. Μας έσυρε στον Γκυρίνη, που δεν τον ξέραμε αλλά ψηφίσαμε τον ΝΙΚΟ γιατί τον εμπιστευόμασταν, να μας πει γιατί εγκατέλειψε και να μας πει ποιόν στηρίζει σήμερα. Δεν μπορεί να είσαι ή να το παίζεις μεγαλοπαράγοντας της Ν.Δ. και στα δύσκολα (3 υποψηφιότητες) να κάνεις την πάπια.Δεν είναι δικαίωμά του η σιωπή . Είναι υποχρέωσή του η αντρίκια τοποθέτηση.Βγήκε ο Χαλκίδης και είπε: έκανα λάθος, θέλω να επανορθώσω. Αν έχει άντερα ας βγει και αυτός να μιλήσει.Ξέρω όμως ότι δεν φταίει αυτός αλλά εγώ και εσύ που τόσα χρόνια έχουμε κάνει τον κάθε αεριτζή μεγαλοπαράγοντα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1 : 52 Για μακάκες μας περνάς μου φάνετε. Υδρόγειος δεν είναι η εταιρία που εκπροσωπεί ο Αλεξόπουλος? Δες τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σε ποιόν ανέθεσε τις ασφάλειες των αυτοκινήτων. Όσο για τα αυτοκίνητα τις ΔΕΥΑΛ και για τις κλειστές προσφορές που γράφεις είναι για γέλια. Βρες λοιπόν εσύ μια διακήρυξη τις ΔΕΥΑΛ να είναι αναρτημένη στην διαύγεια που να αναφέρεται σε πρόχειρο διαγωνισμό για τις ασφάλειες και τότε τα λέμε. ΚΑΜΙΑ όλα στα μουλωχτά με τον Μπασδεκόπουλο. Κατάλαβες???? Όσο για τον δεξιός συζητείται αλλά πάντα με όποιον βολεύεται χρόνια με τον Μισέλ Χαλκίδη, και τώρα με το Βεσυρόπουλο. Γιατί τάχα?

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΦΗ ΠΟΝΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 1.52. Παρακαλώ μιλήστε επώνυμα κύριοι/ες που λοιδορείτε και λασπολογειτε ανώνυμα κ μετά μιλάμε εκ νέου. Α και να μη ξεχάσω. Αν ο Αλεξόπουλος είχε δική του ασφαλιστική, αυτή την Υδρόγειο που αναφερετε τέλος πάντων, δεν θα ασχολούνταν καν με το Δημο. Για αυτό ξαναλέω κυριοι, που κοπτεστε τόσο για τις ασφάλειες του Δημου, πηγαίνετε, χτυπήστε το Διαγωνισμό από το κύριο που τις έχει και όχι από το κύριο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ και να έχετε οικονομική δυνατότητα να πιστωσετε το Δήμο 3-4 μήνες. Και μιλήστε επώνυμα κυριοι. Όλοι μαθαμε μέσα από την ανωνυμία να βγάζουμε κακία κ μόνο. Πρόοδος καμία. Και άλλωστε κύριοι της ανωνυμίας αδράξτε την ευκαιρία και κάντε επώνυμα καταγγελίες να μιλήσουμε για έντερα κ θα σας συγχαρώ. Όλα είναι ψαγμενα κ επιβεβαιωμένα με υπαλλήλους του Δήμου κ με κανένα κοκορομυαλο της τωρινής διοίκησης. Θα συμφωνήσω μόνο στο οτι ο κος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ μας φόρτωσε έναν αναξιο δήμαρχο κ έχει μεγάλος μέρος της ευθύνης. Μην χτυπάτε την ηθική του. Χτυπήστε την ασυνέπεια του ως προς την παραίτηση του.Γιατι μετά μόνο προσωπικές θα είναι οι διαφορές κ όχι για το καλό του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

συνδημότη 1.52, στο δικό μου σχόλιο (4.06) νομίζω ότι έκρινα πολιτικά τον κ. Αλεξόπουλο. Δεν με ενδιαφέρει η επαγγελματική του πορεία, κάποιος επαγγελματίας θα έπαιρνε τις ασφάλειες του Δήμου, μακάρι να τις πήρε κάποιος συνδημότης, γιατί όχι και η επιχείρηση του κ. Αλεξόπουλου. Δεν είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος και βέβαια δικαιούται να συμμετέχει στην οικονομική ζωή του τόπου. Πολιτικά όμως αποδείχθηκε λίγος. Τόσα χρόνια είχε δημιουργηθεί ο μύθος του πολιτικού Αλεξόπουλου και χρειάσθηκε μόλις ένα δίμηνο - τρίμηνο για να καταρρεύσει.Δεν είναι μόνο ασυνεπής. Αποδείχθηκε ότι είναι ένα φοβισμένο άτομο, με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες και το κυριότερο αχάριστος με όσους τον στήριξαν. Αν σέβεται έστω και στο ελάχιστο εμάς που τον στηρίξαμε , έστω και τώρα πρέπει να μιλήσει, να πάρει θέση.Εμείς τον τιμήσαμε, αυτός μας αγνοεί, μας έχει γραμμένους.Κρίμα.